Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že celý film nemá grády, tempo a to typicky pixarovské, čo posledná tretina filmu. Tu už sa riešia iné veci, ako padanie, rádoby vtipné opuchnutia tela pri súťaži a nemotorné tancovanie. Prvá hodina je viac orientovaná na menšie deti, potom na väčšie a nakoniec má z animáku radosť aj ich dospelý sprievod. Lenže toto sa mi príliš nepáči, to prepínanie módov teraz nech sa bavia deti a potom dospelí. Pixar má také meno, že by mal vedieť pripraviť konštantne vysoko nadpriemernú zábavu v každej scéne. Nakoniec spokojnosť, nie je to zbytočné varenie z vody, ale skôr to ide v kvalitatívnych šľapajách Dreamworksu. No a mne to pripomínalo Harryho Pottera. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct. Kdyby se jednalo o samostatný animák, který by ještě ke všemu nebyl od Pixaru, šlo by se s hodnocením nahoru. Bohužel v reálu působí Univerzita pro příšerky tak nějak bez větších nápadů, jakoby se Pixar nakláněl více k dětem a přestal tahat do dětského světa dospělé. Zábava na večer je to bezesporu dobrá, bohužel jsem ale čekal víc. 6/10 ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem něják začala zjišťovat, že se mi animáky nelíbí tolik jako kdysi, na Univerzitu pro příšerky jsem se však těšila, už jen proto, že se mi líbil původní film. No a musím říct, že jsem nebyla překvapená, ani zklamaná. Pro mě asi nejlepší animák roku, kde jsem se slušně pobavila a nenudila jsem se ani chvilku. 4* ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Návrat příšerek po 12 letech na velká plátna, ale bohužel velké zklamání. Po vzoru legendárního a fenomenálního animovaného filmu Příšerky s.r.o. z roku 2001, jsem od nových příšerek očekával skvělou zábavu, krásný příběh o tom jak se Mike Wazowski seznámí a zkamarádí se Sullivanem a další a další. Bohužel se mi pořádně nedostalo ani jedno z toho. Humor byl poněkud suchý a bez šťávy a celé to bylo pojato tak strašně ukvapeně, že už mi to nepřišlo tak kouzelně pohádkové jako první díl. Bylo strašně ukvapené. Řekl bych, že se mohl lépe promyslet poněkud více pohádkovější příběh ze strašící univerzity, než tato velmi akční jízda. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar už má svoje nejlepší léta asi za sebou, ale v prequelu Příšerek dokázal, že je stále plný hračičků a lidí, které jejich práce baví. Svět strašidel přímo vybízí k utržení fantazie ze řetězu až na pár pomalejších a většinou triviálních "příběhových" okamžiků se na diváka sype jeden skvělý příšerácký nápad za druhým. Po lehce křečovité Rebelce opět hravá a zábavná podívaná, ovšem stále bez dříve pixarovsky tradičních nezapomenutelných momentů, o ději jako takovém pak ani nemůže být řeč. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Keď Mike (Billy Crystal) jazdí na prasati v dome bratstva, na stene v pravom rohu môžeme vidieť plagát skupiny KISS z roku 1976 "Rock And Roll Over". (chesterko)
  • Donův (Joel Murray) knír připomíná tvar původního loga Batmana. (SONY_)
  • Při závěrečné zkoušce si v jednom z pokojů můžeme na zemi všimnout hračky v podobě zeleného dinosaura Arla z tehdy připravovaného filmu od Pixaru Hodný dinosaurus (2015). (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama