Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě moc neoslovil. Vtipných momentů je zde moc - to je to jediné co film drží před velkou katastrofou. Herci celkem průměrný. Nic víc zde nebylo moc dobře. Tím nechci tvrdit, že to byla ztráta času, ale byl to film na jedno podívání, takže jsem se zabavil, ale ne moc dobře. Za půl hodiny jsem si už nic nepamatoval z filmu. Bez dalších řečí hodnotím na 47% = ** ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já osobně to vidím jako vynikající komedii, která by si zasloužila mít vyšší hodnocení. Ostatně, Iva Janžurová či Jiří Hrzán, ale i obě tety jsou výborné. Stejně jako další herci a celá zápletka. K tomu všemu se povedla hudba. Perfektní komedie, která mě baví pořád dokola a vždycky si ji rád zopakuju. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla dávno a dnešní názor píšu s pořádným odstupem, přesto si na něj a jeho zápletku jasně pamatuju. Bylo to pro mě především milé setkání s mou oblíbenou Natašou Gollovou, kterou má každý zafixovanou hlavně jako herečku z 30. a 40. let. Není to komedie z nejvtipnějších, přesto pobaví a kdo má zrovna čas a hledá mezi českými filmy něco nenáročného, ale přitom ne hloupého, může být spokojen. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No vida, takovej program SETI na vyhledávání mimozemšťanů spolkl milióny dolarů, zaměstnal tisíce počítačů na celém světě, které by přitom svůj výkon mohly věnovat ušlechtilejším věcem, třeba těžení bitkojnů, a nenašel nic. A přitom stačilo, aby se vědci zaregistrovali na csfd a zjistili by, že se ufouni stahujou právě na tenhle web. Jednak se stačí podívat na úroveň zdejších diskuzí, jednak na hodnocení určitých filmů. Třeba tomuhle filmu by každý normální pozemšťan dal čtyři až pět hvězdiček, neb se jedná o snímek velmi vtipný, s kriminální zápletkou, že by i Columbo koukal, a v neposlední řadě s perfektními hereckými výkony. Ovšem zdejší mimozemšťané mají evidentně jiný vkus. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičkové hodnocení je výsledkem kompromisu. Pokud bych hodnotil dějovou nápaditost, na víc než dvě hvězdy by to nebylo. Režie tak za 3 - nic oslnivého, odvedená řemeslná rutina. Nejlepší na tomhle filmu byly herecké výkony - i když nepopírám, že pozitivní vliv může mít vztah k některým osobnostem, které se podílely. Docela mně vadilo že chování dvou starých dam se snažilo připodobňovat (nebo tam bylo tlačeno) filmům o slečně Marplové. Nicméně dějová plochost scénáře vedla k tomu, že obě dámy (i přes úctyhodný herecký výkon z jejich strany) působily spíše trapně než zábavně. Ale možná je to pohled až s dnešním odstupem času, ve své době a v nabídce našich kin tenhle film mohl působit docela zábavně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • „Drahé tety“ Nataša Gollová a Eva Svobodová se setkaly již za války v komedii Roztomilý člověk (1941). Společně také působily v Městských divadlech pražských a pojilo je celoživotní přátelství. (Olík)
  • Přestože byly Nataša Gollová a Eva Svobodová kamarádkami na celý život, během natáčení této komedie spolu nemluvily. Gollová totiž nechtěla Svobodové napsat rodinný recept na svíčkovou. Usmířily se až na premiéře. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Své si během natáčení užil Jan Skopeček, který ztvárnil postavu manžela záletné hostinské (Miriam Kantorková). Tu měl v jedné ze scén za úkol zfackovat. „Mlátit kolegyni, to je vždycky špatné. A ještě horší je, když po vás chtějí ten záběr opakovat. Takže jsem se jí snažil dát hned tu první facku pořádnou, aby se to nemuselo točit znovu. No, Miriam ji koupila tak, že se jí obrátila pusa kousadlem dozadu. Brečela. Pak mi ale poděkovala, že jsme to zvládli hned napoprvé,“ prozradil Skopeček. (SONY_)

Reklama

Reklama