Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Gilmour93

všechny recenze uživatele

Chudák František, někteří tady o něm píšou, jako by jim obhospodařoval starou.. Věřte tomu, nebo ne, má tříletá dcera se včera zaregistrovala na csfd, mrkla před spaním na Stalkera a dala mu, světe, div se, odpad! A asi to nebylo proto, že ji Tarkovskij na konci nepopřál, aby se měla fanfárově.. Nezbývá, než souhlasit se salahadinem. ()

coolglitterk odpad!

všechny recenze uživatele

Pořad pro děti úplně k ničemu. Děti se nic nepřiučí, jen se podívají na nesmyslné zahraniční pohádky a budou poslouchat kecy moderátorů, kteří se chovají jak potrefené husy. Apeluji na výuku dětí již od předškolního věku, a tak bych raději uvítala nějaký výukový program, než tuhle slátaninu. Vhodný by byl třeba pořad s angličtinou pro nejmenší, děti by se aspoň něco přiučili. Říká se, že potrefená husa dlouho nekejhá, a tak snad jednou tuhle hrůzu zruší a Kouzelné školce bude konec. ()

Reklama

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezkonkurenční. 5* je tím nejpřesnějším odrazem toho, jak se u Kouzelné školky bavím. Pořadem nás provází naivní a zároveň trochu tupý skřítek František z Fanfárie + jeden lidský vyslanec. Tady to začíná být zajímavé. Tak například Lubomír Kostelka si počíná na place nejen senilně, ale i značně zfetovaně. Odříkává přibližně naučené dialogy a jediná jeho odpověď Františkovi je "Ano!". Pak je tu Nesvadba. No škoda mluvit, jak je Kostelka se svou pomalou mluvou nudný, tak je Nesvadba šílený magor, neustále vynalézající věci z barevné lepenky. Františka skoro úplně ignoruje a většinou skončí zamotaný na zemi nebo zapadaný harampádím. Jana Hlaváčková si vystřihla kouzelnou babičku - neustále cynickou osobu, uzemňující Františka poznámkami na jeho osobu. Někdy se ale utrhne ze své postavy a hraje mile a laskavě. Nechápu to, ale nevermind, naštěstí je tu Magda Reifová neboli "Majda" a ta je celkem OK, tj. že chápe v jakých mezích Kouzelná škola je a co s ní dělat. A abych nezapomněl, pohádky se dají většinou snést a jsou koukatelné. Kult jak pro malé, tak pro velké gurmány. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Snad jediný Nesvadba mě jako dítě opravdu bavil a dokázal z Kouzelné školky udělat zábavnou, poučnou a komickou show. Pokaždé na děti vytasil něco nového (případné pubertální asociace si prosím nechejte pro sebe), pobavil svými neskutečně ulítlými vynálezy a nezřídka skončil na zemi zamotaný lepenkou nebo paralyzován pod hromadou smetí. A to nás ve školce bavilo. Později se však začali přidávat různí přestárlí herečtí penzisté, kteří toho dětskému divákovi mohli nabídnout už jen málo. A to i ve společnosti milého tupce Františka, který v jednom kuse otravoval dotěrnými dotazy. Pohádky se také modernizovaly, nejspíš ne k horšímu, ale celé školce najednou chyběl nějaký vtipuschopný moderátor, který dokáže caparty spolehlivě rozesmát. Snad jedině kdyby se nechal přemluvit pan Kraus... :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)

Reklama

Reklama