Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přemůže láska alkoholismus? Mladá dívka Martina (V. Cibulková) chodí s Jardou (K. Roden), který si rád posedí s kamarády v hospodě. Na začátku vztahu to Martina nepociťuje jako problém, ale když otěhotní a zjistí, že Jarda neplní své sliby a je nespolehlivý, dívka se velmi rozmýšlí, jestli má vstoupit do manželství za každou cenu. Obavy, že alkohol může být pro Jardu důležitější než rodina, jsou namístě… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokus o sondu do problému alkoholismu 1)  trpí nevěrohodným scénářem a celkovou plakátovostí._____ 2)  Unylé výkony herecky dosud očividně nezralé 19leté Vilmy Cibukové a 20letého Karla Rodena rozpačitost z díla jen podtrhují._____ 3)  Pouze skvělý Jan Teplý st. (Martinin otec - alkoholik) stojí za zmínku._____ 4)  Zaujali mě i hospodští chlastací kumpáni ne snad pro své herectví nebo role, ale protože to tehdy byli mladí pěkní kluci. 21letý Janusz Klimsza (Radek), 19letý Jiří Valšuba (Vašek) a vskutku přitažlivý 20letý Pavel Vítek (Tonda)._____ 5)  Výstižné komenty: Snorlax***, WANDWALL***, Maq***. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já tě mám tak hrozně ráda, že jsi s tím přestal." Notorik a nána pitomá sice nejsou zcela ideálním párem pro plození potomků, leč naprosto běžným. To je trošku smutné, ale tady jde o alkoholismus, tak to beru vážně. Mě prostě nejvíc pobavilo, když si Martina uvědomila, že je příliš málo tekutá na to, aby byla pro Jardu číslo 1. Já jsem tedy abstinent, ale kdybych měl doma hloupou stíhačka, tak bych s Jardou na jedno či dvě pětipiva každý večer zašel. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh přímo ze života. Takhle to bohužel chodí, i když by byla radši, kdyby nebylo. Bylo mi docela líto Jardových rodičů a Martiny. No, čekala jsem jsem trochu jiný konec a vlastně jsem v něj doufala. Ale ono bylo tak lepší. Jako varování před metlou lidstva to bylo moc dobré. To by člověk nevěřil, co z těch mladých herců jednou vyroste. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cibulková s naivitou svých 18-ti let přehlíží, že její milý je vlastně notorik. No, přehlíží, to vlastně ne, to by musela být slepá jak patrona, zvlášť když se tam Roden motá a opilecky mele perly ve smyslu: Já nechápu, že ty nechápeš, že já nepiju, jen trénuju... Alkohol je prostě metla lidstva, pít se musí umět a je fakt, že vznikly lepší filmy na toto téma. Tady mě zaujalo obsazení, když pominu Rodena s Cibulkovou, kteří patří mezi mé oblíbence, tak se mi tu líbila i Galatíková s Haničincem. Teplýho tady vyzdvihlo už x hodnotitelů, takže já pochválím Augustu a samozřejmě Přeučila s přehazovačkou a Vítka v mini roli (toho spíš kvůli té mařeně, co má na hlavě). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh by se měl spíš jmenovat Kvůli mně nepřestane, protože Martina (Vilma Cibulková) přes veškerou naivitu svých osmnácti let tak nějak tuší, že Jarda (Karel Roden) je na alkoholu závislý podobně jako Martinin otec (skvěle ztvárněný Janem Teplým). Nadčasový příběh, který by klidně mohl být součástí cyklu Soukromé pasti, doplácí na rozvláčný scénář. Přes výborné herecké obsazení jsou herci chvílemi statičtí - jako by měl snímek sloužit při nějaké terapeutické instruktáži a vybízet k otázkám, kdo všechno chyboval. Nepochopitelní Jardovi rodiče (opravdu netušili, že mají doma notorika?), nemožná Martinina matka (její rady byly opravdu nad zlato...). Jarda sám je kombinací alkoholika a hlupáka, protože se nechá ovlivnit partou trotlů v hospodě - zaujme role Pavla Vítka. Překvapivě nejnormálnější je postava Karkla Vacka (Karel Augusta) - přítel Martininy matky, prostřednictvím něhož se odehraje alespoň zdařilá pointa. I role lékaře (Jan Přeučil) obstojí. "Nelžete hlavně sobě. K abstinování je třeba rozum a pevná vůle," radí Jardovi. A ten Jardův pohled na řemeslníka, který si dává panáka, dokazuje, že už ve dvaceti Roden zvládl zahrát přesvědčivě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama