Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před pár dny a musel jsem si nechat hodnocení tzv. odležet. Poměrně realisticky natočený film o prostředí, do kterého by se asi nikdo z nás nechtěl dostat (myslím tím kruhy, které obchodovaly se zeleninou). Hlavní postava mi tam skvěle sedí a realističnost podtrhuje řeč - každá sorta lidí hovoří tou svojí (ne jako v US filmech, kde všichni i v nejzapadlejší džungli hovoří english). Zajímavý film. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Dalsia skvela kriminalka zo Svedska. Snabba Cash je dalsim dokazom ze skandinavska kinematografia v poslednych rokoch hravo svojimi thrillermi prevysuje aj velky Hollywood. Pribeh je realisticky a nepredvidatelny. Herecke vykony vyborne e rezia tiez. Som zvedavy ako mozaika pribehov do seba v dalsej casti zapadne. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

PENÍZE JSOU REÁLNÉ. TEĎ JE TŘEBA ZEPTAT SÁM SEBE, JESTLI TO PŘIJMOUT, NEBO SI MYSLET, ŽE TO TROCHU SMRDÍ..... /// Mlaďas J.W. má na účtu dvě kila, ale je chytrej a mohl by vydělat na globálním ekonomickým průseru. Aspoň si to myslel. Jenže osud chtěl, aby svůj život spojil s Araby, Srby a Albánci – tedy lháři a podrazáky, co se modlí každej k jinýmu bohu. Dlouho – vlastně furt se v poklidu vypráví, důraz se klade na charaktery, ukázat motivy a důvody...atd, atd. Decibely ohromí jen při návštěvě nočního klubu (nikam nechoď!, furt píšu o filmu!). Všechno se podřizuje a připravuje pro hodinu ,,H“, kdy se charaktery dají ,,do pohybu“. NEMYSLI SI, ŽE ZNÁŠ LIDI, SE KTERÝMA PRACUJEŠ! Film o drogové mafii zdlouhavě ukazuje, že ,,BÍLEJ KŮŇ“ nikdy černý stádo nepovede. Leda že by..... . Zbytečně DLOUHÉ, ale ZAJÍMAVÉ, možná až psychologické vyprávění, které určitě v závěrečná půlhodince – když řada předem naplánovaných i nešťastných příhod graduje, nabídne nadprůměrný filmový zážitek. Jestli čekáte americkej popcorňák – tak tohle ti kluci ze ,,severu“ netočej. Jejich filmy a příběhy jdou jinou cestou! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechci čekat na americkej remake. 2.) Jmenuji se Michael Scofield a chci se naučit zdrhnout z vězení. 3.) Pracuju pro Abdulkarima. 4.) Zjistím, proč nekupovat psa od Albánců. 5.) Chystám se podnikat s klukama z Arábie a tichými společníky jsou Albánci (slyšet je jen několik Srbů). 6. Jsem bílej kůň osedlanej přičmoudlým jezdcem. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Drsná śvédská vecička. Tradičné severské civilné pojatie filmu občas bráni filmom v dosiahnutí vyšších obrátok. Väčšinou ale tá chladná atmosféra ide k dobru. Kinnaman je slizký nesymaptický ako to len ide. Zapletie sa do sračiek a nevie ako von. Švédi si pustili do krajiny kadejakú pakáž, ktorá nemá nič iné na práci ako robiť organizovaný zločin. Film ma bavil. A páčilo sa mi, že takmer každá postava bola vcelku gaunerská, ale zároveň ponúkla niečo ľudské, za čo som jej mohol fandiť. Ku koncu už človek stráca prehlad, kto je dobrý a kto zlý. Mohlo to byť drsnejšie, akčnejšie. Na 4* stačí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srbové, Albánci, Hispánci, Arabové, koks a jeden frajírek z obyčejných poměrů, co touží moc a moc najít si pevné místo mezi zlatou mládeží, za což je ochoten zaplatit jakoukoliv cenu. Nebo si to alespoň myslí. Jedním z hlavních taháků je nejednoznačnost postav, kdy nenajdete snad jednu jedinou veskrze pozitivní, což dává větší prostor k tomu, aby se člověk s některým z aktérů ztotožnil. Tomu napomáhá i výborná práce herců. Dalším je pak málo vídaná autentičnost podpořená bezchybnou kamerou a celkovou atmosférou. Jsem toho názoru, že spousta lidí si na konci řekne "Jo, tak nějak to chodí." a já jsem jeden z nich. 90% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama