Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia vymysleli záver taký, aký vymysleli a osobne s tým nemám problém. Ale chápem, že pre fanúšikov, ktorí celé dielo sledovali dlhé roky a tešili sa na každú časť a sériu, môže ísť o výrazné sklamanie. To by som pričítal najmä tomu, že si určite v hlave vytvorili všetky možné scenáre, ako by to celé mohlo skončiť a ono to skončilo nakoniec úplne inak. Finále má atmosféru, nie je príliš patetické, tróny sa rozdelili a prežili "tí správni". Ak ste držali palce iným postavám, máte skrátka smolu, ale aj o tom celé GoT bolo. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Jako fakt? Jako fakt nejvelkolepější seriál všech dob osm let směřoval k tomuhle? Odosobněný a nelidský "Tříoká vrána" Bran jako král? Myslíte toho Brana, který se nezajímá o každodenní problémy a světské věci, vůbec se neorientuje v politice, ale nějak ho opravňuje být králem to, že zná minulost všech ostatních? Hrdina mnoha bitev, člověk, který pro ostatní nesčetněkrát nezištně nasazoval krk a nakonec zabil masovou vražedkyni, je za své zásluhy potrestán tím, že se zase stane členem Noční hlídky? Sansa jako respektovaná Královna Severu? Drogon si nekontrolovaně lítá po Západozemí a klidně může upalovat lidi zaživa? Při úděsnosti předposlední a poslední série jsme všichni tak nějak čekali, že poslední díl nebude žádná velká sláva, ale tenhle paskvil? I děcko ze základní školy by tomu napsalo lepší scénář. Tak hloupá, trapná a neskutečně odfláknutá nuda zapřičiněná naprostou tvůrčí bezradností, se jen tak nevidí. Velmi výstižný komentář: Chermy. ()

Reklama

ALIENka_ odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady! Velkolepej závěr plnej zvratů, na kterej byla radost pohledět. Počkat, to je jinej seriál. Dočkali jsme se posledního dílu a mě už opustily všechny naděje, do tohohle dílu jsem se pustila už jenom z povinnosti dokoukat tuhle sračku. Díky bohu, že je to už poslední díl a nemusím trpět dál. Daenerys má samozřejmě miliony vojáků, který se reinkarnovali a přišli ji pomoct v posledním boji. Dany má taky, jako správná Hitlerovna, proslov v pozadí s vlajkama Targaryenů o záchraně nevinnejch těsně po tom, co všechny zabila. Jon s Tyrionem maj pár strašně cringe diskuzí, kterejch je tady krom tohohle víc než v první epizodě. Jon zabije Dany, což je tak jediná věc, která se mi v týhle sračce líbila, a její drak roztaví trůn, protože má IQ 6000 samozřejmě, co jste si sakra mysleli. Pak se děj přesouvá o pár asi tejdnů pozdějc. Opět se setkaj všechny aspoň trochu důležitý charaktery, na který už snad díky DD všichni zapomněli. Rozhodnou se poslat Jona za trest na zeď (která má regenerační schopnosti, takže se stihla za tu dobu sama dostavět) a udělat Brana králem. Ale.. ten kluk za celý 2 série prakticky NIC neudělal, nikdo ani neví, co to je tří-oká vrána, tak proč?! Poslední věc, co zmíním, je že Bronn se stal ministrem financí (co do píči?), Sam se stal mistrem za pár tejdnů (dává velkej smysl..) a z Aryi se stal Kolumbus. No už to nechci nikdy vidět, strašná pičovina. Hodnocení: -1000/10 ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná epizóda poslednej série predstavuje ľahký nadpriemer v rámci štandardu nastaveného podpriemernou ôsmou sériou. Aj napriek unáhlenému a nie dobre zvládnutému scenáru (ktorý sa pochopiteľne nemôže rovnať scenáru vychádzajúcemu z knižnej predlohy) považujem uzavretie jednotlivých príbehových liniek za pomerne zadosťučiňujúce a aj samotný záver za vcelku uspokojivý, čo odvodzujem z pocitu nostalgie a melanchólie, ktorý sa vo mne rozlial po záverečnom stmavnutí obrazovky. Takže aj pri hodnotení počúvam v tomto prípade svoje srdce a nie hlas rozumu. Som vďačný, že som mohol byť divákom jednej z najväčších sérií, ktoré boli za posledné roky natočené, triasť sa zimou na ďalekom severe, dobývať otrokárske mestá na exotickom východe či intrigovať na politickom juhu, vidieť zvraty, ktoré sa zaryli pod kožu tak hlboko, že si na ne pamätám dodnes a vlastne baviť sa o príbehu a teóriách ako takých s priateľmi a okolím. GOT si zaslúži (aj napriek nie veľmi podareným 7 a 8 sérii) obrovskú poklonu a absolutórium na pomyselnom železnom tróne televíznej a seriálovej zábavy. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné finále. Husí kůže se střídala a prolínala s dojetím. Všechny přeživší postavy skončily, když už ne tam kde chtěly, tak tam kde skončit měly, tam kam celou tu dobu směřovaly, i když o tom třeba nevěděly a i když to možná bylo právě místo odkud vyšly. Až mě překvapilo, jak smysluplného zakončení své cesty se skoro všichni dočkali. A celé je to naprosto famózně nasnímané, takovou kamerou se nemůže pochlubit ani většina filmů, ať už kde o Daenerys s křídly, draka ve sněhu, trůn v ohni nebo další ikonické záběry, jichž je epizoda plná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama