Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie ze 70. let, která mi velice připomíná filmy Petra Schulhoffa jako Zítra to roztočíme, drahoušku, Co je doma, to se počítá, pánové, Příště budeme chytřejší, staroušku. I zde vidíme reálný socialismus a především s posledně jmenovaným filmem i nějakou tu kriminálku. Ve spořitelně je přepadení a po lupiči se rozhodnou pátrat dvě svérázné důchodkyně. Mimojiné jedna z nich Nataša Gollová, pro kterou to byla podle mého nejlepší role od Císařovýho pekaře. A jak se dívala skrz přepážku, hodně mi to připomínalo scény z Eva tropí hlouposti. Nakonec obviní roztržitého Herzána ala Pierra Richarda s hlasem Waldemara Matušky nebo kdo to vlastně zpíval. [8497. hodnocení, 167. komentář, 66%] ()

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě už pro mnohé klasika a pro mě taky. Sjedu ji pokaždý, když ji dávaj v bedně, dneska taky a pokaždý se bavím. Výborná komedie. Všechny postavy jsou v něčem komický, ve filmu je výborná hudba. Nataša Gollová a Eva Svobodová jsou roztomilé a roztomile otravné, Iva Janžurová krásná, Jiří Hrzán je výbornej, neznám ho v lepší roli. Jiří Koutný alias Tomeček, tahle postava je geniální. Toho je mi dycky nejvíc líto, ten chudák vodsere všechno. Oko drozda...Bravo, pane Podskalský. ()

Reklama

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Věčný herec vedlejších rolí Jiří Herzán tak jak ho známe - ztřeštěný, třeskutě zábavný a neuchopitelný kejklíř zas perlí. Je jen škoda, že se pro něj nenašly ty hlavní role, které by jeho genialitě dali větší rozlet. Ale možná právě ukočírovat tuhle neřízenou střelu se režiséři báli.. Jinak příběh roztomilý stejně jako obě drahé tety Květy.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z komedií, které mě nebavily jako kluka a kupodivu na tom nic nezměnil ani přibývající věk. Hrzán se možná snaží, detektivní báby jsou občas kouzelné a zápletka je dostatečně krkolomně bláznivá, ale to všechno nějak nestačí, aby mě to vytáhlo z nudy, do níž se pomalu nořím už od úvodních scén. Zůstala tak jen vyjímečná možnost ještě jednou zachytit něco málo z komiky skvělé Nataši Gollové, kterou neztratila ani v době, kdy už se potýkala se svým smutným osudem. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Náhodou já jsem tuhle komedii měla vždycky ráda a podle mě by si zasloužila i o kapku vyšší hodnocení. Není to nic světového ale je to milé a na nedělní odpoledne ideální podívaná. A navíc s milými herci. "Michale, co to děláš?! - "U-utrh jsem si jablko" - "Prosim tě, Michale, co tě to napadlo, to je strašně vzácná jabloň, má každej rok jenom pět jablek a to si piš, že teta to má spočítaný". ... A navíc je hezké vidět po tolika letech zase spolu Natašu Gollovou a Svatopluka Beneše. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Iva Janžurová poprvé ve filmu vystupovala se svými vlastními vlasy, které paradoxně filmařům moc nevyhovovaly. „Měla jsem je až do pasu. Potěšilo mě, že jsem je konečně mohla uplatnit,“ uvedla herečka Iva Janžurová. (SONY_)
  • V závěru filmu, kdy jede Michal (Jiří Hrzán) autem naposledy k tetám a cestou si zpívá, je při pohledu čelním sklem možné vidět, že projíždí vesnicí. Při pohledu z profilu auta je však okny vidět příroda. (Jardaboss)
  • Během natáčení scénky, kdy Gollová se Svobodovou táhnou vozík, krásně svítilo sluníčko, nikde ani mráček. Jenže najednou se z ničeho nic spustily z nebe provazy vody. Paradoxně to bylo pouze na místě, kde se filmovalo. Herečky byly doslova „durch“. Okamžitě je štáb odvezl, osušil a muselo se čekat, až se zase udělá hezky. (SONY_)

Reklama

Reklama