Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jen marně jsem očekával příchod Bruce Willise. Na tento stejnojmenný film jsem se podíval omylem, ale rozhodně tohoto omylu nelituju. Je to velice smutný, drsný film o člověku, který rozhodně nežil pohádku a do poslední chvíle to vypadalo, že se z nanicovatého života nikdy nevyhrabe. Často jsem věci prožíval za hlavního hrdinu a nechápal, jak dokázal po celou dobu toto trýznění snášet bez toho, aniž by klesl k násilí. Tedy, alespoň ne v každém případě. První polovina děje skvělá, leč až neuvěřitelně bezmocná a drsná, se skvělými prostřihy a přeskoky z období do období. Druhá polovina o trochu slabší, s ovšem zajímavým zakončením. Oceňuji i přímé propojení se skutečným případem. 80% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o člověku, který dostával již od dětství od života takové rány, jaké si mnozí ani neumíme představit. Týrání od rodičů, šikanování spolužáky, nepochopení sociálního úřadu a ponechaní ho napospas osudu, kriminální past na ulici a v podsvětí, lsti, podvody, neúspěchy. Ale bojoval dál. Nenechal se ničím ani nikým zviklat a ve víře sobě vlastní bojoval silně dál. Šokující osud vyvolávající mnohé otázky se skutečně stal a o to více je k neuvěření. Emotivní vyjádření toho všeho však nemá za cíl vyvolat útok na city, ale ukázat sílu ducha člověka který se ničeho nezalekl, věřil si a dokázal nemožné. Tento příběh budiž inspirací pro všechny, kterým jejich osud nepřál. Vzdát se je to nejjednodušší co může být. Bojovat za svůj sen už vyžaduje značné úsilí, ale kdo vytrvá, dosáhne svého. Dřív nebo později. Snímek je natočen s naprostým respektem k dotyčnému člověku, takže nelze pochybovat nějaké falši. Tohle by měl vidět opravdu každý. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Osud Kevina Lewise je celkem zajímavej. Problém je v tom, že film na mě působil strašně odfláknutě. Třeba bitky v tomhle filmu jsou asi nejhorší, co jsem měl zatim tu čest vidět. To snad museli točit nějaký naprostý diletanti nebo slepci. Sice bitky tady nejsou to nejdůležitější, ale je jich ve filmu poměrně dost. Pak jsou tam různý podivný skoky v čase. Píše se rok 1985, za chvilku je hlavní postava někde na diskotéce, kde hraje písnička Black box - Ride on time (píšnička je z roku 1989), o něco později ve filmu zazní ještě písnička Pat & Mick - I haven´t stopped dancing yet (taky 1989), pak tam někdo odjíždí Mercedesem Céčkem (1993). Možná to nejsou skoky v čase, ale zase další ukázka toho, že je film prostě odfláknutej. Taky mi nějak moc neseděl herec v hlavní roli a hlavně nikdo v tom filmu, přestože se podstatná část odehrávala někdy na přelomu 80. a 90. let, neměl mullet! Jinak bych film doporučil spoluovčanům, který jsou přesvědčený o tom, že když navlíknete žáky ve školách do uniforem, tak se smažou sociální rozdíly a zmizí šikana. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Otec alkoholik, matka brutální frankenstein, asi deset sourozenců a k tomu selhávající sociálka....to jsou podmínky, ve kterých Kevin vyrůstá. Zoufalství hlavního hrdiny je podané tak, že se Vám velice rychle dostane pod kůži a někdy máte chuť film vypnout, pro neúnosnost Kevinovy situace, což by byla škoda, neboť je to výborný film a hlavně výborně zahraný. Hlavně Rupert Friend je skvělý herec, který tímto dokazuje, jak všestraný je. V jednom filmovém počinu ho nenávidíte jako krutého nacistu, v dalším jako emocionálního, ziskuchtivého vyděrače a v tomto filmu si ho zamilujete jako životem týraného chlapce s obrovským srdcem a ještě větší vůlí se z těch, s prominutím sraček, které mu osud připravil, vyhrabat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama