Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers není nijak zvlášť dobrá scenáristka ani režisérka. Ale umí dát dohromady zajímavé herce. Je tu několik krásně vypointovaných scén, plných báječných dialogů. Ale film jako celek zase natolik dobrý není, je občas až zbytečně ukecaný, většina vedlejších rolí je jen nevyužité křoví (čestnou výjimkou je tu pouze John Krasinski) a možná by mu prospělo zkrácení. Skvostná je opět Meryl Streep, výborný Alec Baldwin a asi po deseti letech mě zase jednou bavilo sledovat Stevea Martina. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Děkuji pane Jančuro, že je filmová nabídka u vás v RegioJetu tak omezená (a wifina mizerná). Tohle byl totiž jediný film ve výběru, který jsem ještě neviděl. Ale k tomu mátovému čaji, co ve vlaku podáváte, se to docela hodilo, jelikož bylo potřeba si ho něčím pořádně osladit. Ideálně touhle romancí o seniorském sexu. Jen teď přemýšlím, co si pustím při další jízdě. Ajej, nějak mi to komplikujete .. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení... Je vidět že Nancy Meyersová není žádná mladá koza, která zobrazuje muže jen jako nepotřebné karikatury živočichů, které se chovají naprosto idiotsky... Už za to má u mě obrovské plus.... To další je za to, že obsadila Steva Martina do takové role, aby si napravil reputaci po příšernostech typu Dvanáct do tuctu nebo nedej bože Růžový panter... Steve Martin tady exceluje v roli jeho nátuře blízské, resp. v takové roli, jaké v jeho podání milujeme, na které jsme zvyklí... A i dále jsou tu jen a jen samé plusy... Meryl Streepová, Alec Baldwin, ne-až tak-americký-happy-end, a v neposlední řadě překvapivý a překvapivě sympatický John Krasinski... S tímto hercem jsem až doposud zkušenosti neměl a mile mě překvapilo jak jeho herectví, tak role, která pro něho byla napsaná.... Zeť hlavní hrdinky Harley je jednou z vůbec nejsympatičtějších postav v celém filmu... Vážně nevím co v rámci žánru filmu vytknout, snad až na trošku pomalejší rozjezd, kdy doslova čekáte na vtip... Ovšem v rámci vyrovnání nepříznivého hodnocení dám o jednu hvězdičku navíc... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

I když zrovna nemusím Baldwina ani Martina - jedná se o příjemnou oddychovou vztahovou komedii, které vévodí Meryl Streep. Přestože snímek místy sklouzává k trapné klišoidní zábavě (nahý Baldwin před laptopem), dokáže být ten stařecký milenecký trojúhelník místy velice uvěřitelný, za což dávám režisérce plusové body a film doporučuji zhlédnout. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Upozorňuju, že tenhle názor je jeden z těch nejneobjektivnějších na světě :D Zkrátka jakožto šílená fanynka Meryl Streep jsem nemohla dát 4*, které bych pravděpodobně jinak dala. Taky tím netvrdím že Alec B. je sexy (oh, spíš naopak) a nebo že ten konec už byl krapet ukecanější (ale i tak jsem si takový přála)a ještě pár drobností ..... ale zbytek prostě paráda!!! Dost rofloidní hlášky, výbuchy smíchu.. no a Meryl ♥ Ona je prostě úžasná, ........(milion superlativ)......., a jako zhulená neměla chybu :D Tak jak jsem se zasmála i IC jsem se už dlouho u žádné jiné komedie nenasmála. Wow. (btw první film, kde mi Steve Martin nepřišel ani nějak extra trapný) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Obsazování rolí začalo v roce 2008, jednání s Meryl Streep a Alecem Baldwinem začalo v srpnu. Steve Martin se přidal v říjnu. Další herci byli do snímku obsazeni během roku 2009. (jezurka42)
  • Meryl Streep (Jane Adler) si ve filmu stěžuje na pokleslé víčko. Ve skutečnosti jde pouze o jeden z jejích hereckých triků. (Ernia)
  • Scény, ve kterých jsou Meryl Streep (Jane Adler) a Steve Martin (Adam) pod vlivem marihuany, se natáčely několik týdnů. Během této doby se oba protagonisté smáli tak často, až se režisérka Nancy Meyers obávala, zda nebude ve filmu smíchu příliš. (Ernia)

Reklama

Reklama