Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (1 099)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hardy je cool jako vždy a Venom stylově hláškuje, ale jinak se Sony moc nevytáhlo. Divák natěšený na digitální bordel si hodně počká. Když dvacet minut před koncem najely titulky, musel jsem se smát. Samozřejmě ještě přišla obligátní scéna mezi titulky o ničem a dokonce i ochutnávka z animovaného Spider-Mana. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už na plakátu vypadal Hardy jako jednoduché pako, ale on ho chudák i musel hrát. Brock je první polovinu filmu obyčejný pitomec, který dostal co si zasloužil jen má Hardyho sympatickou náturu, kterou pak naboostuje symbiont. Hlavním problémem je scénář, který je chatrný a ještě z něj ledacos vystřihli. Logické lapsy, podivné motivace postav, hlášek je povedených jen pár. Fleischer si naštěstí pohlídal samotného Venoma, který i když se od komiksu dost liší je opravdu podařený. Ani jeho nepochopitelné hrdinské chování není takový problém. Akce je solidní, i když malinko nepřehledná, všechno splývá v temnotě (ve 3D to musí být zlo) a je jí málo. Michelle Williams hraje mizerně a padousšký Ind ve zvrácené variaci na Elona Muska se nemá při své proměně o co opřít. Harlson a jeho hnusný účes je spíš k smíchu. Fóru o baštění lidí je málo. Potitulková scéna je vyloženě na pěst. Shledáváme, že jde o velké zklamání. Chci žrát! POZOR: NENÍ TO MARVELOVKA, jen postava od Marvelu koupená (snad ji Sony brzo vrátí). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta podobnost s Upgrade tu je, včetně vzhledu Logana Marshalla-Greena a přítomnosti humorných scén vyplývajících z nekontrolování vlastního těla, ale pokud se jedná o spotřební zboží MCU, je prostě nezbytné zvenomovat diváka pravidelnou dávkou nezáživné akce, tentokrát zahalené v kouři, nenápaditosti a sajrajtovém digi oparu. Tom Hardy má mlčet, maximálně stroze mručet, tyhle komediální eskapády s vlivem Rena a Stimpyho mu příliš nesedí a taky mám pocit, že se bezmocnému Fleischerovi někde ztratilo třicet minut materiálu. Teď akorát nevím, jestli je to dobře, nebo špatně.. Apropo, nějak jsem si při mezititulkové scéně ze San Quentinu nevšiml, jestli měl Harrelson velké boty. Pokud ano, je to Levák Bob! ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Po všech těch negativních reakcích mi to nepřišlo tak hrozné, jak jsem se obával. Je to mišmaš všeho možného a zase jednou je zde vidět velký zásah studia, který poznáte jednoduše tím, že každou třetí scénu máte pocit, že se vynechala část děje, a tak ty scény k sobě často vůbec nesedí. Sony bych vážně přál, aby našlo odvahu k natočení drsného a nekompromisního eRka, jak před pár lety našli Foxové. Zatím se ale musíme spokojit s kupou špatných rozhodnutí, která pravděpodobně pohřbila další šanci na úspěšnou komiksovou sérii. Bojím se, že Venoma postihne stejný osud jako tři roky starou Fantastickou čtyřku a stane se díky totálnímu sestřelení kritiků komerčním failem a za rok si na něj už nikdo ani nevzpomene. Ale dle mého názoru házet Venoma s F4 do jednoho pytle je dost nespravedlivé, protože marvelácký antihrdina i přes značnou absenci mnoha minut drží jednoznačně více pohromadě. Bohužel se díky tomuto značnému prostříhání nevyhneme spoustě wtf momentům a nelogickému a zbytečně uspěchanému přerodu Venoma v obyčejného superhrdinu. Když si to prostě scénář vyžaduje, tak se holt nedá nic dělat… Ale stojím si za tím, že si Venom rozhodně nezaslouží stejné nebo nižší hodnocení jak F4, Liga spravedlnosti, Sebevražedný oddíl nebo letošní Predátor, jenž studia domrvila vskutku kolosálně. Hardy mi navíc přes veškerou kritiku přišel v pohodě. Bylo víceméně osvěžující ho vidět zase v jiné herecké poloze než v jeho obvykle prkenném civění do prázdna. Kromě druhé potitulkové scény mě tu tedy vyloženě nic neotrávilo a překvapivě mi to celé rychle uteklo. Pro příště (pokud nějaké bude) bych ale poprosil výraznějšího záporaka a přehlednější finální akci. Děkuji. 6/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Tom Hardy (Eddie Brock) řekl, že z filmu bylo vystřiženo 30-40 minut jeho oblíbených scén. (CrypzzXD)
  • Když se s Eddiem (Tom Hardy) rozchází jeho přítelkyně (Michelle Williams), hodí na zem krabici s věcmi z práce a některé z ní vypadnou. V dalším záběru, když krabici zvedá, na zemi žádné věci nejsou. (gavosh)
  • V komiksu „Lethal Protector“, kterým se film inspiruje, se objevuje celkem šest symbiontů – Venom, Riot, Phage, Agony, Lasher a Scream. Ve filmu jsou zobrazeni pouze tři – Venom, Riot a žlutý symbiont, který není nikdy jmenován, avšak mohlo by se jednat o Scream. (NiWi)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama