Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 434)

Cihlinka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda... Zápletka nic moc, romantika nic moc (ne, prostě sem to nikomu nevěřila), konec taky za moc nestál... Klišé až nad hlavu... A nebylo to ani napínavé, ani nic... Zklamání: ( ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

prijemny sci-ficko, zajimavej napad, dobry obsazeni a fajnova stopaz... na druhou stranu mozna az moc prekombinovany... nektere prvky pripominaji Dark City ci Matrix... kazdopadne velice dobre koukatelne a cloveka to donuti trosku premyslet... 80% ()

amarth 

všechny recenze uživatele

Myšlenka zajímavá, budí však neustále otázky typu: proč to musí být takhle, proč ne jinak? Snímek má předem danou kostru a na úspěchu mu přidává hlavně akční směr a rychlý spád dějových událostí, které diváka nepustí od obrazovky... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Hlavne v poslednej dobe je originalita najväčším nedostatkom v kinematografii. To, čo tento film odlišuje od ostatných v súčastnosti, je práve originalita. Chvála Bohu, že je to tak. Samozrejme ďalším plusom sú herecké predstavenie: M. Damon a čoraz krásnejšia E. Blunt. Najdôležitejším však zostáva základná myšlienka filmu (čo už vieme z trilógie Návrat do budúcnosti): naša „cesta“ nie je napísaná dopredu – „kedykoľvek“ si môžeme zmeniť smer a cieľ (ako to nám pán Boh vždy umožňuje). Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Poupe 

všechny recenze uživatele

Film, který člověka donutí přemýšlet „Co by, kdyby“. Občas se člověk při procházení dveří ztratil, ale pořád to byl film, který člověka nutí dívat se a nedocházet od něj. Matt Damon tam má konečně normální roly, kde si nehraje na lamače srdcí či krotitele čarodějnic ve mlýně. Filmu jsem dala 4*už jen proto, že hlavní hrdinka konečně byla normálně vypadající tmavovlasá ženská a ne nějaká nakroucená modelka. A příběh? Ano, chytlavý, zajímavý, ikdyž s odhadnutelnou „zápletkou“. ()

Pr4d3d 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem zastával názor, že film je vynikající, jen když vám po jeho shlédnutí zanechá v mysli otázky. Správci mi jich zanechali poměrně dost, ale stejně to nestačilo na plné hodnocení. Proč? Když mi někdo celý film tluče do hlavy jak jsou Správci mocní, že je nikdo nedokáže zastavit a že se jim vždy vše povede, tak proč je posledních 20 minut filmu naprosto nelogických? Normálně bych to asi neřešil, ale tady to bylo jak pěst na oko. Jinak abych jen nekritizoval, tak jak Matt Damon tak i Emily Blunt byli vynikající a hlavně Damon dokáže utáhnout asi kterýkoliv film. Režisér - nováček, si poradil s tématem velice slušně a já si, až na výše zmíněné výtky, film velice užil. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Príbeh lásky medzi dvoma sympatickými postavami, ktoré medzi sebou chémiu akoby nehrali, obohatený o štipku originality v podobe sci-fi prvkov, ktoré sa v podobných žánroch len tak často nevidia. Príjemne skĺbenie, z čoho u mňa vyplýva pozitívny pocit po poslednom harmonickom tóne tohto zaujímavého filmu. Matt Damon u mňa v Green Zone stále evokoval Bourna, ale tu sa konečne na 106 minút stal politikom, a ja som si ho na moment odosobnil od agenta s amnéziou. A bolo to príjemné zabudnutie na jeho najlepšiu filmovú úlohu. Emily Blunt bola ako presvedčivá tanečníčka len čerešničkou na torte. 4**** a 76,772 % ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka. Sladká romantika. Od páté minuty filmu, kdy David potká Ellise na záchodě je jasné, jak to asi s těma dvěma dopadne. A ono to tak dopadne. Jak by se měl hodnotit takový film, jehož scénář je takto předvídatelný a podobně vyvíjejících se filmů je milión? Jedna, dvě hvězdy nebo snad odpad. Normálně ano. Je tady však jedno velké JENŽE !!! Průběh, jak se spolu setkají, na tři roky zase odloučí, aby pak byli zase spolu. Ale ještě jeden odchod a pak velké finále a společný život až do smrti. Způsob, jak to všechno proběhne je natolik originální, že vás ( tedy alespoň mě ) to vtáhne do děje, chytne vás to a už nepustí. Asi každý si už položil otázku, jestli ten náš život je nalajnovaný od narození až do smrti nebo je tady někdo nebo něco, co ty naše osudy nějak ovlivňuje nebo s nima manipuluje. No a na pozadí těchto mysteriózních otázek je položen základ tohoto filmu. Nechci více prozrazovat, ale já v podstatě odpůrce těch jednoduchých romantických filmů, můžu říct, že tento film mě dostal a beru to jako takovou nějakou chvilkovou slabost. Proto hodnotím za 5*!!! ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Som rád, že môj tisíci hodnotený film je práve táto nenápadná romantika a la P.K.Dick. Otvárajú sa otázky týkajúce sa tém predurčenia, správnej voľby, slobodnej vôle či miesta náhody v živote, na ktoré sa odpovedá buď prostredníctvom správcov alebo Damonovej postavy. Zároveň je to všetko podané tak s ľahkosťou a logicky, že si nepamätám, kedy som videl nonšalantnejšie natočený režisérsky debut. Predlohu som nečítal a teda nemôžem posúdiť, či sa z nej vyťažilo čo najviac, s filmom som ale takmer úplne spokojný a vôbec by som nečakal, že si pri Dickovi takto dobre oddýchnem. 9/10 ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Občas trochu přitažené na uši, ale na mě to fungovalo. Romantický příběh dvou osob s trochou scifi prvky. Ani na minutku jsem se nenudil... ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Průměrné tři hvězdičky pro velmi průměrný film, i když mám ráda Matta, tady mi nějak neštimoval, agent Bourne, je holt agent Bourne. Příběh mi taky nějak nezapadal, páč bych chtěla vidět chlapa, kterej by jezdil každej den 3 roky jedním busem, aby potkal ženskou, která mu dala pusu na wc...A Emily prostě není můj typ. Občas si myslím, že mám taky za andělíčka nějakýho pomalejšího černocha, kterej většinu důležitejch věcí prospí:-), snad mi to jednou napraví, jako to udělal Davidovi:-) - ale já na tyhle věci bohužel nevěřím:-( a film mi ani nevnuknul myšlenku tomu na chvíli uvěřit. (50%) ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Až moc černobílé v jistých částech. Buď s ním a bez úspěchu, nebo bez něj a s úspěchem? A kde jsou další relativní možnosti? Nicméně originalita v tom rozhodně nechybí. Dá se říct, že s jedná o další příjemně ztvárněnou filosofii, kterou každý člověk na světě prostě chápe podle svého a Správci jsou jen další možnost, jak to může být. Spolu s výbornými herci a skvělým procházením "substráty". Sice mě občas skoro bolely zuby, jak byla ústřední dvojice sladká, ale slušelo jim to. Ne že ne. 4* z čehož jedna patří Johnu Slatterymu.. já jsem se mu smál :) ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech vykradená a ve spoustě dalších zcela originální love story říznutá oldschoolovou thrillerovou školou a skvěle funkčním mysteriózním prvkem. Chemicky dokonale sladěné ústřední duo a ve své odtažitosti naprosto profesionální režie si říkají o pět hvězd, nedosáhnou na ně ale především kvůli uspěchanému konci a banální pointě. Ten film měl mít o dvacet minut víc, potom by i stávající konec fungoval na výbornou. Takhle je pocit Deus ex Machina až příliš neodbytný. Přesto jedno z překvapení roku a mimořádně intenzivní divácký zážitek... ()

Norus88 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne snímok do ktorého som bol zažraný tak, že som pomaly ani nedýchal. Neuveriteľne plynulý dej plný napätia a romantiky s nádychom sci-fi ma ani na chvíľku nenudil a s nemým očakávaním som sa tešil na to ako to nakoniec vyvrcholí. K tomu všetkému ešte aj herecké obsadenie bolo dokonalé v podaní dvoch z mojich obľúbených hercov. Skvelý zážitok a každému odporúčam. ()

qenett 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Nápad je dobrý, rozhodně má potenciál, ale přijde mi nevyužitý. S delším dstupem od shlédnutí mám v paměti to, že tam pořád někdo někam běhal, před někým utíkal. Pak se napsalo o několik měsícu později, dojemně se setkali, zhodnotili jak je smutné že je honí maník s měnící se knížkou, a běželi dál. Film má určitě své kouzlo, spracování je pěkné i herecké výkony, ale v celkovém dojmu byl docela zklamáním. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, pretože ja romantické filmy a ešte americké nemusím. Treba však oceniť hlavných hrdinov, že to zvládli bez afektu, prirodzene aj vďaka precíznemu scenáru. Záver už bol trošku akčnejší a neprekvapivý, ale v tomto prípade odpúšťam :) ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Asi nemám dostatek fantazie, neboť se jedná určitě o velmi originálně pojatý snímek s neotřelou myšlenkou... Nejdříve jsem se nechal pohltit představou, že naš život je v rukou správců osudů, a ti dodržují to, co se má stát. Ale už po půl hodině jsem nemohl přestat myslet na toto. Na světě žije téměř 7 miliard lidí, je vůbec možné, aby se svět ubíral tzv. správným směrem? Na to by muselo dbát přibližně stejný počet správců osudů. A dokážete si představit ten zmatek s jejich řízením. Ve filmu vidíme "hlídání" dvou osob a i ti dokážou napáchat v systému zmatek nad zmatek, co by potom stálo za úsilí ukočírovat těch zmíněných 7 miliard lidí... Jak říkám, k mé smůle, nemám dost fantazie, abych se nechal unést... ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Úplně základní příběh je sice banálnější, ale má tak úžasný originální kabát, že to skoro nejde poznat. Snímek neřeší úplně jednoduché téma, ale přesto z komplikovaných teorií a jejich vysvětlení dost dobře vybruslili, všechno má hlavu a patu, ale divák se nad pár tématy může hlouběji zamyslet. Herecké výkony, výprava, hudba - všechno na jedničku! Další příjemné filmové překvapení. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Tradicná love story poňatá netradičným spôsobom. Najviac ma na myšlienke "Správcov osudu" prekvapila jej logická hutnosť. O činnosti správcov je vypovedané len to, čo je nutno vedieť a všetko to dokonale funguje bez nutnosti zaoberať sa nejakými logickými dierami, či nezodpovedanými otázkami (ako napríklad v Source Code). Isťe romatická dejová linia nie je ničím prekvapivá, ale ústrednej dvojici to spolu sekne a cítiť medzi nimi tú proklamovanú osudovosť. Damon to zahral dobre a Emily krásna ako obvykle. Takto si predstavujem inteligentnú, nenáročnú, sci-fi romancu :). ()

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama