Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

campix 

všechny recenze uživatele

Tradiční životní příběh underdoga, kterého sledujeme už od jeho útlého dětství. Hlavnímu hrdinovi se neděje prakticky nic dobrého a pokud se alespoň trošku něco dobrého objeví, tak příjde ještě něco horšího, co ho okamžitě vrátí na úplné dno. Velmi těžko se na to kouká. Hlavní hrdina trpí naprosto abnormálně a já jsem trpěl s ním. Nic, co bych si užil a nic, co bych chtěl sledovat. Já vím, je to cíl a v tomhle aspektu Kid naprosto exceluje. Bohužel možná až příliš, a tak je sledování téměř až fyzicky nepříjemné. Příběh se zaklíná berličkou, že je inspirován skutečnými událostmi, což možná umocňuje jeho nepříjemnost. Navíc mi neseděl Rupert Friend v hlavní roli. Prapodviný a ukňouraný projev, který asi seděl do tohoto rámce, ale mě neuvěřitelně iritoval. Za mě čistě subjektivně negativní hodnocení pro tento film Nicka Morana. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mala to byť silná dráma podľa skutočnej udalosti. Najmä pasáže o ťažkom detstve hrdinu, týraného sociálne neprispôsobivými rodičmi vyznievajú menej vážne, a skôr ako groteska. Smiať sa v tomto prípade je nevhodné. Natasha McElhone vyzerá naozaj ako "Frankenstein v sukni" alebo Baba Jaga z rozprávky. To by iste nebolo na škodu veci, no je jasné, že tvorcovia filmu sa o žánrové presahy a hyperboly vôbec nepokúsili. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dobré, obzvláště první polovina. Dětství a dospívání kluka, jenž se v křečích potácí z bláta do louže, aby padl držkou do žumpy pokaždé, kdy se mu na obzoru zjeví naděje na lepší zítřek, je natočeno skvěle - ne, že bychom těch sociálních drám o ukřivděných outsiderech viděli málo, ale je to prostě kus přesvědčivě odvedeného díla. S druhou polovinou je to horší, jelikož se de facto sestává z opakovaného žvanění o dluzích, kšeftech, pouličních bitkách a neschopnosti titulní postavy budovat vztahy, přičemž - SPOILER - je vše rozhřešeno v závěru, kdy si kluk pořídí bouchačku, vyřídí mafiány (bez střelby), vyzná lásku svojí milé (okázale a veřejně) a pak už se se svou rodinkou šťastně brouzdá po dvorku. To vše během několika mála minut. Titulky, šmitec. Aneb dobré, ale pod kůži nezaleze. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to drama se vším všudy, ale mě osobně to tolik nevzalo. Určitě můžu pochválit tradiční, na jazyku plně ulpívající, britskou syrovost, jíž je celý snímek protkán. To, že je film podle skutečné události, mu také něco přidává na atraktivitě a nemůžu zapomenout ani na vyvedenou hudbu. Na Rupertu Friendovi byla vidět snaha, ale tak nějak nemůžu zahnat pocit, že to mohlo být ještě lepší. A co u mě nejvíce sráží hodnocení, je velice pomalé tempo, které mě trápilo skoro až do konce. Alespoň že ten závěr má trochu větší šmrnc, jinak vážně nevím, jestli bych nemusel dát ještě nižší hodnocení než konečných 60 %. Oblíbená část- úsek s pistolí ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama