Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Julia Roberts sú " trocha staršie pomaranče, napriek tomu šťavnaté a džús, ktorý z nich mi tento krát naliali do pohára mi celkom chutil". Príbeh Larryho Crowna, ktorý stroskotal v práci kvôli neabsolvovaní vysokoškolského vzdelania, ho zábavne prinútil opäť zasadnúť do školských lavíc, kde samozrejme preletí iskra lásky k jeho učiteľke Merce Tainotovej, takže divák sa stáva svedkom, že láska kvitne v každom veku. Romantický náboj bol doplnený vkusnými a vtipnými poznámkami (manželka je myšlienková polícia, alebo "kompliment" J.Roberts, že je ako žehliaca doska, či Japonský profesor smejúci sa ako Fantomas). Nebol to tip "crazy" komédie kde sa smejete až do popukania, ale tip, ktorý sa niesol decentným a šarmantným spôsobom prevedenia, adekvátnym k veku hlavných predstaviteľov. Páčil sa mi aj výber gitarových piesní, ktorý mi zalahodil a zároveň ma prekvapil.70% ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nebudeme se tu asi hádat, když řeknu, že Tom Hanks je výborný herec. Má spoustu zkušeností, dělal se Stevenem Spielbergem i Robertem Zemeckisem. Člověk by si tak mohl automaticky odvodit, že se musel od těchto mistrů režie něco přiučit… Omyl. Moje krásná učitelka je senilní romantická komedie bez nápadu, s urputnou snahou zalíbit se mainstreamu mezi 40 a 60 roky a s tak hroznými dialogy, že i Julia Roberts občas vypadá, že vážně neví, co to říká. ()

Reklama

phoebess 

všechny recenze uživatele

(Trochu mě mrzí ten příšerný český název.) George Takei mě rozsekal svou větou: They call them "smart phones", but only dummies use them in my class. V polovině jsem se přistihla, že právě na Takeie se těším nejvíc, protože ostatní bylo takové nemastné neslané. I když Toma Hankse i Julii Roberts obdivuju, v tomhle filmu jim to moc nepomohlo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím Toma Hankse na plátně, čekám film na úrovni. Larry Crowne toho nenabídne moc nebo spíš nic než moc. Je to škoda, ale na takové téma a s tak slabým dějem se z toho vyždímat moc nedá. Jelikož jsem čekal komedii a ani jednou jsem se nezasmál, tak se někde musela stát chyba. U mě rozhodně ne a doufám, že příští podívaná s Tomem bude daleko lepší, protože tohle se moc nepovedlo. Tom se jako režisér moc nepředvedl, originalita chybí a hodně.. 4/10 = 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedia za 30 mega v ktorej hraju megahviezdy Tom Hanks a Julia Roberts, ktora nielen ze nezarobi aspon 500 mega, ale nedokaze sa ani zaplatit? Musim povedat ze opravnene. V tom filme proste nie je nic zaujimave. Je tam sice kopa divnych postav, ktore ale nie su divne zabavnym roztomilým sposobom, ale su proste iba divne az otravne. No a este je tu romanticka linia v ktorej by ste aspon stipku chemie medzi Tomom a Juliou nenasli ani pod mikroskopom. Totalna strata casu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)
  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)

Reklama

Reklama