Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Big Eyes vypráví skutečný a šokující příběh jednoho z nejkolosálnějších uměleckých podvodů v historii. Na sklonku čtyřicátých a počátku padesátých let dosáhl malíř Walter Keane neuvěřitelného úspěchu, naprostou revoluci v komercionalizaci populárního umění se záhadnými obrazy tváří s velkýma očima. Bizarní a šokující pravda nakonec vyšla najevo, když se zjistilo, že Walterovy práce nebyly ve skutečnosti vůbec vytvořeny jím, ale jeho manželkou Margaret. Keane, jak se zdálo, žil kolosální lží, kterou oklamal celý svět. Příběh je až příliš neuvěřitelný, aby byl smyšlený. Big Eyes se soustředí na Margaretino umělecké probuzení, fenomenální úspěch jejích obrazů a její bouřlivý vztah s manželem, který byl katapultován k mezinárodnímu věhlasu tím, že přijímal ocenění za její práci. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (297)

esmoke 

všechny recenze uživatele

Walter Keane se proslavil desítkami obrazů smutných dětí s velkýma očima. Umělečtí kritikové jím opovrhovali, ale Keane vydělal majlant a stal se velmi populárním. Teprve po téměř osmi letech jeho manželka Margaret veřejně prohlásila, že všechny ty obrazy namalovala ona... (2D dabing) Rozpočet: $10 miliónů, Tržby: $29,253 miliónů. ()

dusa77 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Burton, ale on se třeba nechce pořád opakovat, kdo ví. Mně se to líbilo moc, když už lidé srovnávají, tak dle mého názoru - daleko lepší počin než předešlé, zbytečné Temné stíny. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo "normálny" Burton a to je asi najväčšia chyba tohto inak bizarného skutočného príbehu. Waltz a Adams sú však dostatočne kvalitným dôvodom film vidieť. ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Film se mi moc líbil. Hlavní hrdinka byla poměrně nevýrazná, ale beru to jako rys její osobnosti. Hans Landa byl neskutečně slizký a odporný, svou úlohu zahrál výborně. Na film jsem se dívala kvůli soundtracku od Lany Del Rey. ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavy pribeh. Libi se mi filmy podle skutecnosti. Herecke obsazeni perfektni! Tento film me moc bavil a byl napinavy. Konec byl zavrsen fotkami skutecnych postav, o kterych film byl. To bylo super. ()

Lestad 

všechny recenze uživatele

Brilantni Waltz, prumerna Adams a divna dcera. Celkove jsem se ani minutu nenudil, coz ale prisuzuji prave Waltzovi. Byt herecka vetsi hvezda, film by vydelal mnohem vic. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Na počátku padesátých let dosáhl Walter Keane neuvěřitelného úspěchu se svými malbami s velkýma očima. Krásné malby. Jenže on je nenamaloval. Malovala je jeho žena Margaret, kterou vydíral a držel v šachu, i když to byla na začátku láska jako trám… No jo. Týpek slízl smetanu a ženská měla prd. Životní klasika. Jenže na každého se voda vaří, díky bohu. Téma bylo dobré, bavilo mě to, žádná klišé, žádné nesmysly. Průměrný filmek. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Během filmu mi asi 5x ulítlo "ježiš, ta je ale blbá" ... a střídalo se to s "herr volcovi hráblo ? co to tam předvádí ?" ... Vůbec by mi nevadil neburtonovský film od Burtona (však jako lynčfanynka jsem si užila Sloního muže i Alvina Straighta), zajímaly by mě ale okolnosti, za nichž probíhalo schválení tak strašně neuvěřitelného a děravého scénáře. Řada scén ve mně vyvolávala až stud, jak to bylo trapný ... házení sirek, soud - to byl asi vrchol těch ubohostí. Jak to bylo doopravdy, to se asi nikdy nedozvíme; takto to ale určitě neproběhlo ... Pořád to ale není nejhorší Burtonův film, tím už navždy zůstanou srajdózní debilní Temné stíny (když jsem na to koukala, sama jsem si připadala jako pohřbená za živa - nudou). ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma maliarky Margaret Keane a je vzťahu s Walterom Keaneom. Vynikajúca produkcia veľmi dobre podporuje nálady od ľúbostného opojenia až po trpké sklamanie. Pritom som hudbu Dannyho Elfmana v podstate ani neregistroval. Amy Adams a Christoph Waltz sú skvelí a aj keď samotný dej nie je veľmi komplikovaný ukrýva príbeh plný emócií. ()

dundu 

všechny recenze uživatele

Neburtonovský Burton, obyčejný, nevyrovnaný, ale milý. Možná, že jsem zaujatá, neboť právě období 50. a 60. let naprosto miluji, především tu módu :). Co se týče herců, tak to, že Waltz přehrává, podle mě dovedlo jeho postavu k naprosté dokonalosti a větší uvěřitelnosti postavy múzou nepolíbeného muže, který tak moc chce být umělcem, až se jím hlavně sám pro sebe stane. Amy Adams mě neurazila, ale ani nijak nenadchla. Čtyři hvězdy s malým mínus, ale nechtěla bych, aby touto cestou šel Tim Burton dál ()

Welsiot 

všechny recenze uživatele

Waltz precizně perfektní, ostatně jako vždy. Avšak někde bylo slabé místo, bojím se to vyslovit nahlas, ale tentokráte to byl Tim Burton. Tenhle pokus mimo jeho obvyklý záběr se moc nepovedl. 60% ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Amy to svedčalo. A ani christoph nebol taký zlý, ako ho tu niektorí vykreslujú. Dobrý príbeh. Mal som také pohľadnice doma s takými mrkajúcimi očami. Niektoré spolužiačky to zbierali. Pred 50 timi rokmi... ()

Great.Gatsby 

všechny recenze uživatele

Burtonovi žáner životopisný film svedčí. Farebnosť, hudba Lany, Super herci(Waltz je môj obľúbenec), pútavý príbeh - oplatí sa vidieť. Prekvapilo ma že Burton neobsadil svoju stálu dvojicu - Johnnyho a Helenu. Mimochodom bolo by zaujímavé keby sa Burton s Luhrmannom spojili v nejakom spoločnom projekte kde by sa vzájomne dopĺňali. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

V Burtonově portfoliu poněkud nezvyklí film, nevědět kdo to natočil asi bych to k němu nepřiřadil, protože krom scén kdy "má hlavní představitelka halucinace" zde není moc scén které by trochu zapadali do jeho stylu, i přes to se jedná o skvělí film a malířce jejíž dílo nejspíš v minulosti inspirovalo samotného Burtona. ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama