Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já tomu nevěřil ani chvilku, chacha. Ultramainstreamová hororová komedie (slovo hororová mám chuť dát do uvozovek), určená především pro publikum, které na horory není příliš zvyklé. Od původního filmu se nová Fright Night dějově celkem liší, což bych býval zhodnotil pozitivně (nebaví mě koukat se na úplně to samé, jen v jiném kabátě), ale nic jiného vyloženě pozitivně bohužel zhodnotit nemůžu. Možná jen ten Colin Farrell by si mírný palec nahoru zasloužil, ale upřímně řečeno se mi jeho postava do "hororu" (teď už jsem se uvozovkám neubránil) příliš nehodila. Sto procent stopáže působil jako metrosexuální homosexuál, ne jako krvežíznivá bestie, což je fail. Bezprostředně po zhlédnutí 5/10 (a to v podstatě jen za řemeslo), ale s odstupem času to jde ještě níž... PS: Hnusnější triky jsem už dlouho neviděl. PS: Hateři prequelu Věci, pojďte zkusit tohle... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem solidní jednohubka, která se tváří stylověji, než doopravdy je. Na to, že upíry moc nemusím, mě ale celkem pobavila a odsýpala. Především mi sedlo sympatické obsazení. 3D: *** Nebylo úplně špatné, asi dvakrát jsem se lekla, několikrát něco (třeba krev) vylítlo div né na mě, ale pořád se jedná spíš o 3d standard, než nadprůměr. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

HRŮZOSTRAŠNÉ. Scénář je neoriginální, klišovité a nenápadité bláto, které se snaží vypadat nadsazeně, hororově a cool zároveň, aniž by fungovalo byť jen na jedné rovině. Motivace postav nulové (Farrell zabíjí a v klidu odhaluje totožnost na veřejnosti, aniž by to bylo nutné - asi narcis). Dramaturgie na vyhazov. (Ve 20. minutě víte, kdo je upír, a dalších 20 čekáte, než se to dozví hrdina. Syn se chová jako magor, ale matka mu samozřejmě věří. Kolík do hrudníku nezabíjí, ale ve finále bohatě stačí.) A postavy nezajímavé natolik, že začnete od samé nudy fandit do finiše spěchajícímu kurzoru na přehrávači. A to včetně potenciálně campiózního Farrella, jenž se celý filmem prokouše s jedním oslizlým úšklebkem a v nejhorší masce od prvních sezón Buffy. A pak přijde finále a hnusné (90s strikes back) digitální orgie, které by vzaly kolík z rukou i filmu, jenž má na čem stavět a má za kamerou někoho, kdo ví, jak se dělá atmosféra (laciným 3D fakt ne). Natož Gillespiemu, jenž neprodá ani průměrné hlášky, natož aby zvládal efektní akci či diváka donutil napětím okousávat si nehty. Jen Tennant pochopil, a tak s chutí přehrává každý hloupý dialog, hlásí až to zavání vlastní improvizací a evidentně se dobře baví. Škoda, že je jediný. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Teda slabota.. Pozrieť sa to síce dá, ale keď si spomeniem na skvelý originál, nenapadá ma jediný dôvod, prečo (a komu) by som tento film odporúčal. Vhodné akurát tak pre amerických tínedžerov (a pre dievčatá, čo vlhnú pri pohľade na Farrella - mimochodom tomu som to teda neveril.. Celkovo herci nie sú žiadna výhra, potešil ma ale Fógl aka McLovin.:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejlepším z celého hereckého ansámblu byl Tennant, jeho postava byla jak zábavná, tak měla po celou dobu jasně určenou motivaci. No, co dodat, moc mi to nešmakovalo. Hodně cool, hodně krvavé, bez pořádné atmosféry. Docela s láskou jsem při sledování vzpomínal jak mě kdysi dokázal napínat původní kousek. Místo toho zde Colin ukazuje že má plnou hubu zubů a stále hlad. Nevím ani proč ale při automobilové scéně mě okamžitě napadl Stopař. 55% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně ve sklepě, kdy Jerry (Colin Farrell) mluví k Charliemu (Anton Yelchin) a Vincentovi (David Tennant), Jerry obchází sloup světla, aby jej sluneční svit nezranil. Jakmile však sloup obejde, je možné si všimnut, že Jerryho pravá ruka vrhá stín. (Illuminare)
  • Peter Vincent (David Tennant) má ve filmu zbraň Winchester Model 1897 ráže 12 gauge. Amy Peterson (Imogen Poots) má ve filmu zbraň Colt Single Action Army ráže .45 Long Colt. (dc125)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama