Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mozaika příběhů o různých podobách homosexuální lásky a nenávisti, které musí homosexuálové stále ještě čelit. Jakkoliv se společnost tváří tolerantně, pod touto maskou se ještě skrývá hodně předsudků a odsouzení. Od prvního zamilování do souseda, přes registrovaný svazek až po léta zakrývanou homosexualitu se každý z aktérů musí po svém vyrovnat s tím, že je prostě jiný. (rikitiki)

(více)

Recenze (11)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Clapham Junction je s(u/y)rová mozaika z několika na první pohled nesouvisejících příběhů, při jejichž sledování člověka zamrazí ještě víc, vezme-li v potaz, že to bylo celé inspirováno skutečným zločinem z nenávisti. Zpočátku jsem měl trochu problém se dostat do děje, nicméně poslední třetina to celé vynahradila. Každý dílek mozaiky mě svým způsobem zaujal, nejvíce pak ten s mladým Treadawayem. Je nepochopitelné a děsivé, k jak moc strašlivým věcem může z nenávisti dojít. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

divím se, že tento film ještě nikdo nekomentoval, to je tak neznámý? film o gay životě, jejich problémech jako u hetero lidí, jen je zde větší nenávist vůči těmto lidem. a ne pro každýho je tento film určený, mě se tento film líbil, i když jsem zvyklá na jiný styl těchto žánrů, přesto to byl pěkný film, ()

Reklama

Lubos N. 

všechny recenze uživatele

Snímek skládající se z několika minipříběhů, které se různě scházejí, rozcházejí a prolínají a které vlastně nespějí k žádnému vrcholnému finále. Nad některými momenty člověk zapřemýšlí, nad jinými se pousměje nebo dojme... Oceňuji, že autoři vynechali v gay filmech tolik oblíbený coming out a sáhli po věcech, které jsou pro 96% populace asi bližší. Velmi vkusně natočeno - film jen jakoby se dotýkal různých témat, sám nic nehodnotil a nechal na divákovi, jaký k tomu zaujme postoj. Doporučil bych všem, ketří se ještě nevyrovnali s tím, že gayové žijí mezi námi... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Během jedné horké noci se v několika vzájemně se prolínajících příbězích setkávají homosexuálové. Žádné z těchto setkání nekončí jednoznačným happyendem, naopak, mnohá odhalí, kolik předsudků a skryté frustrace ovlivňuje život queer komunity. Kvalitní herecké výkony a dobře napsané příběhy dělají z filmu velmi slušné drama, které ale - i přes (dejme tomu) kontroverzní téma - nijak zvlášť nevybočuje a neohromuje. ___KOUSEK DĚJE Pro mě hodně zajímavé zjištění bylo, jak - kupodivu, může být bolestivá ztráta panictví, aneb příběh o tom, že když vám na dveře zaklepe rozdychtěný koloušek, není i přes původně očividné očekávání jasné, kdo je lovec a kdo je lovnou zvěří. ___ Čtvrtou hvězdu přidávám za odvahu některých intimních scén (někdy až za hranou) a hlavně za perfektní filmařský vtípek pro znalce tématiky. Po letech se tu totiž spolu opět setkávají Alec a Maurice. Narozdíl od staršího snímku Maurice ale tentokrát už zdaleka nejsou tak romantickou dvojicí. /23. 4. 14./ ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Clapham Junction je mozaikový film s gay tématikou. Týká se jednoho večera a osudu několika gayů (ať už těch, kteří se to nestydí o sobě dát vědět, nebo těch, kteří se skrývají - v manželství, bytech...) a jak to u těchto (mozaikových) filmů bývá, ty osudy se různě prolínají, běží paralelně, lehce se minou...Je tu řada témat: nenávist, netolerance gayů (ale i jiných odlišností a specifik), pedofilie, láska, sex - a abych nezapomněla, 2x je tu bez obalu a zahalení ukázán penis (2 penisy) v celé své kráse, to je ve filmu rarita. Je to britské, s hudbou na pozadí a kromě toho, s čím film přichází, je to naprosto neoriginální a bez nápadu. Filmy tohoto typu umí točit třeba Jarmusch, u toho to hltám a můžu v různých obměnách. Clapham Junction mi toho příliš nedal. A teď si to možná poseru u gayů, ale vybrat si jako námět nějak výjimečné, případně ošemetné, žhavé téma, ještě nedělá film fimem, nebo dokonce uměním. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film videlo počas premiéry na anglickej televíznej stanici Channel 4 viac ako 1,1 milióna divákov. (dwdb)
  • Dráma bola uvedená ako súčasť krátkej sezóny britskej verejnoprávnej televízie Channel 4 pri príležitosti 40. výročia dekriminalizácie homosexuality v Anglicku a Walese. (lareinna)
  • Film bol inšpirovaný vraždou Jodyho Dobrowski, ktorého v roku 2005 zabili dvaja homofóbovia. (dwdb)

Reklama

Reklama