Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s detektivní zápletkou, ve které si naposled zahrála Nataša Gollová. Ve filmu se mi nejvíce líbily ty dvě "potrhlé tety", které se neustále pletly do vyšetřování. Dobrý byl také Jiří Hrzán, který ale podle mě malinko přehrával. Celkově je to ale slušná komedie, jenom ji vysílají až příliš často. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií z předrevoluční éry. Podskalský risknul absurdní spojení řehtandy s kriminální zápletkou a částečně s muzikáem a podle mě do sebe všechny tyhle ingredience skvěle zapadly. Herecký koncert předvádějí všechny hlavní postavy. Může být pro film větší pocta, než že si ho člověk s chutí pustí několikrát ročně? ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Miami pro pamětníky, akorát že namísto Carusa alias Horatia, případ vyšetřuje Gollová se Svobodovou. Do toho jim skvěle sekunduje malý/velký muž Hrzán a jeho snoubenka Janžurová. Je to svižný, rychlý, má to spád a navíc ty babky mají elánu a energie za celej tým z Miami. Na československou komediální kriminálku docela solidní! 55% ()

kaktusacek13 

všechny recenze uživatele

Krásná česká komedie, ve které hrají oblíbení herci jako N Gollová, E. Svobodová, J. Hrzán a I. Janžurová. Hrzán představuje trochu bláznivého nápadníka neteře dvou tet v podání Gollové a Svobodové. Celý film prostupují písně s velice zábavnými texty, které zpívá Hrzán. Zápletka je sice jednoduchá, ale zamotaná. Je vyloupena banka a nešťastnou náhodou se v bance právě vyskytuje Hrzán a jedna z tet. Tenhle film určitě nebude nudit. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další nenáročná komedie plná zpěvů. Aneb lehká detektivka, kde jsou všichni podezřelí ze zločinu neustále trápeni dvojicí stařenek. Nakonec přispějí k odhalení pravého pachatele díky své mánii všechno si zapisovat. Fany (Nataša Gollová) je z těch dvou stařenek urputnější ve svém boji proti pachatelům ohavného zločinu. Andělka (Eva Svobodová) je zase zapomětlivější a hodnější. Hermínka (Iva Janžurová) je jejich neteří, která jim přivezla ukázat svého snoubence Michala (Jiří Hrzán). Michal se pro Fany stává tím nejhlavnějším podezřelým, který díky všem okolnostem zažívá nejhorší chvíle svého života, kdy už se pomalu smiřuje s tím, že půjde do vězení. Z dalších rolí stojí za zmínku ještě kapitán Jedlička (Ota Sklenička), který případ vyšetřuje, skutečný pachatel drogista Vilda (Svatopluk Beneš) a nešťastný soused stařenek Tomeček (Jiří Koutný). Z hudebních čísel mě pobavily ironické odpovědi zpěvačce v práci. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Kyž vejde Andělka (Eva Svobodová) do drogerie, tak je na dveřích cedulka „Jsem ve skladu“Když jde ale poté za Bobinou, tak už cedulka na dveřích není. (Duoscop)
  • V době natáčení byla Iva Janžurová v jiném stavu. Produkce nechtěla nic podcenit, a tak jí byla vždy na blízku připravená sanitka. (artcha)
  • V závěru filmu, kdy jede Michal (Jiří Hrzán) autem naposledy k tetám a cestou si zpívá, je při pohledu čelním sklem možné vidět, že projíždí vesnicí. Při pohledu z profilu auta je však okny vidět příroda. (Jardaboss)

Reklama

Reklama