Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 121)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Danieli, tady jsi mě dostal... Tvé pronikavé modré oči pod širákem, chladný jejich pohled, naplněný odhodláním zjistit kdo jsem, co jsem, kam jdu a kdo je ten démon. Před tím než jsem se rozhodla tenhle film zhlédnout jsem hodila očkem jak si vede v hodnocení a po zjištění, že je těžce v bledě modré jsem si řekla "no tak jo no, prubnu, když už tam hrají taková esa jako jsou Dany s Harrym". Sci-fi jak vyšité zlatou nitkou, sympaticky zakomponované do doby, kdy se běloši s indiány dohadovali o divoké, americké pláně. Fakt tam byla i chvíle, kdy jsem leknutím málem vyslovila hodně, ale opravdu hodně nespisovné slovo. Takže po prožitém filmovém zážitku a s úsměvem na rtech dávám 4,5 hvězdišky ;-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

To, co se ze začátku jeví jako neotřelá bejkovina, plná šťavnatého vizuálu (je zde vidět rukopis režiséra Ironmana) se postupem času mění v kupu klišé a tupou přehlídku vizuálních efektů rozličných forem i kvalit. Dlouhou dobu jsem neviděl něco koncepčně a dramaturgicky tak nezvládnutého, jako je závěr tohoto filmu. Klišé na klišé - finální bitva a classic katarze, kterou jsem viděl milionkrát předtím. Od tohoto kousku už dle názvu možná nikdo nic moc nečekal a ani se nedočká. Nechápu ten šílený rozpočet. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice chatrné 3 hvězdičky. Scénář je kravina na kvadrát a ani když si člověk řekne, kašlu na logiku chci se hlavně bavit, není to žádná sláva. Film se místy dost táhne, viděl jsem 135 minutovou verzi, což možná byla docela škoda. Třeba ta kratší stopáž by měla rychlejší tempo. Kdo zklamal nejvíce tak Favreau, oproti Železňákům nedokázal do filmu propašovat jediný vtipnější okamžik. Olivia Wilde je již tak krásná, že je to až na škodu. Duo Craig/Ford nebude patřit mezi ty nezapomenutelné. Zkrátka tenhle film se moc nepovedl. Neřekl bych že výměnou režiséra, lepším scénářem by nastala podstatná změna k lepšímu. Těch mimozemských invazí je prostě v poslední době až až. Hollywood přestává být originální a začíná být šablonovitý až hanba. PS: Film by se spíše měl jmenovat Kovbojové, Indiáni a Vetřelci. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rudí, bílí, spojme síly - vetřelci se přemnožili! Výsledek práce přibližně deseti scénáristů na jednom filmu lze přirovnat ke znásilnění berlínské stařenky stejně početnou skupinou rudoarmějců. To znamená nic, čím by se člověk mohl v budoucnosti chlubit.. Jestli se však psychicky připravíte na film s nepříliš viditelným áčkovým rozpočtem a rozkošně béčkovým originálním námětem a přitom se strojem času vrátíte do rané puberty, kdy mastnými póry ještě z hlavy pravidelně unikala snaha o intelektuální image a podobné filmy spouštěly slintací reflex, pak budete až po krk zmáčení ve všemožném klišé odcházet z kina v mezích žánru spokojeni. Skrz Craigovy nohy do O vidím zářnou budoucnost dalších titulů jako "Kovbojové a Gremlini", "Vinnetou vs. Godzilla" a v podobě vrcholu celé série o Divokém západě sužovaném monstry si žádám arcidílo s pacifistickým poselstvím "Predátoři a doktorka Quinnová", podtitul: Když to krvácí, můžeme to i vyléčit.. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

U Thorových vousů, co to je? ____ Vzhledem k pravidelnosti, s jakou se tu střídají scény ve dne a scény v noci, bych si dovedl představit Kovboje a vetřelce jako cvičení pro studenty třetího ročníku na katedře kamery. Studenti by si na histogramu cvičili správné nastavení expozice. Úloha by ovšem byla ztížena ještě výběrem kamer, jelikož čipy digitálních kamer jsou vysoce citlivé na přeexpozici ve světlech a naopak dobře drží podexpozici až na šum, který se může v určité části projevovat, tudíž by je studenti používali ve scénách ve dne. Známka by se snižovala za mizející detaily v bílé, které jsou nejčastějším prohřeškem u digitálních kamer, zvlášť při neopatrném zacházení s vysokými jasy a lesky. Naopak v noci by se sáhlo ke klasickým analogovým kamerám, které mají horší odezvu v nízkých hladinách osvětlení, tudíž by se sledovalo, zda nemají studenti podexponované záběry bez kresby detailů v černé. ____ Ódin nám pomáhej! ()

Galerie (235)

Zajímavosti (23)

  • Americký spisovateľ Steven John Busti žaloval tvorcov filmu za to, že údajne pracovali s nápadom, ktorý mu ukradli. V žalobe tvrdí, že štúdio DreamWorks kúpilo práva na údajný plagiát jeho príbehu. Podľa Stevena bol príbeh vymyslený už v roku 1994 a zverejnil ho v komiksovej antológii "Bizzare". Štúdio sa rozhodlo prípad nekomentovať. (Greenpeacak)
  • Herečka Olivia Wilde (Ella Swenson) sa zverila fanúšikom, že počas natáčania takmer prišla o život: "Išli sme s asi 40 koňmi do bitky. Ja som nešťastnou náhodou spadla a stádo sa rútilo priamo na mňa. Walton našťastie reagoval veľmi rýchlo, otočil svojho koňa do boku a tým mi zachránil život. Mám veľké šťastie, že tu môžem byť dnes s vami." (Greenpeacak)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama