Reklama

Reklama

Orel Deváté legie

  • Velká Británie The Eagle (více)
Trailer

V roce 140 našeho letopočtu, dvacet let po zmizení římské deváté legie na severu Británie, přijíždí do Británie mladý římský voják Marcus Flavius, aby zde sloužil jako velitel posádky. Marcův otec byl velitelem deváté legie, která zmizela i s jejich symbolem, zlatým Orlem. Marcus věří, že vykoupí čest svého otce odvážným působením zde v Británii. O pár dní později Marcusova bdělost zachrání většinu mužů posádky, na kterou zaútočí keltské kmeny. Je vyznamenán za statečnost, avšak kvůli zraněné noze je propuštěn za služby. Později se Marcus dozví, že na severu Británie někdo symbol Orla deváté legie spatřil, a tak se rozhodne, že se vydá do neprobádaných končin za Hadriánův val. Doprovod mu dělá jeho o Esca, který Římany nenávidí, ale který je Marcovi zavázán, protože mu během gladiátorského souboje zachránil život. Po několika týdnech putování severskou divočinou se Esca a Marcus setkávají s Guernem, což je bývalý římský voják Lucius, který bojoval v řadách deváté legie pod vedením Marcova otce. Lucius sdělí Marcovi, že symbol zlatého orla ukradli Pomalovaní, což je jeden z nejkrutějších kmenů mezi Seveřany. Marcus i Esca dojdou až k Pomalovaným, kterým Esca řekne, že je synem náčelníka, který prchá před Římany, a že Marcus je jeho otrok. Díky tomu je Esca kmenem Pomalovaných přivítán a přijat. Esca po pár dnech Marcovi pomůže v noci tajně přepadnout válečníky, kteří hlídají Zlatého orla... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (588)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestlipak víte, jaká společná bolestná ztráta může potkat vyhlášeného prostopášníka, co se dole neopatrně holí ostrou břitvou a jednu divochy zdecimovanou římskou legii? Ano, přesně ta.. Macdonald se snaží pracovat s charaktery, nabízí zajímavou výpravu a v unrated verzi použije i trochu kečupu, ale s přibývajícím časem začne Orel ztrácet dech jak běžec Tuleních lidí závislý na nikotinu a člověk pak začne hledat mouchy, které by za jiných okolností jen neškodně prolétly kolem. Nepříliš šťastně obsazená ústřední dvojice Tatum, Bell, kůň natřený na bílo, vetchý zbytek Deváté legie svolaný zřejmě přes facebook a zrádné dítě dodané na místo obětování prostřednictvím služeb DHL. No nic, dále netrpělivě čekám na nějakou temnější, krvavější řežbu z daného období, co by uspokojila mé po mysticismu prahnoucí historicko-řeznické choutky. Taková Bitva v Teutoburském lese, režírována Scottem v duchu prvních desíti minut jeho Gladiátora - jak dlouho mě ještě necháš čekat, Ridley..? ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tady si hodnocením nejsem moc jist... dal jsem 3. hvězdy, ale možná si tenhle snímek zaslouží o něco víc,možná o něco méně... Sice to není žádná převratná věc, ale je to koukatelné po všech stránkách a příběh je zajímavý (i když průhledný). Trošku mi tam asi chybělo větší seznámení,(potažmo možné ztotožnění) s hlavnímy hrdiny... film mě zcela nepohltil,stále jsem se koukal jen na ""ukecanou bednu""...To je asi největší mínus této věci. Ale,Jamie Bell je před kamerou stále lepší a lepší.:-) a Kevin Mcdonald za kamerou je také výborný. Bohužel Tatum je pro mě pořád jen "namakaný dřevo"..:-( Takže za mě 60.až 70% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jamieho Bella miluju a Channinga Tatuma jsem se alespoň v jisté míře odnaučila nesnášet:) Vidět ty dva vedle sebe mi připadalo, jako byste vedle sebe dali třeba Al Pacina a Bena Afflecka. Jamie prostě oplývá tím obrovským množstvím britského šarmu a talentu, navíc je tu nehorázně sexy a Tatum se zase nezmůže na víc, než asi tak dva výrazy. A navíc pro mě nemá ani žádné charisma, nebo jiskru. Ale co. Chemie mezi chlapci funguje zdařile a jistý druh fanynek tak může začít dávat dohromady své "Slash Theories.":) Ano, já mezi ně patřím též. Od začátku jsem přemýšlela, koho asi na konci zabijou a jsem ráda, že se nakonec jednalo o Happy end:) Snímek nemá nijak extra složitý příběh, je v něm sice pár vydařených scén, ale ve výsledku se nejedná o žádný "osudový" příběh se silnými momenty, nebo propracovanými bitvami. Taková nenáročná historická podívaná. Pokud překousnete Tatumovo (ne)herectví, Jamie Vám to vynahradí:) ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum, kdysi tanečník hip hopu (film Let’s Dance), nyní drsný Říman. Jamie Bell, kdysi baleťák (film Billy Elliot), nyní otrok se srdíčkem na pravém místě. Musí vám být jasné, že tady se žádné plejády geniálních hereckých výkonů nedočkáte, ani brilantní myšlenky či inteligentních dialogů. Má to ale švih, je to vtipné (i když to vtipné být nemá, ale to až jindy) a souboje v sobě skrývají dokonce i nějaké to napětí. Takže palce nahoru! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo natočil remake pro dospělé, tedy s opravdovými herci, místo modelů značkového prádla (Tatum = Hugo Boss, Bell = Victoria's Secret); s kameramanem, co v brutálních scénách nečumí s kamerou někam do korun stromů; se střihačem, který neusekne scénu v nejdrastičtějším okamžiku, aby divák nebyl stresován stříkající krví; se scénáristou, co si dá práci s přemýšlením a nenechá osoby teleportovat prostorem i časem; s režisérem, který nebude trvat na tom, že je nutno pohled na holá lidská hýždě něčím "přirozeně" zakrýt - křovím, tlustou větví, procházejícími dělníky se širokou fošnou atd... Zkrátka mě tahle soft verze pro citlivé školáky příliš neuspokojila, jakkoliv se na ni dalo dívat bez pocitu nudy. 60% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (20)

  • Ve 42 minutě odjíždí Aqula a Esca na výpravu za zeď a oba mají hnědé koně. Jenže po jedné noci za zdí ( okolo 47 minuty ) už má Esca koně bílého a Aqula koně černého. (Terva)
  • V bojové scéně, kde se Marcus (Channing Tatum) se svými muži snaží vysvobodit své kamarády ze zajetí, použije oblíbenou formaci "testudo" neboli želva. Tato formace se ale užívala jako ochrana proti šípům a dalším projektilům při útocích, nebo při dobývání měst. Ani jedna tato situace však ve filmu není. (Buster)
  • Podle Lindsay Allason-Jones, historické poradkyně filmu, došlo k některým historickým nepřesnostem ve filmu kvůli praktickým podmínkám natáčení. Na třmenech u sedel představitelů hlavních rolí trvala pojišťovna. Nepřesná zbroj je zase ve filmu použita proto, že by výroba historicky věrné zbroje pro všechny komparzisty vyšla moc draho a muselo se pracovat s tím, co bylo k dispozici v půjčovnách kostýmů. (marmota-b)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Akční hrdina budoucnosti?

Akční hrdina budoucnosti?

11.11.2010

Ještě nedávno jsme se mu vysmívali pro jeho fešáckou tvářičku a nevalné herecké schopnosti, hvězda Channinga Tatuma však stoupá. V G. I. Joe jsme mu akčního hrdinu docela věřili, v pozvolna se… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Reklama

Reklama