Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je jpro mne paradoxně jeden z vůbec nejvíc nepochopitelných filmů, jaké jsem kdy v životě viděl ... Asi první půlhodinu jsem nevychytával a nechápal vůbec, pak se to docela rozjelo a už jsem se jakž takž "naladil" ... Ano, naladit se na tento film bylo pro mne právě to nejobtížnější a stejně nevím, jestli se mi to podařilo. Já prostě nevím, jestli to všechno bylo myšleno vážně něbo ne, herecké výkony ... jestli byly perfektní nebo tragické, comixovost filmu jestli byla náhodná nebo účelová atd. Film je to prostě podivný a i když jsem si říkal, že tohle a tamto je prostě perfektní, ve skutečnosti jsem se u toho šíleně nudil. Krásná Jane Fondová a její oblečky super. Výtvarná stránka taky super, barvičky ... hmm ... takový prostě LSD trip, krátký ... Ne, "Barbarella" je prostě film, který mne po 40ti letech naprosto odrovnal a vůbec nevím, co si o něm mám myslet. A to jedinné a hlavní se mi na něm právě tolik líbí!! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otvárací antigravitačnýstriptíz v štýle koláží Karola Barona je skvostný. Rovnako tak útočné kúsajúce bábiky. Zvyšok bol vizuálnou prezentáciou akejsi vesmírnej Angeliky, ktorá kam príde, tam sa láskou rozdá. Kostýmy i dekorácie kontumačne porážajú a dej zápasu medzi agresiou a láskou. Na druhej strane, dobre vedieť, že anjela strážneho, i keď slepého ako patrón, má každý aj vo vzdialených galaxiách. Vo vzdialených hviezdokopách nekonečné prázdneho, pustého a temného vesmíru. Vydarená psychotropná rozprávka, nesúca sa na vlne kultúrnej od viazanosti 60. rokov. Zároveň ostražito sledovaná módnymi guruami, čiže návrhármi a poprockovými beatnikmi, ktorí sa vo filme náležite "vyřádili". ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prostě lahůdka. :) Tolik filmových hlášek ("A good many dramatic situations begin with screaming."), tolik nahých, v horších a méně se vyskytujících případech polonahých, krásných ženských těl (když už nic, tak sexy Jane Fonda, která prostě musí uhranout každého)..Barbarella vám bude připomínat mix Flesh Gordona (nenechte se zmást..opravdu nemám namysli Flash Gordona) a..mno, ehm, snad Power rangers. :D Zkrátka.."This is a much too poetic way to die." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Proč si nedat filmový comics, který ještě filmovým comicsem byl. Barbarella je sexy a Jane Fonda je pro mě jednou z nejlepších hereček, které v minulém století okupovaly stříbrné plátno. Snímek je to opravdu mistrně podivný a mistrně zábavný, což tenhle vyvážený poměr dnešním comicsovým zpracováním chybí. Pochopitelně film nesedne každému a je třeba se naladit na jeho vlnu, která rozhodně není nijak strhující, ale dokazuje, že klasická filmová tvorba v šedesátých letech nebyla tak suchá, jak se o ní traduje, ale docela "barbarellovsky" peprná a comicsovsky svůdná. A btw, většina dnešních hereček si může o tehdejším sexappealu Jane Fonda nechat jenom zdát a raději by si v její příručce měly nalistovat stránku s návodem, jak to tehdy dělala, že byla tak zatraceně a nenuceně sexy. 80% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

neskutečně zábavná béčková záležitost s nejerektivnější scifi hrdinkou všehomíra, kde nemá cenu zlobit se nad blbostí scénáře, nebo blbostí celkovou, ale jen si sednout a pobavit se, protože tohle je film s neuvěřitelnym počtem zábavných, ulítlích a legendárních scén. Film navíc ani není o moc horší, než-li jeho dobový soukmenovci, spíše naopak ()

Galerie (73)

Zajímavosti (16)

  • Najít herečku, která by roli promiskuitní kosmonautky Barbarelly přijala, se ukázalo jako více než velký problém. Raquel Welchová ji odmítla rovnou, a když se ji producent Dino de Laurentis pokusil vnutit vycházející hvězdičce Virně Lisiové, rozplakala se, zrušila svůj hollywoodský kontrakt a vrátila se zpět do Itálie. (Divočák)
  • Scéna, kdy letí slepý anděl Pygar prostorem s Barbarellou v náručí, probíhala následovně: Specialisté na dálkové ovládání vymysleli rafinovanou konstrukci: ze zeleného pozadí vyčnívala vodorovně obrovská ocelová otočná tyč, na kterou byly mocnými šrouby a háky upevněny dva kovové korzety. Jeden byl vyroben na míru Johnovi Phillipovi Lawovi a druhý pro Jane Fonda a oběma jim co nejtěsněji přiléhaly k tělu, protože na nich museli mít oblečené ještě filmové kostýmy a celé to nesmělo vypadat moc bachratě. Byla to nepopsatelná bolest. Nikdo nepomyslel na partie „tam dole“ a tíhu obrovských křídel, které anděl ještě měl. Představitel Pygara byl přesvědčen, že jeho sexuální život bude předčasně ukončen. [Zdroj: Jane Fonda – kniha Tak šel můj život] (Pavlínka9)
  • V původním komixu nebyla Barbarella tajná agentka, ale vyhnankyně. Dalším rozdílem je například skutečnost, že postava Durana Durana se v komiksu vůbec neobjevila. (Dreadd)

Související novinky

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno