Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (572)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že mě nadchne sebedestruktivní troska, kterou ke všemu ztvární Nicolas Cage... nicméně je tomu tak - film se houpe na ustálené emoční hladině, bez výraznějších vzruchů, přesto nedovolí odpoutat zrak od obrazu, je jedním velkým flámem i kocovinou zároveň, bez toho, aby z diváka doloval sentiment či obdiv, stává se pouze svědkem jednoho z mnoha zmařených životů kolem nás, a to nebývale autentickou formou. Nad případem Sery i méně uvěřitelným společným soužitím už tolik nejásám, ale musím přiznat, že Elizabeth Shue byla velmi příjemným společníkem a dobře se na ní dívalo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za snahu Brita natočit s Američany neamerický film. Nepovedlo se. Opět vzniklo cosi, co chce předstírat umění tím, že unudí diváka k smrti. U Cage jsem zvyklá na jeho práci dle sinusoidy, tentokrát byl hodně dole. Ale ono je to celkem jedno, celý film naprosto nefunguje, vůbec mě nezaujal ani problém třesoucích se rukou vychlastaného blba, který si nabrnknul holku z ulice, ani její problémy s pasákem. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pět hvězdiček. Pořád jsem čekal, kdy ten zlý sen skončí, kdy se něco ve filmu probudí a začne na mě dýchat světlo, když už jsem viděl díru v ledu, ze které hlavní hrdinové mohli vyplavat, tak je to najednou stáhlo dolů. Podobné deprese sálá snad už jen Cesta (2009 od Hillcoata; V. Mortensen). Tak upřímně pravdivé, až to vážně bolí, měl jsem pocit, že takový film v člověku zanechá následky, nebo ne - nebo jen otevře oči. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či sa to niekedy stane, že si niekto prečíta tento komentár, kto už videl seriál The Boys (2019) a bol rovnako ako ja hotový zo sexi Elisabeth Shue, ale ak áno, tak táto snímka je pre neho povinnosť. Je tu s ňou jedna poriadne horúca scéna. Inak musím napísať, že snímka mala jeden poriadny handicap ale zvládla ho. Mám na mysli, že nieje 2x príjemné dívať sa 111 minút na nechutného alkoholika, ktorému z ľútosti prajete rýchlu smrť a tiež nemáte chuť sledovať život šlapky i keď pekelne sexi šlapky. Treba ale uznať, že im fandíte a že im to celkom pristane. Na druhej strane vám ale navodia dosť depresívnu náladu. Keď sa nad tým ale zamyslíte, tak ak vám snímka navodí takýto pocit, tak asi na nej niečo je. Asi je to úspech, ak sa vám snímka vryje pod kožu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Alkohol, pokud se k němu nepřistupuje s láskou a zodpovědností, dokáže být svinstvo. Poměrně omezené sdělení, ale nenechme se oklamat, Nicolas Cage nám ho svým výkonem nacpe do hlavy s razancí, které se máloco ve filmovém odvětví komorních psychologických dramat vyrovná. Stačí vidět jednou, ale vidět bychom to měli opravdu všichni... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Autor předlohy John O'Brien spáchal dva týdny po začátku natáčení sebevraždu. Mike Figgis chtěl poté projekt přerušit, ale nakonec usoudil, že film bude dobrá památka na O'Briena. (CliffLee)
  • Elisabeth Shue (Sera) se připravovala tím, že se spřátelila s několika prostitutkami přímo na striptýzu v Las Vegas. (CliffLee)
  • Ben Sanderson (Nicolas Cage) nosí hodinky značky Rolex Dayton Cosmograph. (dyfur)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama