Reklama

Reklama

Dylan se snaží skloubit časově náročnou práci novináře se vztahy, práce ale pokaždé vítězí a zanedbávané přítelkyně se s ním brzy rozcházejí. Podle poslední expřítelkyně je Dylan emocionálně nevyspělý a bezohledný k citům druhých lidí. Podobný problém má i bystrá a půvabná Newyorčanka Jamie. Také jí žádný vztah nevydržel. Dylan i Jamie přísahali, že už se nebudou k nikomu citově vázat, aby si ušetřili další zklamání, a namísto hledání lásky si budou jen nezávazně užívat. Krátce poté přijíždí Dylan do New Yorku, aby se ucházel o místo uměleckého ředitele populárního časopisu CQ. Jamie pracuje pro CQ jako „lovec mozků“, jejím úkolem je přesvědčit Dylana, aby práci přijal. Z obchodních partnerů se brzy stávají přátelé, z přátel milenci. Nezávazný sex „bez emocí“ a jakýchkoliv očekávání se ale komplikuje, s láskou Jamie ani Dylan nepočítali... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 104)

Matty 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu dává režisér Will Gluck sbohem hrdince své zdařilé „hughesovky“ Easy A (překvapivé cameo Emmy Stone). Od nevyzrálé středoškolačky přechází k dospělým postavám, které berou sex za přirozenou součást života a podmínku vlastní spokojenosti. Vypíchnul bych „vlastní“, neboť žádné city, pouze uspokojení tělesné potřeby je důvodem, proč Dylan a Jamie skončí v jednom bytě, v jedné posteli. Oproti hrdinům konzervativnějších romantických komedií nemají ostych na rovinu nadhodit, co od druhého vyžadují. Dávno pryč jsou časy, kdy TO, neustále visící ve vzduchu, nikdy nebylo vyřčeno (onen „Lubitsch touch“). Friends with Benefits svým divokým tempem během první poloviny přesto dávají vzpomenout na klasické screwball komedie (včetně pěkné práce s kontrasty mezi pohlavími i městy NY a LA), ač záměrem tvůrců zřejmě bylo nostalgicky vzpomenout spíše na sexuálně bezelstná hippie léta. Rovnou z nich do filmu přišla potřeštěná matka v podání Patricie Clarkson (která už se lehce opakuje, viz Užívej si, co to jde), v nich byla natočena v televizi běžící promiskuitní komedie Bob a Carol a Ted a Alice. Závěr filmu má celkem předvídatelně daleko k jakékoli (sexuální) revoltě, ale sympatičtí herci do něj přes trefně vystihnuté, jakkoli vratce postavené, vztahové překážky doběhnou se vztyčenými hlavami. (Připouštím, ke konci spíše klopýtají.) Ano, i Justin, z jehož herectví už si, slibuji, nebudu dělat legraci. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Psema ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé že i druhá labuť se pustila prakticky do stejného filmu jako Natálka. Kamarád taky rád je jen trošku jinou verzí Hlavně nezávazně. Oba filmy jsou ale docela opatrné pokud jde o erotiku. Těmto všem jednoznačně vytřela zrak Anne Hathaway v Lásce a jiných závislostech. Omlouvám se za počáteční srovnávání, ale jinak to prostě nešlo. Timberlake je přecejen lepší než Kutcher. Takže proto hvězdička navíc. Já si docela dost užíval menší roličku, kterou si střihnul Woody. Film je taková ta americká slaďárna o jednom polepšeném hošanovi, ale nikdo jí neodpáře že je velmi zručně natočená. 70% ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Od Willa Glucka jsem čekal trochu víc. Friends with Benefits je naprosto průměrná romantická komedie (ač se chvílemi snaží tvářit, že není), kterou nevytrhne ani sympatická hlavní dvojice. Škoda, že nedostali více prostoru oba "ex" v podání Emmy Stone a Andyho Samberga a dokonce i Woody Harrelson byl trestuhodně nevyužitý. Casting výtečný, potenciál hrubě nevyužitý. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Will Gluck dokázal připravit zajímavou a zábavnou romantickou komedii, kterých v poslední době moc není, i když režisér mnohdy není tou zásadní přísadou pro feel good film. Přesně tenhle typ komedie na první rande, který je spíše parodií na podobné červené knihovny a jde si náramně užít. Justin Timberlake jistě zaujme dámské publikum, no a Mila Kunis je krásná a patřičně sexy, aby dokázala zaujmout to pánské, i když poslední dobou přicházim na Kloub i Justinovi, jelikož je to celkem sympaťák. Chemie mezi oběma představiteli funguje na výbornou. Celkově se jedná o velice solidně natočenou komedii, která potěší zejména fanoušky žánru. Po xtém shlédnutí bych neváhal film nazvat vyloženě etalonem rom-com a alespoň jednou ročně neuškodí. PS : Woody Harrelson naprosto vládne!....100% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, chvalitebně zábavný snímeček, jenž si neklade za cíl nic víc, než pobavit diváka v romantických intencích. Herecké duo nepřekračuje škatulky žánru, nicméně působí docela sympaticky. Přidružený Woody Harrelson je však jednoznačně překonává, škoda, že je ho na obrazovce tak málo. Friends with Benefits se může tvářit jako satira, jenže jak se chýlí ke konci, stává se čím dál víc tuctový. Jako romantickému filmu mu to sice nemůžeme neústupně vyčítat, ale drobný opar zklamání popřít nelze. 6/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Severoamerické tržby dosáhly 55,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 149,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama