Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

sona123 

všechny recenze uživatele

Každá z nás asi někdy zatoužila po muži (velkém dítěti), který za námi půjde až přes celé město, aby nám řekl, že nás potřebuje. Ovšem je jasné, že s člověkem s Aspergerovým syndromem bude soužití těžké, možná spíš nemožné, i když by byl alespoň z polovičky roztomilý, jako Hugh Dancy. No ano, byla to romantika, i ty vločky byly obrovské a padaly tak nějak zvláštně pomalu, hudba přesně akorát, do toho zvířátka...ale nebyl to kýč a konec, tak ten bych si rozhodně představovala jinak! Někdy prostě potřebujeme ono okřídlené "pohlazení na duši" a Adam je v tomto případě přesně to pravé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. aneb jak krásnou Rose Byrne „sbalí“ pořádný pošuk Hugh Adam Dancy!! Koukatelné ano, nějaké zásadní sdělení nikoliv, i když tvůrci představují další poruchu autistického spektra (Aspergerův syndrom). Ta se u hlavního hrdiny projevuje sníženou kvalitou sociální interakce, naopak enormním zájmem o astrologii. Právě onemocnění ale mnohdy působí jako poměrně zoufalá berlička tvůrců, kteří jinak přichází s tuctovým příběhem, který hned vyprchá s příchodem závěrečné stmívačky. Moc rádi by získali cejch malého velkého dramatu, ale drama Adam postrádá to lákavé kouzlo Forresta Gumpa, Rain Mana a dalších podobných existencí. Jako romance, drama nebo komedie nefunkční, jako jakýsi spletenec všeho zmíněného nakonec jen solidní průměr!! ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Váhala som a stále váham medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Samotný dej a celkové vyznenie príbehu na mňa dá sa povedať nijako nezapôsobili. Zdal sa mi napriek citom chladný, čo sa v prípade aspargara, asi aj dá očakávať, ale mne sa práve tie city zo strany Adama zdali oveľa skutočnejšie ako tie zo strany Beth, tam som o láske nebola presvedčená skôr mi to pripomýnalo zvedavosť..Čo sa týka, ale samotnej tématiky bola skutočne zaujímavá a Aspargarov syndróm asi zatial najlepšie vystihnutý s tých málo filmov čo na túto tému poznám. Nakoniec sa teda prikláňam k tej štvorke, nakoľko si predsa len myslím, že táto téma vzhľadom k jej komplikovanosti, bola v tomto filme zvládnutá nadmieru dobre. ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Já jsem si v poslední době udělala naprosto hrozný zlozvyk. K puštěnému filmu mám otevřený internetový prohlížeč s asi dalšími 10 záložkami. No a tak se stává, že, ačkoli mě film baví sebevíc, film minimalizuji, proklikávám se záložkami a film vnímám jen tak naoko. Ale u Adama jsem si to nemohla dovolit. Nebylo tam snad ani jedno tzv. hluché místo a já měla obavy, že když se podívám jen na sekundu jinam, přijdu o něco důležitého v ději. Tak jsem se vydržela dívat celých 95 minut na jednoho neuvěřitelně zajímavého kluka a jednu neuvěřitelně zajímavou slečnu. Celou dobu přemýšlíte, jak to s nimi skončí a jak byste se asi zachovali vy, kdyby jste se zamilovali do někoho, od koho v podstatě nevíte, co čekat. Já jim fandila, ale... S koncem jsem byla navýsost spokojená. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Úsměvné, smutné, hezké, milé, dramatické × ničím nové. Chlapec, mající sociální poruchu se seznámí s jednou slečnou. Vše je nové, krásné. Do toho se ale začínají plést rodinné problémy a unavenost z komunikace s chlapcem. Následuje rozchod a o rok později se mají všichni zase dobře, i když nejsou spolu. Tak nějak bych to shrnula. Herecké výkony naprosto podařené, oba hlavní hrdinové maximálně sympatičtí, představitel Adama k tomu všemu hrál opravdu roztomile. Film, který dá pohodu a klid. ..zajímavé vsuvky o vesmíru a dalekohledech.. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama