Reklama

Reklama

Úkryt

  • USA Panic Room (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutých thrillerů je málo. Úkryt je dobře natočený a přijatelně zahraný, ale atmosféra na mě nepůsobila tak, jak bych u pořádného thrilleru očekával. Má to své mouchy i světlé stránky, ale ve výsledku je to opravdu divné. Nesčetně možností, jak se správně zachovat, ale vždy se to ve filmu neobjeví a postava zareaguje naprosto pitomě. Hezky zrežírované, ale nic napínavého! ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Ano, tohohle by se měl Fincher držet, přímočarého thrilleru s hustou atmosférou, a nepouštět se do žádných větších "myšlenkových" akcí jako Fight Club. Ani Panic Room sice není kdovíjaké veledílo, na to, že to je thriller, jsem ani jednou nebyl napnutý a efektní poletování kamery je občas dost samoúčelné, ale je to příjemný filmek s originálním scénářem a mými oblíbenými herci Jodie Foster a Forestem Whitakerem. ()

Tuskík 

všechny recenze uživatele

Fincher mě tímhle filmem dostal, takhle rychle mi srdce netlouklo už dlouho - zejména při zpomalené scéně... Výborní herci, výborná kamera, výborná hudba a zvuk, úžasně napínavé, navíc točené jen v jedné destinaci - jeden z nejlepších drama/thrillerů, jaký jsem kdy viděl. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Tento výborný klaustrofobický scenár vyšperkovaný tradične perfekcionistickou Fincherovou réžiou (s možno trochu lacným, ale neodolateľne efektným CGI) mi neraz zastavil dych. Ale čo tie "vyblite" tmavé farby? Veľmi nepríjemné na pohľad, aspoň že neskôr už sa rozhodol byť opojným aj vizuálne (a mať ambície väčšie než kvalitné thrillery na jedno pozretie). ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Konečně po delší době nějaký film, kterému s klidným svědomím můžu dát 5 hvězd. Skvělé herecké obsazení, neobvyklá zápletka, gradace, ani chvíle nudy, prostě film jak má být. Vše dávalo logiku a ten závěr? Paráda. Fincher je kouzelník! ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Mistr temných vizí a novodobý Hitchcock opět dokázal, že je Mistr svého řemesla. I když film nedosahuje kvalit Se7en a Fight clubu, vůbec mě nezklamal. Překvapila mě zejména Kristen Stewart - ty její drzé hlášky byly perfektní. Jako vždy skvělá Jodie. Lupiči taky neměli chybu - přesně jako u Hitche, jsou to inteligentní lidi, jednají zcela logicky, a to se dneska už málo vidí. Jo a ty titulky - ty neměly chybu (teď podle nich kopíruje Pro7 upoutávky). Když k tomu připočtu ještě temnou hudbu mého oblíbence Howarda Shora, můžu být jedině spokojený. Fincher točil vyloženou oddychovku a soustředil se víceméně na kamerové fígle, ale bohužel filmu podkopavá nohy scénář plný klišé. Gemini: souhlas - parodie na MTV byla překvapivě cool. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Jodie mě opět přesvědčila o tom, že je mimořádně nadaná herečka. Její postavu ji věřím a to i celý její přerod z uťápnuté starostlivé mámy na silnou ženskou, ve které mateřský pud vzbudil instinkty dravé šelmy, a tak neváhá použít zbraň a násilí ve snaze zachraňovat. David Fischer odvedl dobrou práci. Skutečně jsem se nenudila, jen jsem sem tam musela přimhouřit oko nad nějakou tou nelogičností (zničení kamer až na konci, zloději jsou takoví amatéři, že ani nepoužijí masky), všechno mi ale vynahradila skvělá kamera. Plynulé průlety kamery domem navozují napínavou atmosféru, kterou doplňuje chmurná hudba. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Rok a půl po zkouknutí si z toho skoro nic nepamatuju. Vím ale, že to nebylo špatný... Takže ty tři hvězdičky jsou asi přesný. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem zajímavý film. Po technické stránce totiž bravurní, ale venkoncem překvapivě studený a neosobní. Hrozivá kamera s nekončícími rafinovanými nájezdy a podhledy nenechává na pochybách, že se chystá něco zlého, přitom ale každý druhý detail napovídá, že TOHLE (a teď tohle, pak tohle, atd.) bude hrát za pár desítek minut nějakou roli. Zkrátka spousta pušek připravených k pozdějšímu vystřelení. Vše je podřízeno jednoznačnému schématu a svou dokonalou připraveností to nudí až běda. Naštěstí po hodině příprav se konečně dostaví napětí a sem tam nějaké překvapení. A nelze neříct, že Jodie Foster je zase dobrá. 2¾. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa mi nepozdávalo, ako je možné, že hlavná predstaviteľka má v takto (!) vypätej situácii priam neuveriteľný cit pre techniku a takmer MacGyver-ovské schopnosti, od obrazu som nemohla odtrnhúť oči a miestami som takmer nedýchala. Najsilnejšou stránkou filmu je podľa mňa skvele vybudovaná atmosféra, z ktorej behá mráz po chrbte. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Koepp je skvělý! Originální námět, scénář na jedničku. Fincher dodal filmu napětí. Jodie Foster zahrál roli úžasně, asi jako každou její roli. Film bych nezařadila mezi nejlepší, protože něco mu chybělo, nedokážu definovat co, ale tak to cítím. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

........výborný thriller - jeden z mála dobrých filmov J.F.  ........postupne rozohraný napínavý príbeh - aj bez veľkej akcie....... ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Film je veľmi zaujímavý, mimoriadne napínavý a zároveň poučný. Pritom prevažná časť deja sa odohráva len v jednom veľkom dome s niekoľkými postavami. Je to obdivuhodné! ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

Další skvělý Fincher. Temná stránka a promyšlení filmu je vskutku geniální, herecké výkony senzační a atmosféra dechberoucí. Jednoduchý snímek, který zamrazí. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Ačkovil se tento film nedá srovnávat se Sedm (na Sedm má prostě maximálně tak Mlčení jehňátek), stejně je dost dobrý. Jedním z důvodů je určitě Jodie Foster, která měla pohý týden na to, aby se naučila scénář. Předvedla svůj normální výkon (což znamená naprosto brilantní výkon). První polovina je velice nadprůměrný thriller, druhá polovina filmu už je trochu slabší. Nemyslím si, že by je ten černoch nakonec zachránil. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller, odehrávající se pouze v jedné budově a přitom tolik děje, zvratů, napětí. Velmi se mi líbil výkon Kristen Stewart, která hrála po boku Jodie Foster minimálně stejně tak dobře, ne-li ještě lépe. Možná, a to mi trošku vadilo, mohly být lépe vysvětleny pohnutky postavy Foresta Whitakera, který se bočas choval pro mě nelogicky. Navíc, jeho dobrácký obličej nejde k padouchovi, ale možná i v tom je jeho kouzlo. Úplné finále filmu je trošku slabší, možná by si zasloužil něco lepšího. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že je to slabší Fincherův kousek, ale že by šlápl vedle bych neřekl. Celý film se odehrává v jednom domě, tak bylo potřeba vykreslit tu stísněnou atmosféru domu aspoň trochu napínavě. Fincherovi se to povedlo, ostatně jako vždy. Loupeže jsou dosti velká problematika, která je skoro všude na světě. A tím bych chtěl poukázat na postavu Jodie Foster. Byla výborně napsaná a samozřejmě i ztvárněná. Dokonale zahrála ten mateřský pud sebezáchovy, který má snad každá milující matka. Stewartka o dost lepší než v přiblblým twilightu a ze zlodějíčku samozřejmě nejlepší Forest Gump. Teda Whitaker. Pro mě určitě trochu horší snímek od Finchera, ale to znamená pořád vysoké hodnocení. 80% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka lepší než první, Jodie Foster skvělá pořád stejně. Jen při pohledu na ty lupiče se mi neustále vracely reminiscence na Sám doma. ()

Reklama

Reklama