Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Recenze (618)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Knihy nečtu, takže nemůžu porovnávat, zda se to drželo předlohy nebo to šlo ve vlastních šlépějích a proto je mé hodnocení čistě podle filmové stránky. Nebylo by na škodu trochu protřídit žánry, které tu jsou vypsané, řekněme na akční/fantasy. Pár masek a příšer z toho, totiž, hned horor nedělá, že by byl děj postavený na dobrodružné výpravě se říct nedá a Western kvůli ,,pistolníkovi'' je zřejmě vtip. Nicméně na akční kousky, skvělého Idrise, se díky jeho umu a vynalézavosti kouká dobře, ale nezaostává ani záporárné charisma Matthew McConaugheyho. Malá děcka, v podobných rolích, většinou diváka štvou, ale Tom Taylor to dal, při svém debutu, jako zkušený mazák a touto rolí, nepochybně, nakročil ke slušné kariéře. Zarážející je, ovšem, krátká stopáž, protože jestli to má být souhrn sedmi knih, tak bych očekával dvě a půl, až tři hodiny dění, jelikož nacpat takového obsahu do ,,béčkové" stopáže, bylo nesmyslné rozhodnutí, které nemohlo mít ambice na zisk některých ocenění. Nezaujatého diváka to tedy neurazí a jako jednorázovka je to určitě kvalitní, ale ambice měli být rozhodně výš. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, komu vlastne mal byť tento film cielený, koho mal zaujať. Ako adaptácia Kingovej predlohy to nefunguje ani trochu (absencia temnejšej formy, resp. až moc "detskosti") a v rámci fantasy žánru sa to - v porovnaní s konkurenčnými titulmi - takisto poľahky stratí (kvalitatívne slabé, obsahovo stupídne). Snáď jedinou možnou cieľovkou je detské publikum. Osobne to však považujem za až žalostne premrhaný potenciál dobrej matérie. Elba s McCounagheym sú tu absolútne zbytoční a nechápem, prečo sa na to vlastne dali. Najväčšie filmové sklamanie aktuálnej sezóny. 25% ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Twl... sedm knih nacpanejch do 95 minut? Nene. A celej ten film je vlastně jedno jediný a velký nene. Hlavně, jestli přemýšlíte o přečtení téhle ságy, nenechte se odradit touhle srajdou. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Spociatku ma cisla tohto filmu trochu odradzali, lebo pod 60% pozeram len filmy v TV. Ale chcel som vidiet McConaugheyho ako zaporaka. Spolu so stopazou to boli dva dovody, preco som si film pustil. Na jednej strane to bolo fajn, Elba bol super, aj fagan sa mi celkom pacil (obvykle ma tieto postavy neskutocne seru), bavilo ma to pozerat, no mam pocit ze ta podstata vezy bola slabo vysvetlena. Chapem o co slo, aka je jej funkcia, ale cakal som asi cosi viac. Hlavny dovod preco som to pustil ma sklamal. McConaugheyimu ta rola nesadla podla mna. Hrat vie, ale typologicky mi tam nesedel. Inak to preslo rychlo, takze pri nicom som vyslovene netrpel. Pacilo sa mi ako kombinovali rozne zanre. Dnes za 3*. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Ako pilot ku seriálu kľudne za 3, ako film.. Alebo sa na to ešte vyspím a podľa starého známeho "ráno múdrejšie večerať" sa ku hodnoteniu ešte vrátim. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale já jsem prostě plný počet dát musel. Výborně jsem se bavil. Žral jsem jim to i s navijákem. Že jsme již něco podobného viděli? Ano. Ale abych se nenudil ani na minutu, tak to se jen tak nestává. Že film je směsí mnoha filmů starších a možná zajímavějších? Ano. A co? I přesto má v sobě spoustu originality, kterou nemůže nevidět jen slepý. ■ To pojetí sci-fi fantasy se mi zamlouvalo. De facto je to klasický příběh o vyvoleném (Bright), blížící se apokalypsa (Extinction), hrdinský epos (Jûni kokuki), temná minulost, která přináší temnou budoucnost (Smrtihlav), ale co více, je to průvodce autsajdra z našeho světa, který putuje do světa jiného - má generace jistě zná Nekonečný příběh a právě ten mi, nevím proč, vyvstanul na mysl hned po několika záběrech... ■ Bavil jsem se náramně, a tak jsem byl ochoten odpustit filmu několik much a dokonce i počítačová monstra. Bylo to energické a silně mě to pohltilo, co víc si přát? Já jsem spokojen. ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [80/100] ■ (V) [77/100] ■ (H) Idris ELBA [88/100] ● Matthew McCONAUGHEY [72/100] ● Tom TAYLOR [77/100] ● Katheryn WINNICK [63/100] ● Soo-hyun KIM [70/100] ● Jackie Earle HALEY [60/100] ● Abbey LEE [68/100] ● Dennis HAYSBERT [63/100] ■ (♫) [70/100] ■ (E) The NeverEnding Story (1984) ● Dark City (1998) ● Another Earth (2011) ● Extinction (2018) ● Stargate SG-1 (1997) ● Matrix (1999) ● Charmed (1998) ● Bright (2017) ● Animaturikusu (2003) ● Jûni kokuki (2002) ● Ministry of Fear (1944) ● Ministerstvo strachu (1966) ● Kaze no tani no Naushika (1984) ● The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) ● Slow West (2015) ● Unbreakable (2000) ● Children of Men (2006) ● Edge of Tomorrow (2014) ● Andromeda (2000) ● Infini (2015) ● Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) ● Conan the Barbarian (1982) ● Conan the Destroyer (1984) ● The Hidden (1987) ● Legend of Lemnear: Kyôkuguro no tsubasa - Barukisasu (1989) ● Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016) ● Immortel (ad vitam) (2004) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pondělí, 30-VII-2018; 23:15] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [83/100] ■ (CSFD) B!shop(C) [83/100] ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Není to špatný scifi, ale snad na každým kroku tam je cítit hodně nevyužitý potenciál. Mně by třeba velice zajímal ten svět jako takový - proč jsou tam trosky velkých zábavních parků a různých obřích budov? To se bohužel člověk v tomhle nedozví, což je podle mého velká škoda. Prostě tomu dost chybí nějaký hlubší úvod do děje. I přes tenhle podle mého zásadní nedostatek to není špatný snímek, rozhodně neurazí. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Impozantní Idris a Matthew to vcelku zachraňují. Efekty dobré, ale to je dnes samozřejmost. Ještě před 5 - 6 lety bych dal o hvězdu více, z dnešního pohledu je to film velmi průměrný... ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Teda... No nebyl to úplně špatnej akční film. Takový, spíš jako díl seirálu někde uprostřed. Rychlý spát, rychlý konec, jednoduchá zápletka, všechno rychle, jednoduše a nikterak do hloubky. Spíš mě zneklidňuje, že toto někdo natočil na motivy 7 (opravdu tlustých) knih a všechno to tak rychle splácnul do hoďky a půl. Odpotáte-li se od tohoto faktu, tak to je průměrný akčňák se zlým McConaugheym. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je pre nikoho. Nie je pre ľudí, ktorí knihy nečítali – na to je až príliš zmätočný a nešikovne poskladaný z veľkého množstva rôznych motívov. Nie je ani pre ľudí, ktorí čakali vernosť predlohe a úvod do nového filmového/seriálového multiverza, ktoré by tento príbeh dokázalo pojať. Nie je, prekvapivo, ani pre dospelých – film kopíruje zabehnuté postupy jednohubkových teenage a detských fantasy filmov o outsiderských deťoch, ktoré sú vlastne špeciálne a majú moc zachrániť či zničiť svet. No a nakoniec – nie je ani pre tie deti, keďže na prvý pohľad vďaka lživej kampani nie je jasné, že im je určený. Zbytočný film, na ktorom sa muselo prevariť strašné množstvo peňazí, a ktorý nás pripravil o možnosť vidieť v dohľadnej dobe takého Rolanda v stopách Muža v čiernom, akého by sme si zaslúžili vidieť. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Co na to říct - rozhodně ten, kdo tomu filmu nedá šanci, možná dělá chybu. Nenáročně natočená fantasy co v pohodě odsejpá a neuráží ani nenudí. Ani jsem se nenadál a už byl konec. TV jsem nečetl - Kinga už obecně moc nečtu - a bylo to v pohodě. Bylo nás na tom víc a i fanoušek Kinga, který to četl celé, byl v pohodě a spokojený. Tak nevím v čem je problem. Myslím že se u tohodle filmu spousta lidí nechala ovlivnit v hodnocení už předem. Třeba jim Walter rozkázal "Piš, pruď a kritizuj!"... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

V prvych minutach ma velmi potesila Katheryn Winnick z Vikingov. Uz menej ma potesilo televizne spracovanie celkom zaujimavej Kingovej kniznej predlohy. Idris celkom fajn a zvlast tie imrovizovane kolt strelby proti automatickym zbraniam :). Zaporak Matthew slusny, avsak podla mna az s prilis boostnutymi schopnostami. Behom mesiaca uz druhy film z predlohy majstra knizneho horroru, ale tento je rozhodne vyrazne slabsi. Podpriemer. Filmy tohoto typu, kedy nam deticky zachranuju buducnost a pri tom su vselijako zneuzivane a utlacane tu uz boli tolkokrat, az je to nenapadite a otravne. Cielovka a komercny zamer a zisk je uplne jasny. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Uf, to jsme si teda nezasloužili :/ Mathew s Idrisem sice skvělí ale... King by si ty scénáře měl začít hlídat, protože udělat z jedné z nejlepších knižních sérií TOHLE. Fuj. Vlastně jsem za ten komerční fail i rád. Škoda jen, že už se slušně adaptace Věže asi nikdy nedočkáme. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Kvůli negativním ohlasům jsem nic moc nečekal a nakonec jsem byl ještě "příjemně" překvapen. Film ani chvilku nenudil a postavy, respektive herci byli dobře vybráni (hlavně Idris Elba si poslední dobou vybírá samé dobré filmy), ale to je asi tak vše. Hlavní chybu vidím v tom, že všechny knížky byly spojeny do jednoho krátkého filmu a ve výsledku se jednalo o takovou nějakou slátaninu, kde vám je vlastně jedno jak to skončí, ale věřím v to, že kdyby to takhle nebylo, tak by se jednalo o daleko lepší film a červená čísla by film neminula, takhle jen za 3* a můžete být rádi. Čisté 3* ()

Vazbič 

všechny recenze uživatele

Variace na téma Temná věž. Je to úplně jinak než v knize. No úplně ... některý věci jsou podobný, že ano? ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se na tohle díval jako na adaptaci Kingovy Temné věže, tak .. bych to radši asi ani nekomentoval. V době kdy není problém 1 lehkou knížku pro děti roztáhnout do (rádoby) epické fantasy (Hobit), je tady prezentováno smrsknutí 7-dílné ságy do 90 minut. V podstatě jsou použité 2 - 3 koncepty a jména. Pokud se od toho oprostím, je to docela solidní sci-fi se sympatickými hrdiny a pár pěknými souboji. Ale osobně si myslím, že je to velké škoda, že se z konceptu neudělalo víc. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dle slibně rozjíždějícího se začátku jsem se těšila na slušnou fantasy řežbu a místo toho jsem dostala slaboduchou slátaninu, kde hlavní záporák i klaďas jednali bez nějakého vysvětlení, chlapec, jenž svým mizivým charisma také nezaujal. Výprava diskutabilní, dialogy ubohé. Za mne tak tak dvě usmulené mezidimenzionální hvězdičky. ()

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama