Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sláva, nazdar výletu, usměju se na tetu, teta tam, teta tu, tetám hlavu popletu." Já tedy nejsem fandou filmů, ve kterých herci bez zjevného důvodu přecházejí do zpěvu, ale Hermínčin snoubenec Michal to je jiná. S ním už jsem si ty jeho kraviny několikrát zanotoval a hned mi bylo líp. A i když obvykle nesnáším vyšetřující důchodkyně, tak popletené Fany s Andělkou to zamotaly naprosto skvěle ("Ale pane kapitáne, my máme ještě jednoho pachatele doma v kůlničce.") ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Co naplat, že si v tomto filmu zahrála plejáda skvělých herců, když je scénář infantilní a humor tak nenápadný a nenápaditý, že se člověk neubrání dojmu, že šlo ze strany Podskalského buď o sabotáž, nebo fušku, aby měl na chleba. Hrzán byl skvělý herec, ale jakmile se utrhne ze řetězu, tak občas přehrává. Janžurová tady byla pro změnu skoro jako z donucení... . Není to příjemná a milá komedie, jakou jsem čekal. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na sledování filmu Drahé tety a já, musím mít dobrou náladu, pokud ji mám, mám i tento film velmi ráda. Tety mi pak přijdou, jako krásně bláznivé poplety , jejich neteř mile naivní a nápadník Míša, jako roztomilý zmatkář. Pokud ovšem nemám dobrou náladu, ouvej je zle. Má láska, se pak mění v čistou nenávist. Tety mi poté přijdou, jako vlezlé a protivné báby, jejich neteř jako přehnaně hloupoučká slepička a na Míšu pak dostávám úplnou alergii, protože na mě působí, jako afektovaný ufňukaný cíťa. Nemůžu si pomoci, ale Iva Janžurová mi v tomto filmu přišla nejméně výrazná ze všech svých rolí, ještě k tomu, jako taková horší a nepovedená kopie Jany Brejchové. Musím se přiznat, že hodně dlouhou dobu jsem nevěděla, že jednu z tetiček hrála Nataša Gollová, ale občas se jí, tak krásně zalesknou oči a pak je teprve poznat, že je to skutečně ona. Největší uznání, ale zaslouží Jiří Hrzán, byl to opravdu showman, každým coulem. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zasmála jsem se a písničky mi kupodivu nevadily. Písnička "tam dole u tét ..." (ve vesternovém kabátě) byla skvělá. Jde vidět že když se komedie točí z citem a přirozeně, vypadá 100x líp než ty křečovité pokusy bavit lidi padáním, prděním a vtipem tlačeným až z paty. Hezká komedie na lehnutí k telce. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia s dvoma popletenými tetami, temperamentnou neterou, jej ženíchom a psom. Okrem dobre stvárnených komických postáv má vtipný scenár s detektívnou zápletkou, tety samozrejme poriadne zamotajú. Hoci sa všetci herci snažia, Hrzán dokonca v jednej chvíli napodobuje Funesa a jeho spievané vsuvky sú výborné, nevyhnú sa drobným chybám. Podobne aj príbeh má drobné medzery. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • „Drahé tety“ Nataša Gollová a Eva Svobodová se setkaly již za války v komedii Roztomilý člověk (1941). Společně také působily v Městských divadlech pražských a pojilo je celoživotní přátelství. (Olík)
  • Své si během natáčení užil Jan Skopeček, který ztvárnil postavu manžela záletné hostinské (Miriam Kantorková). Tu měl v jedné ze scén za úkol zfackovat. „Mlátit kolegyni, to je vždycky špatné. A ještě horší je, když po vás chtějí ten záběr opakovat. Takže jsem se jí snažil dát hned tu první facku pořádnou, aby se to nemuselo točit znovu. No, Miriam ji koupila tak, že se jí obrátila pusa kousadlem dozadu. Brečela. Pak mi ale poděkovala, že jsme to zvládli hned napoprvé,“ prozradil Skopeček. (SONY_)

Reklama

Reklama