Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

onlavu 

všechny recenze uživatele

(POZOR po * SPOILER) Příjemný, lehce komediální, dále pak rodinný, dobrodružný, se špetkou dramatu, ale hlavně dojemný kousek, při němž jsem, nejenom já, zase neudržel slzy. Velmi heslovitě: pes je majetkem všech, lidé si na něm kompenzují všelijaké mindráky, kterými trpí v zapadákově, kam se dostali, aby si vydělali něco málo peněz. Red Dog stojí o pozornost všech, postupem času si ale najde páníčka a prožívá s ním krásný život. Nic ale netrvá věčně, a ztrácí svého pána. A tak se jej vydá hledat, na ukrutně dlouhou cestu. Nakonec se vrací zpět domů, (*) kde konečně nachází svého pána a na jeho hrobě stár umírá. No, není to k pláči? Samozřejmě předvídavé, ale prostě psovi neřeknete, že páníček je tady za rohem. Oddaný Red Dog na to musel přijít sám, pašák jeden. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to "jen" snímek o jednom psovi - a vlastně také jedné kočce - ale to, jak je snímek podán, jakou má formu, jak je krásně ujetý, když to třeba ani nečekáte, jak to herci berou vážně nevážně, to všechno ho činí zajímavým a rozhodně to není jen nějaká další variace na rodinné filmy s Lassie. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Příběh o jednom australském těžařském městečku, ve kterém se jednoho dne objeví pejsek, který skrze svůj charakter a přístup k druhým pomůže nalézt místním lidem cestu jeden k druhému. Dojemný příběh o přátelství, oddanosti a psí bezprostřednosti určitě potěší každého, kdo má rád zvířata, rodinné filmy a příběhy inspirované skutečnými událostmi. "Red Dog" totiž opravdu v sedmdesátých letech běhal po severozápadě Austrálie a dnes je z něj místní legenda, která má dokonce ve zmíněném městečku svoji sochu. Velmi hezky natočené a především v první půli opravdu hodně humorné. Absolutórium si rozhodně zaslouží hlavní psí protagonista "Koko", který bezchybně ztvárnil legendárního "Red Doga". Pro pejskaře povinnost :-). Po druhé projekci zvedám o hvězdičku a řadím do škatulky velmi oblíbených zvířecích snímků. (Nedoporučuji "kritickým" jedincům jako je Necron, kteří se pohybují pouze v základní významové rovině, nejsou schopni pochopit nadsázku a navíc se ohánějí termíny jako objektivní a kritický [očividně vymezenými velmi vágně].) 9/10! ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Tohle melo byt dojemne? Srovnani s Hachiko? Tomu to nesahalo ani na paty! Komedie? U ceho jsem se mel zasmat? Rodinny film pro deti? S bandou urousanych chlapu vkuse lemtajicich pivo? Red Dog vysoce hodnoti zrejme pouze lide, kteri maji psy radsi nez lidi a ztraci diky tomu objektivitu pri hodnoceni filmu. SPOILER: Ta absurdita, kdy prijede chlapek s nakladakem v noci na benzinku, nikde nikdo a pak narazi v jine budove na lidi okolo psa? Banda urousanych chlapu mu zaujate vypravi pribeh o Rudem psovi, jako bohovi, ktery sestoupil z nebe? A nakonec, jakoby se nechumelilo, chlap co prijel pro benzin, vyhraje holku hlavni postavy filmu, ktera tragicky zahynula den po zasnubach? A rude psi nasledovniky porodila kocka? No to jdete ale... Riddick77, Beastmaster4 - 2 lidi, kteri tady ten film naprosto nekriticky vyzdvihuji do nebes (5* + komentar) - spravne, oba maji ve svem profilu na prvnim miste fotku psa :-) ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Už u mačkání první slzy si člověk uvědomí, že sleduje o stupeň kvalitnější emocionální masírku, než je většina ostatních podobných zvířecích příběhů. Může za to neokoukané prostředí australského severozápadu, syrovost děje s minimem kýčovitých prvků a především perfektně vykreslená povaha hlavní zvířecí postavy. Takovéto zobrazení charakterových vlastností se leckterým režisérům nepodaří ani u lidí, natož u zvířat. A propos: Možná to je v Austrálii běžné, ale o sebevraždě spáchané tak, že se nechá dotyčný sežrat od žraloka, jsem ještě neslyšel, nebudu více prozrazovat, pro mě to byla nejdojemnější scéna celého filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Film čerpá z románu Louise de Bernièrese „Red Dog“ z roku 2002, ve kterém autor mapuje život populárního psa "Red Cloud Kelpie" přezdívaného Red Dog z města Karratha v západní Austrálii. (Beastmaster4)
  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno