Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Keď nejde výťah v mrakodrape, je to nepríjemné. Keď sa nachádzate v tej plechovej krabici, je to peklo. A keď je tam s vami niekto, kto vás chce zabiť, je to horor. Solídne remeslo. Nápad s výťahom veľmi dobrý a tajomná podozrievavá atmosféra funguje tiež. Vadila mi však kamera, ktorá krúžila neustále aj okolo celej budovy a zbytočne tak uvolňovala atmosféru. Stačil len výťah, pár ľudí a kamera (a na už tak prijateľnom rozpočte by sa ešte ušetrilo). A dojem mi pokazil aj moralizujúci záver, ktorý spravil z celých atmosférických predošlých minút len jednu neškodnú báchorku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympatický, byť jednorázový film se skvělou technickou stránkou (obzvlášť Velázquezova hudba je opravdu výborná) a málo známými, dobře hrajícími herci. Nebýt onoho ďábla, spíše než horor bych mu ale dal označení thriller - napínavý totiž byl, ovšem nelekal mě a ani jsem se nebál... Scény "Zhasne se - rozsvítí - a už je někdo mrtvý" mi připomněly agathochristiovský detektivní skeč od Monty Pythonů. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto je presne horor, aký som už dlhšie potreboval vidieť. Na malom priestore sa rozohrala veľmi zaujímavá a napínavá hra s postavami i divákom. Film ťaží z výbornej a stiesnenej atmosféry v zaseknutom výťahu vysokého mrakodrapu. Pätica ľudí je poriadne nervózna, pretože ako sa ukáže, je medzi nimi diabol. Prečo alebo pre koho si prišiel sa postupne dozvedáme spolu s policajným vyšetrovateľom. To, že osudy niektorých ľudí sú navzájom poprepájané je zaujímavé a diváka to drží celý čas v napätí až do mrazivého záveru, v ktorom sa predstaví aj samotný diabol. Nie je to dlhé, má to švih, je to napínavé i strašidelné. Jednoducho spokojnosť. 80%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Žánrovka par excellence. Řemeslně dobře odvyprávěný příběh o reinkarnaci Satana, těžící z žánrových schémat i z klaustrofobického prostoru. Velmi sugestivní úvodní titulky navozují hutnou atmosféru, která přebije i nějaké ty slabší chvilky v závěru a vcelku očekávané finále. John Erick Dowdle natočil sugestivní horor, to bezesporu, a to konstatuji s vědomím, že tenhle žánr nemám právě v oblibě... ,,Pokud existuje Satan, pak musí Bůh taky..." ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Slušná hororová jednohubka, která uteče jak voda, která se více než o lekačky spoléhá na budování atmosféry, a která není hloupá. Žádný milník žánru to není, ale pokud se rádi bojíte - či jste rádi jen čistě detektivně napnuti - je to slušný způsob, jak strávit večer. 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama