Reklama

Reklama

Vtipný a energický portrét moderní rodiny – Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) jsou matky, které žijí v útulném bungalovu na okraji města se svými dospívajícími dětmi Joni a Laserem (Mia Wasikowska a Josh Hutcherson). Když se Joni chystá na vysokou školu, její mladší bratr ji požádá o velkou laskavost. Chce, aby mu Joni pomohla najít jejich biologického otce. Navzdory vlastním pochybám splní Joni bratrovo přání a naváže kontakt s „bio-tátou“ Paulem (Mark Ruffalo), pohodářským majitelem restaurace. Když do života této nevšední rodiny vstoupí Paul, začíná pro všechny nová kapitola, v níž jsou postupně definovány, přehodnoceny a pak znovu formulovány rodinné vztahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (603)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nebýt nedořešeného vztahu s otcem, zasloužilo by si to možná ještě vyšší hodnocení. Na filmu Děcka jsou v pohodě je samozřejmě nejlepší zobrazení vztahů v rodině, které působí velmi opravdově. Celé podání tohoto snímku se mi velmi líbilo. Tedy až na ten konec. Otce mi bylo zkrátka líto, jelikož mu na konci už nebyl dán žádný prostor. Do rodiny byl natolik zatažen, že by si to jako důležitá postava filmu podle mého názoru zasloužil. ~(4,1)~ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sledovat dvě staré lesby při intimnostech (i když film rozhodně není nijak explicitní) není teda můj šálek. Film se mi ale líbil. Ten vztahový hlavolam je natočen v rytmu pohodové hudby a i když jsem byl chvílema nervózní, jak to dopadne, nebylo to nervydrásající drama. Malinko mi tam drhlo sblížení syna s Markem Ruffalem. Přišlo mi takové instantní a scéna, kdy se synátor rozkmotří se svým kámošem byla vyloženě odfláknutá. Díky dobrým hercům je to ale příjemná podívaná. Mia Wasikowska je ztělesněním zranitelnosti a afratá černoška, kterou klátil Mark Ruffalo byla opravdu velice půvabné stvoření. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Strašně příjemný a pohodový film, jehož největší síla je ve skvělých hereckých výkonech a skvělém scénáři. Co se mi ale nejvíce líbilo, byl ten naprosto přirozený humor, on vůbec celý film působí hrozně přirozeně, jako by se jednalo o běžnou rodinu, která žije vedle vás. Rozhodně se nejedná o nic velkolepého, ale občas takový oddechový film neuškodí, zvlášť když je v tak pěkném balení. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Why did you donate your sperm?" "Because it seemed more fun than donating blood." Děcka jsou v pohodě a zrovna tak celý tenhle film, který pobaví, nijak zvlášť nenadchne, ale prostě zaujme. Prolínají se tu zajímavá témata jako stereotyp v manželství, homosexuální svazek, dárcovství spermatu..Už od začátku mě to vtáhlo a tak nějak se přiznám, že jsem fandila Paulovi, aby získal děcka a Jules na svou stranu, narozdíl od příšerné semetriky Nick (v podání Benningové,kterou fakt nemám ráda) byl totiž v pohodě. Původně jsem se chystala dát plný počet, ale ten nedotažený konec, kdy byl Paul všemi nespravedlivě odkopnut (konec konců to byla stejnou mírou chyba i Jules)mě příšerně naštval.To si prostě nezasloužil!:-) Jinak skvělé herecké výkony Marka a Julianne, Mia s Joshem mají hodně slušně našlápnuto.Čtyři hvězdičky,ten konec neodpustím:-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Julianne milá, hezká a říkejte si co chcete, ale stále vypadá mladě, Annette otravná a ne-hezká. Film popisuje život dvou lesbiček s dětmi, které chtějí poznat svého biologického otce (1 osoba) a o tom, jak se život celé rodiny trochu zvrtne. Jak žánr napovídá, jde o vážnější komedii, která je ale zároveň uvolněná a lehce koukatelná. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen za pouhých 24 dní. (M.B)
  • Herečka Annette Bening získala za svoj výkon Zlatý glóbus. (ash99)
  • I když byl film během prvního víkendu promítání nasazen pouze do sedmi kin v Severní Americe, stal se v nich nejvýdělečnějším snímkem. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno