Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Šakalí léta, či Pelíšky? Hodněkrát jsem si vzpomněl na Hřebejka. Skoro mi přišlo, že jsme filmů podobného typu u nás už trošku přežraní. O to víc si vážím toho, že Cemetery Junction jsem spolkl poměrně lehce a chutnalo. Původně jsem totiž čekal komedii trošku jinou a nástin tématu mě spíše zarazil, ale jsem rád, že jsem se spletl. Gervaisova "prvotina" zapůsobila. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost zajímavý a svým způsobem tak trochu až "tragikomický" příběh .. opravdu velmi dobrý retro film s nádhernou muzikou : Slade .. Led Zeppelin .. a krásnou : Felicity Jones / Julie a vždy velmi dobrou : Emily Watson / Mrs Kendrick … další povedená ukázka ze života obyčejných lidí v minulém století - tady sedmdesátá léta ve Velké Británii … ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Je horší zůstat ve svém rodném zapadlém městečku, makat v místní továrně, kopírovat život svých rodičů a nepokusit se o změnu, anebo se o změnu pokusit s tím, že to nemusí vyjít? Já bych odpověděl, že asi záleží na odvaze, odhodlání a motivaci každého jednotlivce, který si tuto otázku položí. Hlavní hrdinové tohoto filmu, tři čerstvě dospělí kluci, hledají odpověď na tuto otázku po celou dobu filmu a každý z nich nakonec k té odpovědi dojde, a zdali je ta jejich odpověď správná, to musí ukázat až čas. Tohle je příjemný, milý, a svým způsobem úžasně sentimentální snímek, který se odehrává v Anglii v 70. letech a který ukazuje, jak těžké může být vyrovnávat se s dospělostí. Tak trochu mi tenhle film připomínal americký komediální sediál "Zlatá sedmdesátá", ovšem zde je to všechno hráno na trochu vážnější notu a příliš pohodových scén zde nenajdete. Filmu zajisté také pomáhá humor, obzvláště dialogy mezi Freddiem a jeho rodinou jsou okouzlující a pobavil jsem se u nich přímo královsky. Tenhle film, ten se prostě a jednoduše povedl, díky němu na mě dýchla zajímavá a lákavá atmosféra 70. let a jsem přesvědčen, že na něj hned tak nezapomenu a bude se mi vybavovat ještě hodně dlouho poté, co jsem ho viděl poprvé. Uděluji lepší čtyři hvězdy, k pěti hvězdám chyběl už jen malý kousíček a je možné, že tu pátou hvězdu časem přidám. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak konečně se Rickymu zadařilo po těch dvou nezdarech. Těžko říct jestli je to kvůli tomu, že se film netočí kolem něho nebo díky Merchantově pomoci. Vyšel z toho každopádně moc příjemný film, který je více drama než komedie (jako třeba finále Extras). Vyvedené dialogy tu ale jsou a pobaví více než dobře. Dál třeba kluk ničící plot. Herci všichni sympatičntí. -"Hello. Dougie Boden, assistant agency manager, Life Sales. With me... my wife." -"Sorry, can I stop you there? I'm gonna go and talk to the lady over there with the lovely tits." -"Bit rude. If he wants to look at lovely tits, yours are perfectly adequate." ()

Botič 

všechny recenze uživatele

(It's Not War) Just The End of Love or The Start of True Love?! Že by klučičí odpověď na An Education? Ricky Gervais hodil své srdce před sebe, ale rozhodně ho nechytí každý, kdo se za ním vypraví. Každopádně ( jak se zdá ) se Ricky posunul správným směrem - na míle daleko od bublaniny zvané The Invention of Lying. Cemetery Junction JE příjemný film s neskutečně kouzelnou Felicity Jones. Jen můj solar leží pravděpodobně o trošku výš. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Film se odehrává v rodném městě Rickyho Gervaise - Reading. Zde se také natáčela většina materiálu, kromě Redingu štáb natáčel také v malém městě Woodstock poblíž Oxfordu. (don corleone)
  • Ricky Gervais a Ralph Fiennes se potkali na filmovém festivalu v Torontu. Gervais se mu pochlubil, že mu napsal roli na tělo, načež si Fiennes vyžádal scénář a filmu se upsal. Hraje postavu pana Kendricka, šéfa pojišťovny. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví také Karl Pilkington. Kultovní a zároveň bizardní postava, která spolu s Gervaisem a Stevem Merchantem pracovala v rádiu v jejich začátcích před televizní kariérou a již několik let s nimi natáčí veleúspěšný podcast "Ricky Gervais Show". Tyto pořady se velmi často zaobírají postavou Karla, testováním jeho znalostí, analyzováním jeho příběhů z dětsví, Gervais je fascinován jeho upřímností a balancováním mezi genialitou a prázdnem. Vznikla celá řada fanouškovských webů a z Karla se stala celebrita v pravém slova smyslu. Média během těchto natáčení spekulovala o tom, zda vůbec Pilkington existuje, nebo jde o herce, který předstírá nižší inteligenci. Původně se měl Karl ve filmu objevit s kudrnatou parukou a knírkem, ale nakonec se objeví tak, jak ho má Gervais a jeho fanoušci nejraději - pěkně plešatý. Knírek mu zůstal. (don corleone)

Reklama

Reklama