Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 2

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (264)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

A mě se ten film líbil. Na knižní předlohu, kterou jsem kdysi v rámci povinné četby četla to zdaleka nemá, jak taky narvat veškeré ty intriky, politikaření, aféry z necelých 250 stran do 100 minutového filmu. Knížku jsem měla strašně ráda - taky mi dal teď film podnět, abych si ji zas jednou přečetla, ale film na ni samozřejmě, jak už to bývá nemá, ale musím uznat, že vcelku se jim povedlo nastínit tu atmosféru. Co se týče Pattinsona, jak ho tu všichni osočují, že neumí hrát...bacha na to on umí hrát, ale jen v Twilight sáze mu to asi zakazovali - viz komentář zde aneb celý film vypadá jak se zaraženými prdy, na ostatních snímcích jako je Water for elephants , Remember me nebo Little ashes, to jde jasně vidět. Co se týče ostatních herců tak Uma Thurman i Christina Ricci byly perfektní. A ohledně H.Grainger tak její postava mě nezaujala ani v knize ani ve filmu. Je tam podstatná, vzhledem k tomu propletenci, ale nikdy jsem jí nevěnovala pozornost. Jinak vzhledem k tomu, že snímek se odehrává povětšinou exteriérech, tak atmosféra města Paříže na vás nedýchne. Takže 3-4* si film zaslouží. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Podle toho, jak má film nízké hodnocení a všichni ho kritizují, jsem čekala nějakou sexuální parodii, takže mě mile překvapilo, že někdo Maupassantovu knihu četl a dokonce se jí snažil držet. Velmi kladně mě překvapil Robert Pattinson v hlavní roli. Je to přesně ten typ "miláčka" žen (nebo spíš náctiletých zblázněných do Stmívání), který mi připadá fyzicky odpudivý, ale zároveň má jistý šarm, takže spolehlivě zahraje širokou škálu emocí a věříte mu, ať už se tváří jako hodný chlapec nebo jako největší parchant pod sluncem. Stejně tak mě potěšil výběr všech žen, které v příběhu hrají důležitou roli, opravdu se totiž podařilo vybrat tři naprosto jiné grácie, navíc velmi talentované herečky. Bohužel mám ale pocit, že jen herci jsou to, co příběh žene kupředu. Dialogy jsou často vágní, děj příběhu padá moc rychle nebo je nudně umlčován postelovými scénami a pocity postav jsou vyjádřeny dost mělce, takže bez přečtení předlohy musí působit dost nečitelně. Slibně se rozvíjející film jakoby byl střižen v půli, jako by někdo vynechal myšlenkové srdce a zbylé části vyplnit kaší z klišé. A to je velká škoda, protože potenciál je něco, co tomuto snímku zdaleka nechybí. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení co se týká hereckých výkonů, průměr co se týká zápletky a trošku ošoupaný závěr. Váhal jsem mezi 3 a 4, nakonec jsem dal tři hvězdy za místy nevyužitý potenciál. Rozhodně mě překvapil Robert Pattinson, který se doslova proměnil a ukázal, že umí opravdu zahrát. Až na některé pasáže, kde vypadal jako mrtvola a jeho výraz postrádal mimiku bylo vše o.k. Uma Thurman byla mírně nevýrazná, ale to byl věřím i záměr její zapšklé a podivné role. Od ní jsem ale nic extra stejně nečekal. Kdo opět předvedl, že je star, byla Christina Ricci, ta nezklame snad nikdy. Miláček tak stojí na rozhodně propracovaném a zajímavém základu, na dobrých hercích, ale chybí mu šťáva a snaha ukázat maximum. Určitě doporučuji zájemcům o filmy s komplikovanými mileneckými vztahy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI STEJNÝ JAKO ONI. JEN DALŠÍ SOBEC BEZ SLITOVÁNÍ. JEN DALŠÍ ZLODĚJ. UŽ TI NESTAČÍ BÝT MILOVÁN. TY MUSÍŠ BÝT KRÁL“...... /// Paříž se topí v penězích. Georges, chlapík, kterýho má štěstěna ráda, přijal nabídnutou pomoc a staví se na vlastní nohy. Rychle pochopil, že tímhle světem hejbou ženy bohatejch mužů a chtíč, kterej dělá z mnohých hlupáky. Krásnej je pohled na Christinu Ricci v bílé a sluncem zalité posteli. Moc dobře se dívá na sebevědomou Umu Thurman. Robert? Nevím. Nelíbí se mi (ani jako - prostě nijak! Představuju si tam J.Deppa...), ale takhle si aspoň obstojně rozšířil sbírku Hollywoodskejch zářezů. Drama plný dialogů, vypočítavosti, sobeckosti a herců, kteří se snaží dát průchod emocím. Tohle žeru. Tohle divadlo mám rád. Ale kde je něco navíc? To nejdůležitější tu prostě nefunguje. Pocity žádný.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Guy de Maupassant číst nebudu. 2.) Jsem Glum a neustále hledám svýho ,,Miláška“. 3.) Thx za titule ,, iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Ne! I přes to, že tenhle žánr můžu, se na to nedalo koukat. Čekala jsem více intrik, vtipu, elegance, vlastně čehokoli, jen ne takového bláta! Co jsem dostala, byl vlastně jen sled toho, jak jde od jedné k druhé, což mi přijde jako základ děje fakt smutný. Ovšem nejsmutnější byl Robert Pattinson, nejen že se sem vůbec nehodil, ale že snad neumí ani přirozeně mrkat, jsem fakt netušila. Všude přítomný, nepříjemný a slizký Georges tu byl, ale rozhodně ne BEL AMI! Dvě hvězdy za žánr a herečky,nejlepší byla Christina Ricci. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Madeleine Forestier (Uma Thurman) má ve chvíli, kdy prožívá smrt hraběte de Vaudrec, uvolněnou levou náušnici. V předchozí a následující scéně je však náušnice v pořádku. (IQ Tiqe)
  • Veľká časť záberov sa natáčala aj v Londýne, hoci sa kulisami tvári na Paríž. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 20. apríla 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama