Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (93)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tak konečně se tvůrci GOT odvázali! Proti tomuhle je Statečné srdce pohádka pro malé děti a bitvy z LOTRa večerníčkem pro batolata. Samozřejmě DRACI vedou! Nebudu předstírat, že ledacos se dá odhadnout (hlavně když víte, že Martin neměl se žádnou postavou slitování a následovníci se snaží jít v jeho stopách), a snad proto jsem spokojen ještě více. Krvavý závěr jistě potěšil nefanoušky jedné z hlavních postav. ()

Hercalek odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natočeno je to bravůrně, to se vytýkat nedá. Ale nejsem si jistá, jestli všichni ti lidé tady (samozřejmě až na pár vyjímek) viděli ten stejný seriál. Protože tohle byl strašnej výkon a ne něco skvělýho. Pane bože. Řekněte mi proč. I bitvy v Asterixovi dávají větší smysl. Začínáme zlehka, kdy malej blbeček neumí přemýšlet a neumí kličkovat. Kdyby uhnul třeba jen kousíček doleva, Ramsayho šíp by ho minul, pokud nemá  střely naváděný jak Tony Stark. Pro jistotu se ještě Chlupáč změní ze zlovlka na přerostlou čivavu a nechá si uříznout hlavu. Pak zde máme bitvu samotnou. Vysvětlí mi někdo jakým zázračným způsobem se tam vzaly ty nejmíň třímetrové hromady mrtvol, kvůli kterým je pak Boltnové obklíčili ?! Pak je samozřejmě Ramsay úplně vypatlanej protože má armádu mnohem větší než Jon a navíc má do hajzlu HRAD JAKO KRÁVA! Kterej debil by postavil svojí amrádu před ten HRAD JAKO KRÁVA?! No přece kdokoliv ze Hry o Trůny. Taky kdyby chvíli počkali s bitvením a počkali na Midlefingerovu armádu, a kdyby to Sansa Jonovi řekla žeano. Já vím, Midlefinger chtěl bejt za hrdinu a tak si dal na čas. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně nabitý díl! Daenerys na začátek a to hlavní na závěr.. Takhle nasnímanou bitvu, až v naturalisticky ryanovském duchu..nepamatuji, že bych něco podobného v žánru, vlastně nejen v žánru, ale v čemkoliv historickém viděl. včetně velkofilmů. Silné, kruté, dech beroucí a přitom relativně přehledné. Tohle se hodně povedlo! ()

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší díl ever? Líp natočený akční scény v bitvě jsem snad neviděl ani v žádným dražším historickým filmu. Sice si samozřejmě nemůžou dovolit zabít ty nejzásadnější postavy a pomoc samozřejmě přišla na poslední chvíli, ale za mě pecka. Pedigree 2:0, jen tak dále. Teď ještě přežít ten závěrečný trailerový díl, ty devítky jsou vždy nejnašlápější. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Jediný díl Hry o trůny, který jsem ihned po shlédnutí sledovala znovu. Ohromující, šokující, strhující. Samozřejmě se to neobešlo bez pár klišé (armáda jezdců z Údolí zachraňuje situaci na poslední chvíli), ale ty emoce to stejně vše převálcují. Skvělá, špinavá, fyzická bitva plná krve, vnitřností, usekaných končetin, bahna a šíleného zmatku. Když Jon Sníh lapá po dechu a ostatní vojáci po něm dupou, diváci lapají po dechu s ním, když se Sansa na závěr usmívá, zatímco Ramseyho žerou jeho psi zaživa, divák se usmívá s ní... Po Helmově Žlebu v Pánu Prstenů, považuji tohle za druhou nejlepší historickou fantasy bitvu a je kupodivu, že tenhle v pravdě úžasný díl vznikl v sérii, která sama o sobě za moc nestojí. Přesto se tak stalo a Bitva Bastardů se zde skví jako diamant. Krásných 5*. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama