Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady romantických filmov, ktorý som si pozeral len a len kvôli jednej hereckej postave, ktorú mám rád. V tomto prípade to bola Uma Thurman, ktorá na fotkách pôsobila veľmi očarujúco. Nebol to film, ktorý by si zaslúžil Odpad! ale tých pár hviezdičiek je asi práve len za Umu Thurman, ktorá hrala veľmi zaujímavú postavu. Hejterom Roberta Pattinsona tiež nie som, takže mi nejako zvlášť nevadil, skôr naopak, takáto historická postava mu sedí viac, než v nejakej romantickej teen snímke. Dej ma však absolútne nezaujal, to jediné zaujímavé bol milenecký štvoruholník a asi by sa viac hodil filmu názov Zajačik. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý román, ktorý skvele charakterizoval dobu, no zároveň aj predviedol nadčasové myšlienky prospechárstva. Patizón ostal pri svojom chladnom upírskom vystupovaní a ten aj keď sa zasmeje, tak radšej vyťahujete cesnak a kríž. Ten pigment a solárko fakt že nevidel. No herečky mu tiež nedali ktovie aké, skôr šeredy než krásky, presne k nemu pasujúce. Škoda, že rolu odmietla Marion Cotillard, to by mohlo mať vyššiu úroveň. Kostýmovo super a samotný dej o morálnom úpadku zachovaný, ako má byť. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kristine a Uma předvádí herecký talent, "sluníčko" Christina navíc i hezký kukuč, z Pattinsona mám smíšené pocity - buďto měl opravdu hrát rozpolceného muže a odvedl výborný výkon, nebo hrál blbě, protože jsem nedokázal rozlišit, jestli se tváří dojatě nebo nenávistně. Takže po herecké stránce dejme tomu spokojenost, po příběhové to mohlo být lepší. Maupassant to napsal vtipněji. Film u hodně pomáhá dobrá hudba. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Veškeré pocity a myšlenky musíme kromě dialogů odtušit i z výrazu herce. A tady bohužel Pattinson selhává a strhává s sebou tak trochu i celý snímek. V předchozích filmech mu jeho otupělý pohled a lá nerušte, právě sním pomohl. Jakožto upír získal vhodnou tajemnost, v Nezapomeň na mě pak vystihl prototyp rebela, který ale tím vším pouze skrývá citlivé srdce. Jenže tady kvůli svému stagnujícímu hereckému projevu vytváří barikádu mezi sebou a divákem. Občas je atmosféra ale natolik uvěřitelná, že i Pattinsonův zasněný pohled zničehonic vypadá adekvátně. A navíc ukáže nahé půlky, takže se nedá úplně říct, že by pro film nic neudělal. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť přínosný film, který celou dobu jede na jistotu a nepřichází s ničím nápaditým nebo zajímavým. Donnellan s Ormerodem si sice jsou vědomi nadčasovosti, kterou románová předloha nabízí, nejsou ale schopni tento potenciál plně využít. Režijně jde o klasický standard, kdy všechno funguje, jak má, prostředí je vytvořeno velmi dobře, kostýmně taktéž bezproblémové. Překvapivě nevadí ani Robert Pattinson, který si roli svým způsobem užívá a má-li být hejskem a bezohledným frajírkem, je ve své kůži. Jakmile se po něm chtějí emotivnější scény, uchýlí se k přehrávání a nezvládá je. Uma Thurman je vynikající, ale chybí u ní jasnější motivace, Kristin Scott Thomas je taktéž výborná, bohužel to, co musí hrát, vypadá směšně, což ale není její vina. Christina Ricci taktéž výborná. Filmu by taky prospělo, kdyby tvůrci děj aktualizovali a přesunuli ho do dnešní doby, to by pak získalo na aktuálnosti a mohlo to být o trochu zajímavější. Takhle to je lehký nadprůměr, který se drží až moc při zemi. 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv ve filmu sledujeme "Paříž 1890", exteriéry byly natáčeny v Maďarsku, konkrétně v Budapešti. Během filmování bylo rovněž hojně využíváno twickenhamské studio. (Robbi)
  • Film je inspirovaný stejnomenou knihou francouzského spisovatele Guye de Maupassanta. (leBIGmac)
  • Hlavní role byla nabídnuta Nicole Kidman. Ta však musela z časových důvodů odmítnout. (Petra46)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama