Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od dob Billa Comptona a Erica Northmana tu nebyl tak sexy upír, jako Colin Farrell:) Mně se Fright Night líbila. Originál jsem neviděla a ani mě to nějak netrápí. Obsazení je výborné, Anton Yelchin umí sakra hrát, Imogen Poots je kráska, Toni Collette má talent na role starostivých maminek a David Tennant je dokonalý magik:) Do toho hraje skvělá hudba, vtipných situací je tu hodně a scénář má v rukávu také přichystané množství hlášek. A přátelský soused Jerry (HA! HA! Upír jménem Jerry:D) chlastá Budweiser. Just perfect :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,302,607Tržby Celosvetovo $41,002,607Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $3,955,797 //počet predaných kusov 208,755║ Ničím prevratná priamočiara béčková báchorka, ktorá nemá čím prekvapiť, povrchná zábavnosť aj akcia. /35%/ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuhle noc jsem poměrně dlouho odkládal, ale již nebylo zbytí. Upřímně - komedie to pro mne moc nebyla. Jo, pár vtípků se najde, ale kdyby nedošlo na happyend, tak z toho mohlo být pěkné temné drama...Slušná kamera, fajn hudba (připomínající tu z Coppolova Draculy) a obstojné triky, byť hořící a rozpadající se upíři byli hodně pixeloví stejně jako Farrell s dřevěným ukazatelem v zádech. Roztažené držky s tesáky skvělé, o napínavé scény nebylo nouze a krev párkrát rovněž hezky vyšplíchla. ,,Vlkodlaci!...chicht." ,,Upíři!" ,,Uáááá!" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Charley je sympatický a inteligentní středoškolák, jemuž racionální uvažování snad ani nedovoluje věřit na upíry a jim podobné nesmysly. Svoje stanovisko bude muset přehodnotit, když se do jeho sousedství nastěhuje podivný soused s vizáží playboye, flirtující se všemi ženami z okolí, ale i s jeho citově strádající mámou. Nevěnuje mu větší pozornost do té doby, než začnou záhadně mizet jeho spolužáci. V tu chvíli si začne uvědomovat, že tvrzení jeho zmizelého kamaráda o tom, že má za souseda upíra, vůbec nejsou zcestná a ani nejsou výplodem bujné fantazie. On, jeho máma i jeho přítelkyně Amy by totiž mohli být v potencionálním nebezpečí. Charley bude muset rychle jednat, spojit se se slavným iluzionistou a "odborníkem" na upírskou tematiku Vincentem a nastudovat upíří pravidla, aby ochránil své blízké. Čeká ho velmi tuhý boj s houževnatým soupeřem. Tohle je ten případ, kdy remake překonává originál. Původní film byla spíše hororová komedie, ale tohle je čistokrevný horor se všemi přísadami, které jsou zapotřebí. S originálem to má především společné postavu iluzionisty, ale i ten prošel významnou proměnou, a v miniroličce za zásluhy se mihne Chris Sarandon. Jinak je film pojat zcela jinak a v rámci moderních hororových trendů, ale obvyklá schémata jsou zde velmi potlačena. To se například příznivě odráží v pojetí hlavní postavy ztvárněné talentovaným Antonem Yelchinem. Jeho Charley není žádný nadržený středoškolák a se svojí mámou vychází v pohodě, a rozhodně se nehrne do boje s upírem z nudy, ale čistě z osobních důvodů. Originalit je tady víc a pochvalu zaslouží dynamická režie, která uměla zvládat jak napětí, tak akci, která má ve filmu překvapivě vysoké zastoupení. Možná maska hlavního upíra a několik trikových efektů mohly být přece jen o něco propracovanější. Colin Farrell a spol. zahráli skvěle, a netušil jsem, že to bude až tak nabušený horor, který strčí svého vetchého předchůdce hravě do kapsy. Takhle se mají točit (nejen hororové) remaky. 100% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejlepším z celého hereckého ansámblu byl Tennant, jeho postava byla jak zábavná, tak měla po celou dobu jasně určenou motivaci. No, co dodat, moc mi to nešmakovalo. Hodně cool, hodně krvavé, bez pořádné atmosféry. Docela s láskou jsem při sledování vzpomínal jak mě kdysi dokázal napínat původní kousek. Místo toho zde Colin ukazuje že má plnou hubu zubů a stále hlad. Nevím ani proč ale při automobilové scéně mě okamžitě napadl Stopař. 55% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně ve sklepě, kdy Jerry (Colin Farrell) mluví k Charliemu (Anton Yelchin) a Vincentovi (David Tennant), Jerry obchází sloup světla, aby jej sluneční svit nezranil. Jakmile však sloup obejde, je možné si všimnut, že Jerryho pravá ruka vrhá stín. (Illuminare)
  • Natáčení filmu probíhalo v Nevadě a Novém Mexiku. (zuzatko1996)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama