Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré a né že né. Film těží především ze skvělé atmosféry v netradičním prostředí. Já osobně mám ve filmech rád situaci "odříznuti od světa", ať už je to v jedné místnosti, na lodi, na lanovce nebo třeba ve výtahu. Atmosféra a tajemné neznámé je to, z čeho film nejvíce těží. Děj je jaký je, není to sice žádný odvaz, ale na druhou stranu to není ani nějaké špatné, film jsem si užíval a některé momenty byly perfektní. PS: Takový ten film, co chci po čase vidět zas a znovu. 75% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Na prvním místě musím začít obdivovat plakát k filmu - jednoduché a zárověň všeříkající. A dále: Skvělí herci a dokonale vypilované dialogy. Svižný děj a krátká stopáž. Po dlouhé době konečně zajímavý psychohoror. Hvězdičku mu ubral pouze závěr filmu. No jo, ale on ten závěr byl vlastně úplně jasný - takto vystihnout logiku lidského jednání, to se podaří málokomu. Tu pátou ještě zvážím. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Kdo je kdo, mi bylo jasné cca po dvaceti minutách, jak to asi bude odsejpat se taky dalo poznat, jen ten konec mě trochu zaskočil. Ďábel a pravidla? Super, pokud je to tak, vůbec není nic ztracené, protože dostat se z pekla je jen o podrobné znalosti pravidel a šikovnosti v práci s nimi:-)) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Uvažoval jsem o pěti hvězdičkách. Až při hodnocení zjišťuju, že režisér je tvůrce filmu Poughkeepsie Tapes, který se mi také velmi líbil. Johne Ericku Dowdle, u jiných možná ne, ale u mě to máš hodně dobrý. (2021: Uběhlo jedenáct let a z hlavy si vzpomenu jen na dva horrory, které Ďábla za tu dobu překonaly. Vzhledem k tomu dnu, na němž se dnes žánr nachází, přidávám pátou hvězdu bez většího váhání.) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Já vím, proč nejezdím (rád) výtahem s cizími lidmi. Nikdy totiž nevíte, kdo jsou, co mají za sebou a jestli náhodou jeden z nich není samotný pán zla… :-) Devil je zpočátku hodně parádní atmosférický horor (místy jsem se opravdu bál) s ne moc známými herci (což je dobře, podporuje to atmosféru). No co vám budu povídat, už v polovině filmu jsem vymýšlel krásný komentář, který obhájí plný počet, jenže od takové poloviny filmu napětí postupně klesalo, atmosféra už nebyla tak krásně "hororová", co na začátku, a já se přestával bát. Navíc, to rozuzlení… no, řekněme, že jsem si přál, ať to skončí trochu jinak (nechci tu spoilerovat, schválně jestli vy dobře odhadnete, kdo je kdo). Nicméně na ploše 80 minut je tohle přímo zázrak. Dowdle se u mě dost solidně zapsal a jsem zvědavý, jaký projekt si vybere příště a jestli znovu spojí síly se Shyamalanem (který napsal vcelku dobrý scénář). 80 % s tím, že za nějaký čas si tuhle (ne)jízdu výtahem dám určitě znovu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama