Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Anderton 

všechny recenze uživatele

14 ročná dievčina sa zoznámi cez zoznamku s neznámym chlapíkom, ktorý je o niečo starší, ako pôvodne myslelea a vyspí sa s ním. Dozvie sa o tom jej okolie a polícia po páchateľovi zneužitia dievčaťa pod zákonom začne pátrať. Nejde to ale príliš rýchlo, tak sa iniciatívy chopí jej otec. Znie to ako námet na tuctový triler s otázkou hľadania identity, ale Trust trilerom vo svojej podstate vôbec nie je. Je skôr vydarenou psychologickou drámou založenou na skvelých výkonoch hlavných predstaviteľov. Týmto klišé výrokom komentár končím a dodávam, že ak vám takáto charakteristika pri takejto zápletke nestačí a potrebujete sledovať pátranie po páchateľovi a záverečnú prestrelku, tak je to proste iba škoda. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Silné téma, které bylo svým rutinním zpracováním předem odsouzeno k šedému průměru. Není to ani tak Schwimmerova chyba, který si s takovým tématem poradil velmi citlivě, jako spíš chyba scénáře, který jen jede podle zajetého mustru. Herci jsou velmi dobří, především Catherine Keenar mě tu zaujala jako chápavá matka. S hlavní představitelkoou, Lianou Liberato, jsem měla trochu problém, protože mi její výkon připad místy až moc "hraný". Nakonec mě film zaujal spíše otázkami, které vyvolává(bezpečnost internetu, nedůvěryhodnost registru násilníků atd.), než samotným příběhem. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtrnáctiletá důvěřivá a citově nevyzrálá až naivní Annie se přes internet seznámí s o rok starším, sympatickým mladíkem Charliem. Začnou si spolu pravidelně chatovat, ale tajemný mladík jí o sobě neříká pravdu a ve skutečnosti je to pedofil středního věku vystupující pod falešnou identitou, který podobné dívky jako je Annie láká do svých osidel, aby je zneužil. Annie po schůzce s ním přichází na motelovém pokoji dobrovolně o panenství, její rodina je z toho na prášky, pedofil se vytratil neznámo kam a FBI, které se do celé záležitosti vloží, je proti němu bezmocné. Mohl to být vynikající psychologický film řešící velmi choulostivé téma, ale to nejzajímavější se odehraje v jeho první čtvrtině, kdy má film tajemné předivo při chatování dívky s domnělým chlapcem. Pak se to po schůzce s deviantem celé překlopí do nevěrohodného celku sice s poměrně dobrou psychologií postav a dobrými hereckými výkony, ale scénář předepsal, aby se postavy ve filmu chovaly přinejmenším dost podivně. Problém byl především v postavě Annie. Rozhořčení rodiče chtějí spravedlivý trest pro bastarda, který zneužil jejich nezletilou dceru, ale ta to po schůzce, na které se s ním dobrovolně vyspí, cítí jinak a je přesvědčena, že ve starším muži konečně našla někoho, kdo jí rozumí a chápe takovou jaká je a nedbá na to, jak tato negativní událost rozloží její blízké, ponejvíce jejího do běla rozzuřeného otce, který by toho nenáviděného bastarda nejraději sprovodil ze světa. FBI navíc vykazuje neobvyklou neschopnost v jeho dopadení a film postupně ztrácí na své síle. Ještě jsem tomu dal šanci v podobě vysokého hodnocení, pokud film přijde se zajímavým závěrem. Nic takového se ale nestalo a závěr to tedy moc nepořešil a jen mě utvrdil, že tenhle film, jak dobře začal, tak blbě skončil. Pokud tedy chcete vidět, jak Clive Owen dokáže za film vystřídat přes sto grimas na zadané téma "rozzuřený fotřík dcery pod zákonem" , máte jedinečnou možnost. A mladá Liana Liberato jako Annie je talent. Režie známého herce Davida Schwimmera více pracuje s psychologickými aspekty, než s explicitním vyzněním kontroverzního vztahu nezletilá dívka versus pedofil, ale nedostal dostatečně propracovaný scénář, aby svůj film optimálně natočil. Scénář dostal postavy tam, kde je chtěl mít. Film zkrátka v jednání a chování postav vyznívá značně nevěrohodně. Ale ani jako celek nečekejte nic extra. Náběh do průměru. 60% ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu si říkám ,,kde nechal Clive(jako postava) mužské myšlení?! Potažmo, kde je nechal Rosíček Shwimmer?", a v druhé si řikám - ,,co to dělá, proč to dělá, proč jedná tak lehkomyslně a zbytečně agresivně, proč je ta malá holka tak naivní a blbá, proč jsou vlastně všichni blbí?" Celých 90 minut jsem na to nemohl přijít a štvalo mě to, ale posledních pár desítek minut dovolilo mé napuklé žíle, zase v klidu splasknout. Film jako takovej, je suprovej - Clive, zajímavé kontroverzní téma - internet a úchylové, skvělé dialogy a, jak se dalo čekat, dobře odehrané role. 75% [HD] ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

V mojom komentári prezrádzam nejaké maličkosti z deja, len aby ste vedeli ..... Chlap, ktorý zmanipuluje o dvadsať rokov mladšiu (14) dievčinku, aby sa dobrovoľne nechala prefiknúť, je nepochybne hovädo, zaslúži si pár zlomených kostí a nejaký ten čas strávený v base. Rodičia a FBI, na strane druhej, ktorí do dievčinky (presvedčenej, že práve absolvovala prvé romantické milovanie so spriaznenou dušou) hustia, že bola znásilnená a zneužitá pedofilom (aj keď pre tých je 14 rokov už dôchodkový vek) je vec iná. Toť dilema. Sklamanie z prvej lásky alebo trauma na celý život spôsobená znásilnením? Keby u nás nabehla nejaká vládna sila na každú štrnástku, ktorá mala sex so starším chlapom a chcela od nej detaily, oblečenie a výtery, to by bol šrumec. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama