Reklama

Reklama

Luke Wright je bývalý newyorský policista, který se za své prohřešky v řadách policie nechává mlátit v kleci s bojovníky. Za to, že ruským gangsterům nebyl po vůli v sázkovém světě, je zastřelena jeho žena a Luke se stává vyhnancem. S kýmkoliv promluví a spřátelí se, toho Rusové odpraví. Do cesty se mu ale připlete malá holčička, o kterou mají zájem Rusové, Číňani i samotná policie. Luke se rozhodne ji ochránit. Přitom zjistí, že holčička si pamatuje velmi dlouhé číslo, které je zároveň kódem k trezoru. Jak Luke pátráním zjistí, má dojít k výměně mezi čínským gangem a samotným vedení města. Starosta má disk, o který Číňani stojí, protože jim zajistí očištění nelegálního majetku a ti mu za to dají třicet milionů dolarů a na všechno se zapomene. (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (411)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Že by to dávalo smysl, to nemůžu říct. Ovšem divák si odnese kvalitní ponaučení. Lze býti v průběhu jednoho jediného života soldátem, protiteroristickým agentem, fízlem, zápasníkem v kleci, bezďákem a náhradní matkou šeredné rákosky. Sice postupně, ale i tak slušné curriculum vitae. Velice nerad nervu hodnocení nahoru, ovšem logické dírky zvíci Macochy pohorší i dementa mého typu. Jasoň je sice stále všech klaďasů futrál, ovšem to, že si k opatrově vybere zrovna tu nejohyzdnější Maovu vnučku, mu sráží kredit. Co na stará kolena, až jí bude muset chudák dávat za ušiska, jako Woody Soon-Yi? To aby už začal spořit na tuny modrých pilulí. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Statham - velká herecká ikona akčních filmů a jeden z mých nej nej herců. Jeho filmy maximálně vyhledávám a průběžně sleduji, jestli nevyšel nějaký nový. Na Safe jsem se dlouho těšil a když byl film k mání, šetřil jsem si ho na vhodnou chvíili, protože podle traileru a anotace hodně navnadil. Navíc filmy o mafiích mě hodně baví, takže když tam navíc hraje Jason, tak to musí být pecka. Bohužel nebyla a já jsem nedostal to, co jsem očekával. První půl hodina docela nudná, samé kecy. 2/3 se už rozjíždí, akce sem tam. Poslední půl hodina sice nabídla akcí habaděj, ale díky tomu už to byla taková bláznovina, kdy Statham rozseká vše, co mu stojí v cestě. Malinko to dělalo překombinovaný dojem. Samozřejmě jsem u filmu vydržel až do konce, ale v konečném zúčtování jsem byl trochu zklamaný. Možná by byl můj názor jiný, kdybych film viděl v kině, ale to bohužel nebylo možné. Čili řadím tento Stathamův film mezi ty slabší, ale to asi díky tomu, že Jason nasadil předchozími filmy laťku hodně vysoko. Prozatím udílím Safe 66%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je slušný, napínavý, Jason Statham ako vždy dobrý. Vadí mi len klišé omieľané v tomto žánri. Korupčný starosta, skorumpovaní policajti, ruská mafia, japonský gang, mladá dievčina, ktorej ide o život. Čo je trochu originálne je inteligencia a matematicky geniálna pamäť mladej Číňanky, ktorá vlastne ukončí celý príbeh ku zdarnému koncu. Celú dobu trvania filmu ma v bdelom stave udržiavali práve bitky medzi Stathamom a čínskou a ruskou mafiou. Slušný film. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně klasická Stathamovka, ze které průměrnost doslova tryská. Akce nenadchne, příběh podle šablony, záporáci přiblblí a zbytek jede stejně zajetý, jak ve všech ostatních Statham řežbách. Kdo tyhle filmy nemá rád, tak bude remcat, kdo je na ně zvyklý a i přes průměrnost si je rád pustí, tak stráví jednoduše "oukej" večer s filmem, který aspoň na daný moment zabaví. Spíše film ale i tak patří k jeho slabším kouskům. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že od Boaza Yakima som ešte žiadny film nevidel, takže som nevedel, čo čakať, no po filme môžem povedať, že práve bez pána režiséra by sa mi ten film tak nepáčil. Ako býva u Stathamovkách zvykom príbeh je jednoduchý a postavený na akciách čo platí aj tu. Dej je dobrý, zaujímavý a ponúka fajn zaporné strany, s ktorými sa Jason rád ponaháňa po meste na čo je skutočne radosť pozerať. Za poslednú dobu jeden s tých lepších Stathamových filmov a je to hlavne aj akčnou stránkou. Kamera a strih sa mi tu skutočne páčili a akčné scény vyzerajú o to viac cool a agresévnejšie. Tu rozhodne treba pochváliť choreografiu, kameru a strihača. No aj keď je príbeh zaujímavý a akčné scény s mierne nahláškovaným Stahamom dobré, skutočnosť je taká, že sa jedná stále len o akčné béčko. 70% - 3* ()

Galerie (72)

Zajímavosti (7)

  • Filmové scény ze stanice metra Dekalb Ave a Canal St station byly pořízeny v New Yorku na stanici metra Cortlandt Street. (Conspi)
  • Mŕtvy chlap v útulku pre bezdomovcov, ktorému Luke (Jason Statham) daroval tenisky, stále dýcha. (lepo)

Reklama

Reklama