Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Film The Left Wing Gang (Levičácký gang) vypráví o gangu notorických kriminálníků a policistovi, který se ve snaze je chytit dostane sám na mizinu. Gang tvořili radikální levicoví aktivisté. V roce 1989 bylo sedm z nich obviněno z účasti na sérii nejprofesionálněji provedených loupeží v dánské historii. Ukradené miliony byly převedeny na účet teroristické organizace PFLP s cílem podporovat anti-izraelské Palestince. Údajný vůdce gangu Jan Weimann svůj dvojí život nikdy neodhalil své ženě ani přátelům a vrchní policejní vyšetřovatel Jørn Moos vsadil na vyřešení případu a dopadení gangu celou svojí kariéru. (Filmbox)

(více)

Recenze (4)

ER 

všechny recenze uživatele

Tohle chtělo trochu napínavěji zpracovat, streetově nasnímaná kamera budí dojem dokumentárního zpracování a možná díky tomu mně seriál moc "nepohltil". Ještě že tam hrají Ulrich Thomsen a Nikolaj Coster-Waldau. A fakt, že +- se něco takového v Dánsku dělo a to pod dohledem tajné služby, též zvedá úroveň seriálu. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Detektivka staré (skoro bych řekl francouzské) školy, kde v retro stylu hrají drsní muži prim, a ženy si tak akorát od plotny nebo z ložnice postěžují, že se jim málo věnují. Zpracování je ale špičkové, moderní, s použitím ruční kamery, častými detaily, střihy, flashbacky, atd. Děj je bohužel na to, že vlastně v každém díle proběhne další heist, poměrně nezáživný. Věnuje se totiž až dokumentárně událostem, trochu i politickému zákulisí, ale zejména postavám, které nejsou zrovna sympatické, když podporují teroristy na blízkém východě, k čemuž zde není dostatečně vysvětlená jejich motivace. Výsledek vyšetřování není zcela uspokojivý, spravedlnosti není učiněno úplně zadost. Mnohé zachraňují výborní herci i v těch menších rolích, já ale budu i tak hodnotit přísně, jelikož jsem byl vývojem příběhu a osudem postav poměrně nedotčen, přitom vím, že jindy mě tihle Danové dokážou emocionálně úplně rozsekat. ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Podle imdb statistiky dánskou dramatickou minisérii "Blekingegade" divácky přijímají lépe ženy než muži; navrch ženy mezi 30 a 44 lety pak hodnotily nejvýše. No, nezbývá mi nic jiného než zaokrouhlit nahoru a tuto tendenci potvrdit. Pravda, psát jiný komentář je naprosto zbytečné: uživatel JFL už vše podstatné vyslovil dříve, lépe a naprosto přesně. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Skvělá dánská high cocncept minisérie zpracovává reálné události ze 70. a 80. let okolo perfektně organizované malé skupiny levicových radikálů sympatizujících s PFLP (Hnutí za osvobození Palestiny), která přepadává banky a unáší lidi kvůli penězům pro PFLP. Po ní jde postarší detektiv, který musí čelit nekooperativnosti dánské tajné služby a kvůli pronásledování skupiny začne zanedbávat rodinu. Sérii charakterizuje demytizující pohled na obě uvedené strany (podobný koncept jako v dánském filmu "Plamen a Citron", který podobně přistupuje k hrdinům odboje za druhé světové války) a především moderní styl soudobých áčkových bolckbusterů ala bourneovská trilogie. Nervně těkající kamera, nekašírovaný styl, tlumené barvy vytvářejí dojem realistického napětí. Díky účelně důmyslné dobová stylizace, která namísto okatého předvádění kostýmů a výpravy drží civilní atmosféru, nestrhává prostředí na sebe pozornost a důraz naopak zůstává výhradně na událostech a postavách. Hlavními atrakcemi jsou zákulisí terorismu a loupežných operací i jejich vyšetřování v době před hypermoderními technologiemi; to vše v umocněno apelem na vděčné téma malých událostí a jednotlivců ve víru velkých dějin a politických tlaků. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Ve 31. minutě zazní píseň „Fire in your eyes“ od francouzské kapely 3eme sexe. (Trajektt)

Související novinky

Reklama

Reklama