Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Gokudo Yucott Kiakansky, neurvalý, prohnaný a chamtivý dobrodruh, jenž cestuje po světě, nikoli aby poznal nové lidi nebo folklór, ale hledá způsob, jak co nejrychleji a nejsnáze přijít k penězům, ženským a slávě. Gokudo není typickým hlavním hrdinou, který bývá většinou plný morálních zásad. Jednoho dne ukradne staré čarodějnici váček, ve kterém, jak se domnívá, je plno zlaťáků. Naneštěstí pro něj tam je jen na první pohled obyčejný šutr, který je ale nádobou pro kouzelného džina. Gokudo si samozřejmě přeje peníze, moc a slávu, ale naneštěstí džin plní jen přání, která jsou mu pochuti. (Animeveterani.4fan.cz)

(více)

Recenze (3)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Fantasy seriál stejného typu jako známější Slayers. Kresba je stejná, vtipy jsou podobné... Gokudo samotný je jednoduše klukovská verze Liny Inverse. Děj se sice místy trochu opakuje, ale vtipy naštěstí ne. Celkově je to na úrovni prvních Slayerů. Těžko říct, proč Slayeři tak prorazili a Gokudo ne. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Braček Slayers a plným právom. Takto dobre som sa už dlho nezasmial. Streštená fantasy, ktorý paroduje snáď všetko možné od prastarých japonských mýtov až po dnešné tendencie. A to všetko v podobnom habite ako mali Slayers a ktorý tomuto žánru fakt sekne. Je pravda, že Gokudo resp. dvojica Gokudo Rubbete, Linu s medúzim mozočekom Gourym úplne netromfne (to by museli dostať aspoň sériu naviac, i keď Gokudo svojou chamtivosťou Linu prekoná) ale sú v jednej lige, najmä z úvodu. A tu je to čo zamrzí. Po nadupanom úvode, kde sa váľate smiechom príde predlhá a miestami až suchá, opakujúca sa štvrtá časť, ktorá svojou dĺžkou kazí dojem. Keby ju tak o tri diely skrátili a vtesnali ďalšiu... Pre milovníkov fantasy a Slayers svätá povinnosť. 8-9 bodov. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Gokudo je sobecký, chamtivý, drzý a nenažraný prevít, který prostě nemá zábrany a žádný majetek a ani žádné mladé děvče si před ním nemohou být jisté a tak člověk (já), přesycený všemi těmi současnými hrdiny, kteří jsou často tak nijací a plní dobrých úmyslů, prostě nemůže jinak a hned si ho oblíbí.... Srovnání s Linou Inverse a sérií Slayers je vcelku na místě, ale když si dám hlavní hrdiny vedle sebe Lina je proti Gokudovi vlastně vcelku hodná holka co sice občas zlikviduje nějaké to město, ale peníze si bere jenom od banditů a za vykonanou práci, Gokudo okrade prostě kohokoli... Co se porovnání obou sérií týká, humor je podobného ražení, ale na rozdíl od Slayerů zde nemá prakticky žádné meze a tak se nám zde občas i objeví takové poklady, jako jsou třeba "staré dobré" vtipy o prdění... Autoři Gokuda navíc nemají problém s romantikou a tak to zde jiskří i v tomto ohledu a především princ Niari je jako nezdolný lovec všeho co má ženské pohlaví (kromě želv a opic) dokonalý. Děj je velmi povedený a některé části se mi hodně líbily, stejně jako prostředí v kterém je to zasazené. Charaktery jsou také velmi povedené, ale jejich pestrost, šílenost a vzájemná chemie dle mého kvality Slayers nedosahuje. Celkový dojem je ovšem i přesto perfektní a tak nemohu jinak, než dát 9/10. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama