Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 3

Recenze (607)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mohlo snadno dosáhnout výše, pokud by tvůrci před finále nezlenivěli a přišli s jakoukoliv zábavnější akcí. Takhle z toho nakonec je jen celkem dobrý prequel výborného animáku. Návrat ke známým postavám totiž rozvýřil tolik emocí, zapoměl však na osudovější katarzi. Dětem může být jedno, že to slovo neznají... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pixaru došly nápady nebo potřebovali zaplatit nové autíčka a stipendia na prestižních školách pro své dětičky. Poslední dobou se totiž pouští do samých "jistot" v podobě prequelů a odnoží svých úspěšných filmů. Ani v případě Monsters University to ale moc nevyšlo. Chybí tomu totiž napětí, protože i přes veškerou snahu obohatit příběh o zvraty stejně víme, že hlavní hrdinové stejně projdou všemi zkouškami a budou z nich úspěšná monstra. Dětem, na které je film směrován, je to ale stejně šum a fuk :). ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O stupeň horší než jednička, dokonce jsem v ukázkách viděl pár vtipných scén, které nakonec ve filmu nebyli, takže jsem byl docela i zklamán. Párkrát jsem se zasmál, příběh nebyl nejhorší a dočkali jsme se i pár překvapení. Mike Wazowski a jeho parťák James P. Sullivan na univerzitě nezklamali, ale rozhodně se z toho dalo vyždímat o chlup více .. 7/10 = 75% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ano, ze stáje skákající lampičky už jsme se dočkali nespočtu o hooodně povedenějších kousků a stále mě trochu mrzí, že Pixar najel na tuto sequelovou vlnu. Pokud ji ale budou zdolávat tak, jako doposud, tak mi to bude vadit rozhodně méně. Zase jsme totiž dostali hodně zábavný animák chytře využívající klišé vysokoškolských filmů a stále se zde najde sympatické množství nápadů. Hlavní postavy navíc pořád skvěle fungují a závěrečné propojení s prvním dílem mě hodně potěšilo. Do první ligy Pixaru to tak možná patřit nebude, stále ovšem dokážou Příšerky zabavit lépe, než většina konkurence. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak mi tak přijde, že nám ty Pixarovky v poslední době ztratily duši. Jasně, druhé Příšerky jsou řemeslně zvládnuté skvěle, ale je to hrozná rutina bez jakékoliv přidané hodnoty. Tam, kde se dříve sázelo na odkazy a slovní humor (neříkám, že tady není vůbec), nyní převládá humor situační, aby se film co nejvíce zamlouval dětem. Je to příjemná jednohubka, ale to je pro mě na Pixar prostě málo. Přijde mi, že dříve chtěly Pixarovky i něco říct, teď už jim jde jen o to, aby se líbily a hlavně vydělaly. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Predvoľba 510, ktorá sa nachádza na vizitke Dona Carltona (Joel Murray), je totožná s predvoľbou Emeryville v štáte Kalifornia, kde sídli štúdio Pixar. Rovnako tak adresa 1200 Dark Ave je odkaz na adresu Pixaru 1200 Park Ave. Univerzitný campus, brána či hodiny na veži sú odkazom na neďalekú kalifornskú univerzitu s názvom Berkeley. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Sully (John Goodman) vojde do Mikeovej (Billy Crystal) a Randallovej (Steve Buscemi) izby, môžu diváci nad Randallovou posteľou vidieť motivačný plagát s nápisom "Winds of Change: Shh... Can you hear them?". Je to odkaz na vetu, ktorú Randall povie Mikeovi vo filme Příšerky s.r.o. (2001). (Dado)
  • Metalová skladba, ktorú počúva Squishyho (Peter Sohn) mama v aute, je "Island" od skupiny Mastodon. (hollci)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama