Reklama

Reklama

Negan a jeho muži zajali Rickovu skupinu, která se snažila dopravit těhotnou Magie k lékaři. Negan přitom dává všem poznat, kdo je tady pánem... Tento díl začíná ve chvíli, kdy už Negan zabil někoho z Rickových lidí, kterým v posledním díle zablokoval všechny cesty do Hilltopu, kam skupina mířila, protože se něco stalo těhotné Maggie a jediný lékař je v Hilltopu. Negan všechny zajaté shromáždil na jedno místo a řekl jim, že někoho z nich zabije jako trest za napadení jeho základny a pozabíjení jeho mužů. Na konci předchozí sezóny jsme neviděli, koho zabil, ale někoho ano. Pozabití zatím stále neznámé osoby, si Negan vezme Ricka a odjíždí s ním na krátký výlet. Negan vysvětluje Rickovi, že nyní mu Rick i jeho lidé patří, pracují pro něj a zodpovídají se jemu. Rick mu všechno odkývne, ale je tam patrná nevole, což se Neganovi nelíbí. Aby Negan ukázal, že to myslí vážně, vezme Rickovi sekeru, prohlásí ji za svoji a pak ji hodí ven mezi mrtváky. Rick mu jí má donést, ale venku se zhroutí a dostihne ho zármutek za zabití hned dvou jeho lidí. Z Rickových vzpomínek se dozvíme, že Negan původně zabil Abrahama, ale Daryl pak na Negana zaútočil a po útoku přišel trest. Negan zabil i Glenna. Pak už si Negan odvezl Ricka na výlet.
Rick truchlí na střeše karavanu, ve kterém s Neganem přijeli, ale Negan ho nenechá truchlit příliš dlouho. Rick nakonec musí mezi mrtváky, aby Neganovi našel zahozenou sekyru. Pak se dvojice vrací za ostatními, ale Negan pořád v Rickových očí nevidí, že by nad ním vyhrál, takže se rozhodne, že Rick musí Carlovi useknout levou ruku, jinak všichni zemřou. Rick to odmítá a ostatní žadoní, aby toho Negan nechal, ale Negan je neoblomný. Rick se už napřahuje, když ho Negan zastaví. Neganovi se konečně podařilo dostat Ricka na kolena. Když Rick skutečně souhlasil s tím, že on a jeho skupina jsou zcela podřízení Neganovi, odjede Negan i se svojí partou pryč. Za týden se prý staví pro první várku zásob z Alexandrie. Z Rickových lidí se po odjezdu Negana zvedla první Maggie, která je rozhodnutá pokračovat v cestě do Hilltopu a Glenna chce vzít s sebou. Nikdo jí nechce nechat jít samotnou, takže jí nakonec doprovodí Sasha, která si s sebou vezme Abrahama. Skupina se rozdělí, Rick a ostatní se vrací domů, kde se podle Maggie mají připravit na boj s Neganem. (TV Prima)

(více)

Recenze (59)

avitakova 

všechny recenze uživatele

TWD miluju. Je to asi jediný seriál na který koukam už podstivě od jeho druhé série a nikdy se nemužu dočkat s čím prijde první díl. U tohoto dílu bylo jasné na co se tesit, ale ze to bude az takhle skvely?! Boze muj! Snad nikdy jsem tak nenadavala a nervala jako u tohodle. Muzu uplne s klidným svědomím rict, ze tohle byl vazne bezkonkurenčně zatim nejlepsi díl. Andrew Lincoln byl tady zatraceně skvely a pane boze celkove cely díl, jak byl propracovaný do největších detailu. Tvůrci proste věděli, jak si s divakem pohrát a do posledni chvíle ho nechat napnuteho a pak kdyz uz si mysli, ze je uz po vsem, tak prijde nejvetsi pecka. Doufam jen, ze nas takhle nenahltali a následující díly nebudou stát za nic. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia seriálu to už načisto totálne prehnali s tým sadistickým brutálnym úvodom, ktorým začína 7. séria, so šialeným psychopatom Neganom, ktorý je tak indisponovaný, že rozmláti hlavy dvom hlavným postavám, tak to už je moc i na mňa ! Aby som sa v jednom kuse pozeral na hovädo, ktoré trýzni všetkých na vôkol seba, tak to by som musel byť vrecom šibnutý, že sa mi to ešte aj pozdáva, páči, a aby som tomu ešte udelil plný počet hviezd, ako to tu učinilo množstvo nadšených pacientov, tak to ani nápad ! Vyznávači extrémneho násilia sú presne hodní Neganovej povahy. Obávam sa, že ako pôjde seriál dopredu, bude to horšie a horšie ! Negan je otrasná postava ! Najväčší problém spočíva v tom, že toto násilie, je samoúčelné, zbytočné, nemá opodstatnenie... SADISTI. ()

Reklama

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi líto, ale jedna věc je survival napětí a druhá věc je vyžívat se v sadismu. Pokud se ve vám díl líbil, v pořádku. Já to ale balím jinam. Americká metrika je neuvěřitelná v tom. Že v seriálu není jediny cycek, jediný zadek, ale rozmlácené hlavy na úplné cáry v detailních a dlouhých záběrech jsou cajk. Podivné ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál pojednávající o zombie nákaze Walking Dead se dočkal již své 7 řady a začalo to velmi silně. Poslední epizoda šesté série skončila zajetím hlavních hrdinů a dočkali jsme se,toho, že velitel věznitelů Negan zabil někoho ze zajatců. Celé jsme to ale pozorovali z pohledu oběti a až tedy do začátku sedmé řady jsme nevěděli kdo přesně umřel. To jsme zjistili až teď. Než jsme ale zjistili, kdo umřel museli jsme čekat 15 minut a pak jsme se dočkali. A bylo to silné. Celý díl se nesl v emocích a celá epizoda byl herecký koncert dvou herců: Andrewa Lincolna a Jeffreyho Deana Morgana. Skvělá atmosféra, skvělý začátek nové řady a především důkaz, že seriál i po sedmi řadách nemusí ztrácet na své kvalitě. A to už něco znamená. ()

Dusty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šokujícím cliffhangeru z minulé série přišel ještě více šokující ale taky dechberoucí, mrazivý, smutný ale neuvěřitelně úžasný úvod do nové sérky. A určitě se jedná o jeden z nejtemnějších dílů a možná snad i o nejtemnější díl jaký kdy TWD přinesl. A konečně pořádný záporák, takovýho jsem neviděl už hodně dlouho. 5* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Číslo 4 na spodku Lucille značí, že se jedná o 34palcovou pálku. (Axarus)

Reklama

Reklama