Reklama

Reklama

Orel Deváté legie

  • Velká Británie The Eagle (více)
Trailer

V roce 140 našeho letopočtu, dvacet let po zmizení římské deváté legie na severu Británie, přijíždí do Británie mladý římský voják Marcus Flavius, aby zde sloužil jako velitel posádky. Marcův otec byl velitelem deváté legie, která zmizela i s jejich symbolem, zlatým Orlem. Marcus věří, že vykoupí čest svého otce odvážným působením zde v Británii. O pár dní později Marcusova bdělost zachrání většinu mužů posádky, na kterou zaútočí keltské kmeny. Je vyznamenán za statečnost, avšak kvůli zraněné noze je propuštěn za služby. Později se Marcus dozví, že na severu Británie někdo symbol Orla deváté legie spatřil, a tak se rozhodne, že se vydá do neprobádaných končin za Hadriánův val. Doprovod mu dělá jeho o Esca, který Římany nenávidí, ale který je Marcovi zavázán, protože mu během gladiátorského souboje zachránil život. Po několika týdnech putování severskou divočinou se Esca a Marcus setkávají s Guernem, což je bývalý římský voják Lucius, který bojoval v řadách deváté legie pod vedením Marcova otce. Lucius sdělí Marcovi, že symbol zlatého orla ukradli Pomalovaní, což je jeden z nejkrutějších kmenů mezi Seveřany. Marcus i Esca dojdou až k Pomalovaným, kterým Esca řekne, že je synem náčelníka, který prchá před Římany, a že Marcus je jeho otrok. Díky tomu je Esca kmenem Pomalovaných přivítán a přijat. Esca po pár dnech Marcovi pomůže v noci tajně přepadnout válečníky, kteří hlídají Zlatého orla... (TV Nova)

(více)

Diskuze

Falconica

Falconica (hodnocení, recenze)

Teda...viděla jsem jen kousek a jsem docela znechucená vidět zbytek. Proč mám pocit, že si tu někdo spletl britský kmeny s lidožrouty z Amazonie?

na příspěvěk reagoval GCaesar

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

hororwatch: Já si k tomu napsal své v diskuzi u Centuriona, tak snad gladiátor zareaguje. O legiích toho ví evidentně více než celá diskuze dohromady (alespoň o jejich latinských názvech), ale jeho neústupnost v určitých názorech je zvláštní. Orel se pochopitelně na žádné realitě nezakládá, protože cesta Tatuma za zeď je stejně vycucaná z prstu jako únik v Centurionovi. Jestli ovšem gladiátor miluje milimetrové detaily v zavěšení gladiuse, tak ho možná Orel rozsekal (já tohle posoudit nemohu, nemám nastudované detaily a úhly pochev římských vojáků). Jen se měl vyjadřovat tak, že Orel má realistické zobrazení výbavy vojáků a rovnou celý film neoznačovat jako historicky dokonale přesný. Jinak Tatum hrál dobře, zase bych z něho nedělal gaye jen proto, že se ti nelíbí Let´s Dance a jeho jiné teen vyprsťovačky. 

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

znalosti neznalosti. O Římanech toho asi věděl víc než já, ale to z Orla neudělálepší film. Pochybuju, že když Centurion byl kýč, který neměl za úkol nic jinýho než pobavit, že by najednou v Orlovi, byť s realnějším příběhem, najednou zakládali na realitě. je to stejná pitomost jako Centurion, s tim rozdílem že o dost víc ukecanější, Tatumovi bych toho legionáře nevěřil ani za ho***, no prostě o dost nezábavnější. Tatumovi byť ho mam taky docela rád, bych přiřadil v římském období  roli možná tak nějakýho nabouchanýho načančanýho osobního gaye, nosiče, otroka nějakýho bohatýho Římana.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Výživná diskuze, já myslel, že jste si ty péra přestali poměřovat v diskuzi u Centuriona a ona je ta válka "znalost z počítačových her vs. znalost z knih přes dvě stěny" i tady.  

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Mě víc baví Season Of The Witch, kde si dal očividně hodně záležet.

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

hororwatch: Ještě abys pilum neznal, vždyť je to zbraň pro legionáře důležitá prakticky stejně, jako gladius. Pugio je velmi důležitá součást výzbroje legionáře-to nemohla být moc dobrá hra, když tam ani tohle nebylo. Kdyby si tenhle film bral něco z mínusové "kvality" Centuriona, dost by ho to znehodnotilo.
Velmi silně pochybuji že to, co si  ty hrál byla nějaká textová hra, ovšem uvědom si laskavě, co tu píšeš: "Pilum skutečně znám ze hry". Co to bylo, nějaká bojovka? Představuješ si tu svou spoustu textů tak, že najedeš na nějakou ikonku, kde se ti zobrazí nápověda "Vrhnout pilum na nepřítele"? To, že znáš pilum z nějaké hry není věc, kterou by ses měl nějak chlubit. Já si tak nějak myslím, že ty si sám za svůj život přečetl maximálně tak manuál k počítači a návod k nějaké střílečce a proto považuješ nějaký "vysvětlující úvod k misi" za bůh ví jakou spoustu textu.
Že zrovna já jsem za život přečetl méně než je v nějaké hře (smích)? Moje knihovna je roztažena na dvě celé stěny mého obývacího pokoje a zabírá ještě většinu mojí ložnice, přičemž ani jedna z těchto místností není žádný malý kumbál na smetáky. To nevypadá na člověka, který toho moc nenačte. Ty si asi knihu snad ani v životě neviděl, co? Ty si schopný něco si přečíst jen pokud je to součástí nějaké hry, kde krev teče proudem a létají useknuté končetiny jako v Centurionovi.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

GCaesar: fajn neznám tebou vybrané latinské názvy zbraní ( ikdyž Pilum skutečně znám ze hry, ve které toho mimochodem je v textech víc, než ty jsi přečetl za celý svůj život) ale alespoň vim, že film se režírue podle scénaře, který si v tomto případě vzal z historie něco a z kvality Centuriona vůbec nic. Top se dál ve svých představách o znalostech filmu. :)

Z0oMb3E

Z0oMb3E (hodnocení, recenze)

GCaesar: je jasne ze o homosexualite v lagionarskych radach stareho rima toho vies dost. kym si vsak neuvedomis ze toto je este vacsia honba za banalitou ako v ryanovi tak budes furt za polocloveka mimo reality.

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

hororwatch: Co se tebe týče, ty ses asi vyučil zdeníkem a píšeš z nějaké nadstandardně levné internetové kavárny. Podle toho jaké forum tu doporučuješ je také vidět, jakým směrem orientuješ svůj volný čas :) To bych toho o Římu našel víc třeba i na Panzernetu (neherní fórum, pokud by to tu snad nebylo jasné :)) Kvalita tohoto filmu je vynikající a já absolutně nechápu, o co se tu se svými zřejmě přízemními (nebo spíš sklepními) znalostmi dob starého Říma pokoušíš, neber si to jako pokus o urážku.
P.S.: Ne, myslel jsem pugio, to jen dokazuje, že o dané tématice mnoho nevíš (opět neber jako urážku, jen spíš jako připomínku).

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

GCaesar: prosimtě... oštěpy a kopí  a ty tvoje hnoje si tu nech pro sebe nikdo ti tu na tvoje písemné zkoušení není moc zvědavej. a vůbec, nebudu ti to tady vysvětlovat nemá to smysl. i největší blbec si může otevřít googl a najít si tam co potřebuje. Ale obhajovat tady žalostnou kvalitou filmu znalostmi o historii a to ještě ke všemu ve filmu, kterej si ani nesnaží hrát na nic jinýho , než na nevázanou zábavu, je docela chabý a vypovídá to o tom , že si asi neuvědomuješ na jakých se nacházíš stránkách. Pokud se chceš bavit o historii přímo o Římu a něčemu se přiučit( protože bys to potřeboval) tak ti doporučuju si vygooglit totalwarforum.net   je to sice herní fórum, ale na to aby sis tam pokecal v offtopicu o historii se skutečnými znalci doby ti to postačí.

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

hororwatchU Gladiátora historický podklad zaujímá jen velmi malý prostor, nicméně již samotný název filmu je odpovědí proč a film rovnou otevřeně říká čím je. Statečné srdce se zase neohání takovými nesmyslnostmi jako například Centurion. Nevím jaký obor si studoval, ale čím dál tím víc se mi zdá, že patříš přesně k té sortě, která ani neví co jsou takové věci jako například Triumvirát, či nebo kdo to byl Markus Caelius. Myslím, že ty rozhodně nemůžeš říkat nic o tom, kdo o historii něco ví a kdo ani nerozezná pilum iod pugia.

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

dosť dobre to bolo. Skoda že som to nevidel v kine ale aj DVD može byť. Ta kamera bola fakt užasna 8*

Z0oMb3E

Z0oMb3E (hodnocení, recenze)

GCaesar: ja ta uplne chapem ako si moze niekto dovolit vobec natocit historicky film z obdobia rimskej rise, ked ziadne kamery vtedy neboli. ku kazdemu potencialnemu divakovi mal dost osobne trubadur s harfou ci lutnou a cely pribeh o vylete dvoch gayov za dobrodruzstvom prespievat

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

jaryn.: jo to je taky zajímavé... ohání se tu historickou věrohodností u filmů, ale to že Gladiátor, Statečné srdce a spousty dalších maj volně upravenou historickou linii tak aby to mohl rejža udělat poutavěji ho vůbec nezajímá hlavně že to hodnotil 5* ( což mu vůbec nezazlívám). ale to už mu nevadí. sere si tu do huby a jako rukojmí si bere historickou věrohodnost o které nic neví :)

jaryn.

jaryn. (hodnocení, recenze)

GCaesar: neni pravda... Co treba Gladiator? Na tom moc opravdove historie nenajdes

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

hororwatch: Historie nikdy nekončí, jak mé příspěvky tady, to ještě těžko říci :)

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

Jedná li se o film s historickou tématikou, tak je součástí jeho kvality zcela jasně historická věrnost, protože kdyby nebyla, tak můžeme rovnou natočit Centuriona 2, kde bude boj proti germánským kmenům, vyzbrojených Panzerfausty a jedoucích na Tigerech :) Orel deváté legie se mi zdál i lepší dějově než Centurion, bylo tam víc zajímavějších částí a zvratů. Mimochodem, podle mě je opravdu škoda, že se Centurion jmenuje Centurion, protože to je název, který dává tušit dobrý římuplný film, což Centurion není. Centurion jr mizerný, blábolůplný film. A jestli je Orel deváté legie kýč pro puberťáky, tak Centurion bude tak nějaká pohádka pro děti ve školce.
Liskam: A jakých naivních scén?

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

hororwatch: Souhlasím.! Bohuže jakožto normální člověk nevím jak je Např: správné zavěšení mečů římských vojáků. Ale za to jsem si všiml podprůměrného Tatuma, a několika opravdu naivních scén.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

GCaesar: Nebudu to moc rozebírat, jen poznámku: rozpočet Centuriona: 12 mil USD, rozpočet Orla 25 mil USD.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

GCaesar: jenže tohle je film a ne dokument, takže bych si rád užíval kvalitní film, alespoň po bojových a efektových stránkách. namísto toho to byl klasickej kýč pro puberťáky.... alespoň z mého pohledu, tohle se Centurionovi ani omylem nerovná

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

Naprosto nechápu vaše hodnocení. Jste všichni podle všeho až příliš zvyklí na to, že když v Hollywoodu někoho škrábnou párátkem, hned stříká krev proudem. Orel deváté legie je z historického hlediska a realističnosti o dvě třídy výš než naprosto nesmyslný Centurion. Člověk si navíc u tohohle filmu užije nádherné historické detaily (skutečná římská bojová taktika, správné zavěšení mečů, realistický děj a dobře ztvárněný vztah legionářů k orlovi), zatímco Centurion je jen nesmyslnou krvavou řežbou, byť s větším rozpočtem. Mimochodem, o pokračování Centuriona se svým způsobem zákonitě jednat nemůže, neboť konec IX Legio Hispania je v Orlovi deváté legie přeživším legionářem líčen úplně jinak (mimochodem mnohem realističtěji), než v Centurionovi. Orel deváté legie je tím nejlepším filmem z dob starého Říma, jaký byl zatím natočen.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

to je přesně můj názor, že to je oproti Centurionovi uhlazený, americký moc keců zbytečnejch.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Souhlasím, že poslední scéna to zabila. Po náročné orlí odyseje si asi chlapci spolu pořádně odpočali u pravých římských radovánek.

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

j@hn: V celkovým pohledu to knižní předloze odpovídá jen velmi skrovně; to nejdůležitější je v ději sice shrnuto, ale jinak je to pro čtenáře velikým zklamáním. (Film jako takový je nemastný neslaný a přespříliš primitivní. Tak se mi alespoň jeví. Chybí tomu takříkajíc 'koule'.)

j@hn

j@hn (hodnocení, recenze)

Do tý doby než překročili Hadriánův val to stálo za hovno, ale pak mě to začalo bavit fakt hodně .. milé překvapení.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

Shrnuto asi takto: Pokud je Centurion alespoň bomba nabitá akčními bojovými scénami, kterou jsem ohodnotil za 5*, tak bohužel u tohoto pokračování musim konstatovat, že neuspěl. Respektive koukat se na to dalo, ale jednou a stačí. Akční nádech filmu z Centuriona je pryč, bitvy ho sice nepostrádají, ale těch je tam žalostně málo a navíc jsou klasicky(americky) okecávané až nakonec napětí z následujícího přejde ve ztrápenost a nudu. Je tu více vsazeno na příběh, který ovšem během vývoje ztratí veškeré emoce, které by měl vyvolávat. Tudíž zde v mých očích platí: Někdy je málo vlastně hodně. Film byl od druhé poloviny neuvěřitelný v negativním slova smyslu.

 (hodnocení, recenze)

Vesman: Milí vesmane, pokud jsi ve skotsku nebyl což podle tvého komentáře asi nebyl ... tak tady přstaň plést hlouposti ve skotsku  normálně slunce svítí jdi na wikipedii a přečti si jakej to je podnebnej pás .... tele

BMAJTZ

BMAJTZ (hodnocení, recenze)

Tak centurion jako jednohubka ok, ale jak uz jsem tvrdil pri vydani traileru. Trailer skutecne prozrazuje nechutne moc z deje a pokud mate aspon trochu nakoukanych filmu tak vam k celkove spokojenosti bude chybet asi pouze poslednich 10 minut.

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

MARTiii: Nebylo by lepší se nejrpve podívat, když už jsi to 'stáhnul'?

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

liskam: V The Son of No One se bude muset předvést jako opravdový herec. Tenhle snímek bude zajímavý minimálně díky přispění Ala a Juliette Binoche . Já se na něj ohromně těším; Dito Montiel (s nímž Tatum dělá už potřetí) slibuje temnou detektivní atmosféru, tak uvidíme.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Připomnělo mi to film Centurion, který se mi celkem líbil a tohle taky nebylo špatné ale zase nic zvláštního.

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Akční hrdina budoucnosti?

Akční hrdina budoucnosti?

11.11.2010

Ještě nedávno jsme se mu vysmívali pro jeho fešáckou tvářičku a nevalné herecké schopnosti, hvězda Channinga Tatuma však stoupá. V G. I. Joe jsme mu akčního hrdinu docela věřili, v pozvolna se… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Reklama

Reklama