Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivost je dobrá, chamtivost je zdravá... Hollywoodský režisér Oliver Stone se vrátil ke kultovní postavě charismatického finančníka Gordona Gekka v podání Michaela Douglase z filmu Wall Street po 23 letech a natočil pokračování s příznačným podtitulem Peníze nikdy nespí. Děj se tentokrát odehrává v roce 2008 na pozadí příběhu největší bubliny v dějinách, která vyústila v globální ekonomickou krizi. Bývalý elitní makléř Gordon Gekko představuje padlou legendu a ikonu Wall Street. Ve vězení si odpykal trest za nelegální spekulace a nyní se věnuje ekonomickým přednáškám, které předjímají nástup globální ekonomické krize. Zdá se, že se z něj stal jiný člověk. Aspoň by tomu rád věřil mladý makléř Jake Moore (Shia LaBeouf), který zrovna řeší pracovní problémy po sebevraždě svého mentora a investičního správce Louise Zabela (Frank Langella). Ambiciózní Jake randí s Gordonovou dcerou Winnie (Carey Mulliganová), která před lety přerušila s otcem kontakt a odmítá uvěřit, že by se mohl změnit. Jake a Gordon se vídají za jejími zády, společně řeší svět byznysu a financí, zároveň se snaží pracovat na urovnání křehkých rodinných vztahů. Minulost sice člověk napravit nedokáže, ale může se snažit pomoct. Otázkou zůstává, zda to platí i v případě Gordona Gekka, který v hloubi duše touží po návratu do světa velkých financí. (Česká televize)

(více)

Recenze (687)

Karel321 

všechny recenze uživatele

To není ani napodobenina jedničky. Je to film bez hlubšího děje, nemá to ten drajv co jednička. Prostě o ničem. Je to jako dohrávka "Co bylo potom" v případě, že potom se už nic nestalo.. Pár pěkných záběrů nezachrání bezduchou sračku, která se hlásí o svoje místečko v tématu glogální finanční krize. Výsledek je bohužel pro malé děti včetně debilních dobráčkovských postav a happy endu jako z kouzelné školky. ()

jurijuri 

všechny recenze uživatele

Oliver, Oliver, čo si nám to urobil? Pokiaľ človek pred zhliadnutím filmu nezjedol ekonimický slovník, nemá šancu sa v deji dostatočne orientovať. To ,že som schopý pochopiť kto koho podviedol mi totiž nestačí. Potrebujem rozumieť aj ako k tomu došlo. Ďalším krokom vedľa bola "romatická" dejová línia, ktorá bola skutočne na úrovni mexických telenoviel tretej generácie. Obsadenie síce sľubovalo kvalitné herecké výkony, ale ani to sa nekonalo. Shia LeBeouf ma opäť presvedčil, že na vážnu dramatickú úlohu zatiaľ nemá ( v porovnaní s Charlie Sheenom v pôvodnom Wall streete mi pripadal ako ochotník hrajúci pravidelne pri zhansnutom svetle v mestkom divadle v Mukačeve), Douglas ( poznačený chorobou) do svojej úlohy jednoznačne nešiel naplno a jeho výkon podstatne zaostáva za jeho štandartom a Brolin sa ako záporák úplne stratil. Keď to sem teraz píšem, vlastne ani netuším, prečo som dal tri hviezdy. Ale budiš. Najväčšie pozitívum bol pre mňa Eli Wallach. Vo svojom veku ešte hrávať, to si zaslúži veľkú poklonu. ()

Breaker 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající Shia, vynikající a někdy až dobře chytlavé dialogy, jinak i ostatní herecké výkony jsou hodny vyzdvižení. Nicméně danému oboru by to chtělo lepší propracovanost, dějová linie a dialogy moc kolísají nahoru a zase dolů. ()

Paganus 

všechny recenze uživatele

Jacob se mi protivil svou dětskou naivitou až troubovitostí, chyběla mi tam jakási přirozená agrese, kterou přeci jen představoval v prvním díle Charlie Sheen..Ale asi to tak mělo být, rozhodně se mi líbí hudba, takže dávám za 3*... ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Pro laiky zbytečně složité. Pro odborníky nic nového. Prachy prostě vládnou světu a na lidi se kašle. Krize jsou vyvolávány uměle a na burze jsou jen virtuální prachy. Cbleba bude vždycky chleba. "Až pokácíte poslední strom, až ulovíte poslední rybu, až otrávíte poslední řeku, přijdete na to, že se peníze nedají jíst." ()

jahdahkaleem 

všechny recenze uživatele

Snímek jenž by neměl uniknout pozornosti nikomu kdo se alespoň trochu zajímá o trading, ale rád by svůj kulturní zážitek sdílel i s drahou polovičkou. Gordon vyzvedávající si po propuštění svůj mobil nemá chybu :-) ()

Dzandy 

všechny recenze uživatele

40 % HDP USA je vytvořeno transakcemi na finančním trhu? Tomu bych i uvěřil..., zelená vlna bude/je další investiční bublina? K tomu bych se taky přiklonil, bubliny byly a vždycky budou..., že jsou lidské vztahy křehké jako tyhle bubliny? to asi ano, ale každopádně co ta ženská dělala v tom filmu teda nepochopím, prostě mi nebyla zas tak sympatická, brečela tam jak želva úplně pro hovno. Kdyby byla jiná herečka možná bych dal 4*, jinak první film byl určitě lepší, zejména svou neopakovatelnou retro atmosférou. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Burza,akcie = tenký led ,,v dnešním nejistém ekonomickém světě" ...Láska,zrada,úspěchy i pády o tom všem je tento film Wall Street,který upřímně není zrovna šálek mojí kávy..Závěrem : film určený především pro snílky a burzovní makléře..Osobně hodnotím zlatým středem *** ()

kanidj 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre spracovaný pohľad na ekonomickú krízu v ktorej sa zmieta celý svet. Dynamický dej plus návrat veľkého Gordona Gekka, ktorý akoby zázrakom za mrežami ešte viac zmúdrel a tak sa vracia ako veľký mág s múdrymi radami avšak bez peňazí. Svojským humorom nás prevedie nielen svetom modernej ekonomiky ale aj dopadom hypotekárnej krízy na finančné trhy. Film je plný terminológie z finančného sveta ako aj plný akcie a ľudských osudov. A treba spomenúť aj neodolateľný soundtrack. Preto dávam celých päť hviezdičiek. ()

luukaas 

všechny recenze uživatele

Poměrně docela slušně zvládnutý film. Michael Douglas působí stejným hereckým výkonem jako v předchozím díle no možné i v nějakých směrech je lepší. No úplně jsem nečekal, že mě snímek dokáže ještě něčím překvapit...ale.jo. Děj hezky hezky odsypává nikde se zbytečně nezadrhuje nesmyslnými dialogy a dokáže udržet diváka v určitém napětí, jelikož není jednoduché odhadnout konec filmu. Bohužel, právě konec je jaksi odfláknutý, čekal jsem závěrečnou jízdu, tak jak se to na Wall Street dělá, ale všechno nakonec vyřeší pravdivý článek a uvědomění si, že život nejsou jen peníze, ale i tak dávám 70%..... ()

Alhazred 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slabé. Na rozdiel od "1. dielu" ma tento nezaujal. Bol jednoducho príliš povrchný a zápletka hrubo priehľadná. ()

Upswing 

všechny recenze uživatele

Tak som to konečne pozrel keď už to bolo na HBO a v HD. Veľa som nečakal, skôr naopak. Stone od trápneho WTC nenatočil nič poriadne, Douglas je už starý a ani solárko tomu nepomôže a účasť Carey Mulligan ako Gekkovej dcéry (???) tak to bol špatný vtip (ako asi potom vypadala jeho manželka ...). Nakoniec ale celkom fajn, nenudil som sa a aj tie zábery na Manhattan boli super. Shia LeBouf mi pripadal na takú úlohu dosť detský (ale keď môže taký DiCaprio hrať Edgara ...) no rušil ma rozhodne menej než pred 25 rokmi Sheen. Určite si to ale nezopáknem. ()

Ejvi 

všechny recenze uživatele

Přesto, že děj se snaží být poutavý a dialogy zajímavé, působil na mě nudně. Očekával jsem víc. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Vysloveně průměrným se tento snímek nazvat nedá. Má velmi mnoho silných momentů a hlavně kvalitu v osobách Douglas, LaBeouf. Tato dvojice skvěle spolupracuje a vysloveně jim jejich role padnou jak prdel na hrnec. Ale výtky a nedostatky tu jsou. Rychlá a zběsilá jízda na motorce celý filmový zážitek degraduje. To si snad tu animaci mohli odpustit! Jinak mi snímek příliš nevadí. ()

Margiano 

všechny recenze uživatele

Skvěle odvedená práce pana Stonea, ten film má všechno důvtip, skvělý hlášky ,napětí i romantickej nádech. Gordon Gekko je nenapravitelný parchant pro kterýho jsou prachy až na prvním místě , chamtivost a podrazy mu kolujou v žilách . Je vidět že i po letech žaláře nevyměkl ,a nebojí se vyj§bat i se svoji vlastní rodinou . Oliver Stone nám i předkládá obrázek jak by to asi mohlo být a co by mohlo teoreticky být příčinou Světové krize v roce 08 a 09 . Ba dokonce, bystrý divák může zahlédnout i samotného OLIVERA STONA -Telefonujícího ve dvou 5 sek. záběrech ke konci filmu. ()

Jannine 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděla, takže pro mě to bylo první nakouknutí do slavnejch americkejch bank na Wall Street. Sice mam ekonomický vzdělání, ale tady v těch jsem se v těch walstreetovejch obratech docela ztrácela. Moc řečí, málo akce. Navíc ten sentimentální závěr to celý ještě víc zkazil.. ()

Související novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (více)

Reklama

Reklama