Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu osemdesiatych rokov minulého storočia sa v Spojených štátoch amerických vyprodukovalo nespočetné množstvo hororových filmov. Bol to zlatý vek tohto filmového žánru. Mnohé z nich si rád pripomínam dodnes. Sú pre mňa kultové. Medzi takéto tituly patrí aj snímok "Hrôzostrašná noc" (Fright Night) z roku 1985. Je to zábavný, tajomný, napínavý vamp horror. Keď som sa dozvedel, že v roku 2011 bol natočený jeho remake, tak som si ho hneď pozrel. Bol som naň fakt hodne zvedavý. Nezapôsobilo to na mňa tak silne ako pôvodný snímok, ale v podstate to bolo celkom dobré. Jednoduchý, priamy, zábavný, americký upírsky horror pre teenagerov. Na jedno pozretie to bolo fajn, ale predsa len zostanem pre budúcnosť radšej verný starej klasike. *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přihřát si gazpacho na fenoménu Twilight a zároveň jim ostentativně pohrdat, k tomu špetku z Kick-Ass a snítek Zombielandu, něco ze subkultury geeků a školou povinná mládež se snad konečně dozví, že na likvidaci upíra není zapotřebí býti cool, ale míti kůl.. Scénář sice vypadá, že byl zakoupen se slevou na eBayi, ale já se v podstatě až na tuctově debilní digitální konec bavil. Jen mi trošku připadalo, že se režisér Colinovi při vysvětlování podstaty jeho role příliš nevěnoval a on pak chvílemi působil dojmem, že neví, co má vlastně sát.. Jinými slovy, vampýra jeho typu by Seth Gecko bez mrknutí oka umlátil láhví od tequilly na záchodcích Titty Twisteru.. ()

Reklama

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Odkdy remake znamená všechno překopat? Z roztomile uťáplé Amy v soc-hadrech je školní kurvička v nadupaný káře, jejich vztah není tak silný jako v jedničce, Evil Ed není nejlepší kamarád Charlieho a navíc to on přesvědčuje Charlieho, nikoli naopak. Je zakousnut hned na začátku, pak se z něj stane něco dost neděsivýho. Z Jerryho udělali sado maso už od začátku, přitom mi mírný přišel i ve filmu. (Nezabil Ch matku, říkal že nemá na výběr, ale jemu tu možnost dá....). Pak ta zvrácenost na diskotéce? Mělo to celkem potenciál, než to zazdily ty špinavé nehty a pokud se nepletu - bodyguardi měli Charlimu pomoct, ne se proti němu stavět. Jo a ještě vyměnili zelené předměstí za nechutnou poušť. Výraz pravého Jerryho je potom jen výsledkem jeho zoufalství nad zohyzděním jeho slavné role. Humáč řekla bych ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od dob Billa Comptona a Erica Northmana tu nebyl tak sexy upír, jako Colin Farrell:) Mně se Fright Night líbila. Originál jsem neviděla a ani mě to nějak netrápí. Obsazení je výborné, Anton Yelchin umí sakra hrát, Imogen Poots je kráska, Toni Collette má talent na role starostivých maminek a David Tennant je dokonalý magik:) Do toho hraje skvělá hudba, vtipných situací je tu hodně a scénář má v rukávu také přichystané množství hlášek. A přátelský soused Jerry (HA! HA! Upír jménem Jerry:D) chlastá Budweiser. Just perfect :) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell je tím nejlepším, co tenhle sympatický remake mohlo potkat. Svou vpravdě béčkovou roli si zatraceně užívá (a my s ním) a upírům navrací respekt, který jim uzmuli vykulení krvesajové na dietě, co se na slunci třpytí jako diamant (a.k.a Twilight...). Ono vlastně celé herecké obsazení stojí zato - Yelchin s přehledem zvládá teenagersky nablblou i hororově napjatou polohu, Collette je bez debat fajn a Poots nejenže vypadá božsky, ale zároveň i dobře hraje (pokud má šanci). Jen ten Mintz-Plasse je ke konci spíše otravný a hraje pořád to samé dokola. Také škoda druhé poloviny, která film tlačí do vod průměru (ke konci se z toho stává zaměnitelná žánrová patlanina), protože první půlhodina je neuvěřitelně sympatická a v momentě, kdy se Farrell konečně rozjel naplno, jsem div neskákal radostí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Peter Vincent (David Tennant) má ve filmu zbraň Winchester Model 1897 ráže 12 gauge. Amy Peterson (Imogen Poots) má ve filmu zbraň Colt Single Action Army ráže .45 Long Colt. (dc125)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama