Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou jsme s přítelkyní sledovali Ninja Faktor. Už když kamera zabrala tvář dalšího soutěžící věděla, že to je Makoto Nagano. Nejen u něj si ale byla tak jistá. Ale tak ještě aby ne, když je Makoto takovej borec. Zatím jako jedinej zdolal uplně všecko. Já už vidím sebe jak tam se svým pupkem přeskakuju hráze, lítám s provazem, probíhám přes balón na vodě. Hezký taky je, že si z toho Japonci dokážou udělat legraci. Takováhle soutěž by tu u nás asi nebyla, aby si člověk sám ze sebe udělal prdel a ještě se tomu zasmál. P.S. A to jsem ještě neviděl Naganovu sestru, prej je v tom taky dost dobrá... ()

Janie. 

všechny recenze uživatele

Na Ninja faktoru mě napřed zaujaly výstřednosti a pády některých účastníků, které mě připoutaly k obrazovce na dobu, která stačila, abych si uvědomila, že tahle soutěž je úplně o něčem jiném. Na Sasuke mám ráda hlavně to, s jakou bojovností a odhodláním se elitní soutěžící, které si člověk po nějaké době snadno zapamatuje a oblíbí, pouštějí do překážek, které se většině světa zdají být nepřemožitelné. Právě to přeměňování zdálivě nemožného v realitu dělá z tohohle pořadu můj oblíbený, který mě vždycky přitáhne k obrazovce a u kterého se nikdy nenudím. Klobouk dolů před Makotem Naganem, jehož vítězství považuju za nejlepší moment celé téhle čtrnáctileté záležitosti, i před ostatními AllStars, z nichž bych chtěla vyzvednout své další oblíbence - vždycky usměvavého hasiče Toshihira Takedu, na první pohled nenápadného úředníka Bunpeie Shiratoriho, vytrvalého majitele čerpací stanice Shinga Yamamotu a taky Shinjiho Kobayashiho, který už sice nesoutěží, ale přesto byl podle mě jeden z nejlepších. Těším se na další turnaje a doufám, že jich bude co nejvíc. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejlepší soutěž, hrozně rád to sleduju a hrozně rád bych si to zkusil, navíc je fakt zajímavý vidět špičkový atlety, kteří třeba získali zlato na OH a pak ani nedokážou projít první úsek a prdel jim natrhnou borci jako železnej muž a rybář Makoto Nagano nebo hasič Toshihiro Takeda, ty borci jsou fakt neuvěřitelný a obzvlášť hustý je, když projdou třetí úsek, kterej je stavěnej pro lidi s železnýma svalama na rukou. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Ninja faktor je poutavě natočený pořad, akorát s totálně hovadským (jinak to nazvat opravdu nelze) komentátorským hlasem. Gymnasti, učitelé tělocviku, fitnessáci, sem tam i sumisti (nelžu) zdolávají "stezku odvahy" a jen ti nejlepší ji zdolají. Mraky akrobatických kousků by určitě řada pánů od 40-ti let výše, co sedí v hospodě u piva, zvládla levou zadní. O tom nepochybuji:-D. Až na pár výtek, dávám skoro plný počet. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skutečně napínavá televizní show, kde jde o čas, nervy a především fyzickou sílu účastníků této silně eliminační soutěže.   Japonci i zahraniční hosté, muži, ženy, podivíni, ti všichni podstupují takzvaný křest čtyřmi náročnými koly soutěže až k samotnému titulu Sasuke. Všem zúčastněným nejde jinak, než držet palce. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama