Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (762)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Cervenakov komentár ma skoro obmäkčil, aby som dala 3*, napriek tomu, že je to hrozne blbé - ale potom som sa pozrela na Čarodejníkovho učňa (toho s Kejdžom) a ten dostal iba 2*. Som číslo 4 si teda viac nezaslúži. A ja som dokonca čítala aj knihu (recenzný výtlačok), ktorá bola rovnako blbá. Bohužiaľ v očiach diváka/čitateľa (a hnusného cynika ako som ja) tomu hrozne škodí prioritné zameranie na presladenú tínedžerskú love story až za hrob. Ak je človek precitlivelý na tieto elementy - a ja som teda po čítaní knihy bola - tak jednoduchučký a klišovitý sci-fi príbeh je zatlačený do úzadia a zostávajú skôr tie negatívne dojmy, sem-tam vylepšené vedľajšími postavami. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

D. J. Caruso zvládá akci, což dokazuje ve finálním zůčtování. To je ale bohužel jediná zajímavá část filmu. Zbytek je sterilní středoškolská rádoby romantická slátanina, ve které se hodinu a čtvrt neděje nic, co by JAKKOLIV posouvalo děj, postavy se chovají absolutně iracionálně a scény na sebe v naprosté většině nenavazují. Jediným zábavným aspektem je tak Timothy Olyphant, který se zde ocitnul evidentně zcela omylem a tak jen vtipně přehrává. Pravdou zůstává, že herci nehrají marně (a Teresa Palmer je těžce souložitelná), nemají ale co hrát a nic to ale nemění na tom, že I Am Number Four ze všeho nejvíc připomíná pilotní díl nějakého hodně stupidního sci-fi seriálu pro mládež (a také povětšinou vypadá jako levnější kopie Sarah Connor Chronicles - tohle šlo vážně do kin?). V každém případě nejstupidnější a nejzbytečnější film od Percyho Jacksona. Po hvězdičce za Olyphanta a za výborné digitální potvory v akčním finále... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Emo teen kombinace Hvězdných válek,pána prstenů,bladea,galaxy quest,star treku,twilight ságy a snad i sindibáda :-D Neskutečně napínavý začátek,charismatický Olyphant,nabušená školní romantika....po hodině filmu ovšem přicházi neskutečný kopanec do xichtu,logika mizí jako pára nad hrnec a what the fuck střídá ještě větší what the fuck :-D i přes neskutečně vypatlaný(scénáristicky) konec,mě to celkem slušně bavilo.Je to přímočaré,chtěl sem říct né blbé,jenže to se ke konci změní v totální debility ;-) ale nějakou záhadou mě to slušně zabavilo :-) Další film kterému dám pár hvězd a můj bratr ho určitě pošle tam...kam vlastně svým způsobem patří...do odpadu :-) u mě ve vnitřním boji mezi logikou a opravdu lehkou zábavou...dnes vítězí ta zábava ;-) 58%..... přesně tak! :-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby dva nejzrůdnější trendy současného Hollywoodu - bezmyšlenkovitý trikový akčňák alá Bay a hloupá fantasy teenage romance alá Twilight - měly děťátko. Hlavní hrdina je přímo neuvěřitelně nesympatický, celý film se bohužel točí pouze kolem něj a svou vyprázdněností působí spíš jako pilot k delšímu televiznímu seriálu. D.J.Caruso je jako režisér celkem zručný, takže alespoň u závěrečné akční sekvence jsem vyloženě netrpěl. 35 % ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Unylost hlavního představitele vyrovnává sympatický Timothy Olyphant, kterého mám čím dál tím radši a na Diannu se dobře kouká. Tvůrci se očividně zabývali myšlenkou na stvoření nové "teen-fantasy" série, ale podle tržeb se jí takřka určitě nedočkáme. A vlastně ani žádná škoda. Nicméně jako oddychová jednohubka nepůsobí "čtyřka" špatně... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který je první knihou ze série "Lorien Legacies series" od Jamese Freye a Jobieho Hughese. Knižní titul se držel po dobu sedmi týdnů v žebříčku The New York Times coby bestseller v kategorii dětský román. Studia Touchstone a Dreamworks zakoupila práva k celé knižní sérii. (Terva)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama