Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (1 312)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle nema se Smrtonosnou pasti nic moc spolecnyho. Proste tuctovej akcnak, kde se vetsinu casu nastesti neco deje, jinak by u toho clovek usnul. Naprosto nezajimavej pribeh, Willis to kolem sebe sice kropi ve velkym, ale s hlaskama to uz je horsi a vetsinu scen zabiji topornej Courtney, kterymu bych spis veril zaporaka nez McClaneovo syna. Skoda vymastenyho scenare, Moore se jinak docela pochlapil a akci naserviroval zajimavou, i kdyz to vsechno tone v sedivejch filtrech. Ale ty 3* to precejen da. Nejslabsi dil serie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $92miliónovTržby USA $67,349,198Tržby Celosvetovo $304,654,182Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,775,647 //počet predaných kusov 532,687Tržby za predaj DVD v USA $8,759,486 //počet predaných kusov 438,852║ veľmi ale veľmi zlý vtip, toto vidieť v kine tak ma šľahne, takýto prepad po podarenej 4 časti by som ani vo sne nečakal a hlavne keď mi réžia Johna Moore väčšinou sadne, tu je všetko zle, scenár, kamera, réžia, všetko odbité bez patričnej iskry, o podarenú hlášku sa ani nepotknete, dobrá teda vydarená akcia tu je asi tak v 2 scénach, a kde tu ako hrá Mary Elizabeth Winstead, keď je v záverečných titulkoch uvedená ale na 4mieste v poradí, suchopárne béčko a neskutočné sklamanie pre milovníka Smrtonosnej pasce 1-4 /25%/ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jupí ja jej, mať-yebar´..! Milý Bruci, klidně do nekonečna opakuj, že si na vakacích, ale to nic nezmění na tom, že si na place a natáčíš něco, co kdybys věděl, že někdy vznikne, tak hupsneš za Hansem Gruberem! Viděl jsi No Country for Old Men? Jak Chigurh (Bardem) drží brokovnicí v šachu pana Wellse (Harrelson) a říká mu: „You should admit your situation. There would be more dignity in it.“? Tak ty jsi pan Wells.. Ač jsem se vyspinkal do béčkova, na Gay Pride nosím duhové boa, co nešahá až na zem a vše jsem uzřel z originálního DVD nosiče půjčeného za 50,-Kč (vím, jsem hýřivý blázen), musím uznat, že jsem tak vylízané pokračování nějaké úspěšné série dlouho neviděl (naposledy Zemři ztěžka 4.0). Automobilová honička Moskvou budiž předčasným nízkým vrcholem a pak už jen producenti mohli přemýšlet, komu dehonestaci značky „McClane“ vlastně svěřili. Snad budou příště při výběru štábu uvažovat ve stylu: Skip Woods? Skip him. John Moore? No more.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

John McClane se už ve své čtvrté štaci přesunul do moderní doby, kam víceméně nepatří a které ani jí příliš nerozumí. Už to dávno není ten John, který si vytahuje střepy z chodidel, sarkasticky cedí hlášky a jehož počínání provází poměrně realistická akce. Přesto mi čtvrté pokračování nadmíru chutnalo. Jenže v pátém jen unaveně pobíhá, poslouchá frackovitého syna a tu a tam něco vtipného utrousí. Přitom to není tak dávno, kdy hodil kung-fu lady proti zdi, pak ji nabral autem a sjel s ní do výtahové šachty. Pět let uběhlo jako voda a tvůrci cpou na scénu druhé McClaneovic dítko. Neposlušný syn v Moskvě právě čelí závažnému obvinění. Ve skutečnosti je však tajným agentem, který se snaží získat důležitého disidenta, který.. no, bude ještě v dalších minutách docela důležitý. Čeká na nás totiž několik nevzrušivých odhalení, samozřejmě po boku mladého McClanea už poskakuje i newyorský policejní veterán. Ten normální chlápek z masa a kostí, který přemýšlel a nedělal za každou cenu frajera, je však nenávratně pryč (pokud bude šestka, tak prosím s kvalitním scénářem a lepším než řemeslným režisérem), navíc dostává tolik prostoru, jako nezajímavý floutek (syn) bez charismatu. Scénárista Skip Woods (napsal třeba Hitmana, Swordfish: Operaci Hacker nebo A-Team) naprosto nepochopil, jakou postavu má v ruce/na papíře. Akce je velkolepá, destruktivní, ale postrádá „duši“. Zároveň je nepřehledná a podivně sestříhaná a nabízí momenty v tak trochu vyumělkovaném klimatu, kdy hrdinové nějaký malér vyřeší jednoduše tak, že naslepo proskočí oknem, neřešíc, jestli pod ním nevede čtyřproudá silnice. Tenhle film si prostě značku Die Hard nezaslouží!! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutný brak. Začíná to pomalu a jistě zavánět lacinou produkcí ala Bulharsko. Je krásně vidět, jak vetšina rozpočtu šla na akční scény (podotýkám, že se muselo rozbít pro jistotu úplně vše). Jejich přehlednost je však neuvěřitelně špatná. Bylo mi to líto a žasl jsem, kde je ta suverenita režiséra z dob "Behind enemy lines", kdy jsem při scéně sestřelení stíhačky ani nedýchal a ona scéna je už dnes, s odstupem pár let, nesmrtelná legenda. Bohužel to ale není jen o chaotické a špatné akci. Nefunguje ani vtip. Jsou tu tak dva až tři zajímavé gagy a tím to hasne. Hodnocení R je tedy v podstatě zbytečné. Potěší občasná sebeparodie (otázka zda chtěná) a úlety typu Maybach v Cernobylu apod. Ale casting hrůza, scénář rovněž. V podstatě poslepované 3-4 velké akční scény, z nichž jen jedna je v podstatě zapomatovanihodná. Žádné filtry, práce s nasvíceném, podhledy ala Michael Bay. Velké zklamání. Čtvrtý díl je sice zdaleka "nejslušnější", ale je nabušený a nešetřilo se na něm. Tady je viděl jen útok na peněženky diváků s cílem vytřískat poslední peníze z legendy. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Dodavatelem 6kolového obrněného vozidla MRAP z první části filmu je Lotyšská společnost Dartz Kombat, z jejichž garáží pocházejí například také zlaté obrněné vozy ve filmu Diktátor (2012). [Zdroj: dartzkombat.com] (Adrai)
  • Helikoptéra použitá ve scénách u hotelu Ukrajina je Mil Mi-24P ve verzi Hind-F, jejíž odlišností oproti klasické verzi je změna v hlavňové výzbroji - otočná střelecká věž je nahrazena přímým kanónem Gryazev-Shipunov GSh-30-2. Produkce byl daný vrtulník propůjčen od maďarské armády. (Adrai)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama