Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není nad to pořádně si zafandit... Tři kolegové z projektové kanceláře Sekáč, Bariak a Drozd jsou vášnivými fotbalovými fanoušky. Tak vášnivými, že fotbal je pro ně přednější než práce nebo rodina. V posledním týdnu je smyslem jejich života získat vstupenky na nedělní zápas Československa s vrcholem fotbalového světa, s Brazílií. Kolegové jsou kvůli tomu ochotni podstoupit lecjaké útrapy. Mladík Drozd například před šéfem vyzkouší osvědčenou školní fintu s náhlou horečkou. Když se už podaří vstupenky sehnat, musí zase Sekáč řešit nenadálou domácí krizi: nedělní oslavu tchýniných narozenin. Zdá se, že utkání je pro naše tři kumpány zakleté. A to se ještě do věci nevložila policie… Satirickou komedii o fotbalových fanoušcích a výtržnících natočil v roce 1960 režisér Ján Lacko. Do hlavní role zaníceného fotbalového fandy Sekáče obsadil jednoho z nejpopulárnějších slovenských komiků té doby, Františka Dibarboru. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rodina a futbal nejde dokopy a podobne ani mne nepasuje dokopy futbal a komédia. Rozpačitý začiatok a ešte viac rozpačitý koniec. Keď sa športovo založení súdruhovia VB prejavia s ľudskou tvárou, to sa ani za socializmu asi nedalo uveriť. Niektoré veci ale ako komédia fungujú, čo sa nedá povedať o zaručenom recepte mydlo+káva+krieda na horúčku. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Počínaje Poláčkovými Muži v offsidu bylo rozhodnuto o jedné z nejoblíbenějších národních vášní. Skalní v ofsajde směle navazují a dokazují, že téma fanouškovství je stále aktuální. Ján Lacko zde ukočíroval celé trio Dibarbora, Mrvečka, Garlatty a už jen za to by měl dostat metál. Pro další generaci tu budou Ženy v ofsajdu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to docela pohodový film a těší mě, že do fotbalových fandů vyloženě neryje, protože ne všichni patří mezi hooligens a popravdě mám pocit, že jestli ústřední tři postavy byli hooligens svojí doby, tak v současnosti by třeba na Spartě byli nejnormálnější a nejdisciplinovanější fanoušci ze všech. Ne vše funguje dokonale, ale povedenější scény naštěstí převažují nad těmi nepovedenými. Akorát škoda nijakého závěru, který tomu sebral šanci na čtvrtou hvězdu, jelikož to gradovalo krapet do absurdna, ale jakoby to Lacko začal vnímat až úplně na konci a ta absurdita se mu v tom nelíbila, tak to prostě nějak nevýrazně zakončil. Jinak ale ano, bylo to celkem fajn. Silné 3* ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pravdepodobne "kultova" slovenska komedia (vela slovenskych komedii nieje, hlavne tych dobrych), mna vsak prilis svojim humorom nerozosmiala a to i vdaka nasim trom hrdinom, ktori sa vacsinou chovaju ako hlupaci, ale finale na futbalovom zapase celkom vyslo ako i komedialne tempo na zaciatku (hlavne strih ma prekvapil svojou vydarenostou a spravnym nacasovanim)... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (19)

  • Na plagáte je napísané, že futbalový zápas medzi Československom a Brazíliou sa uskutoční 15.9.1960 o 17:00. Miško (Anton Mrvečka) naznačí sestričke Irenke (Eva Podbehlá), že v nedeľu poobede nemôže ísť na schôdzku kvôli futbalu a takisto Ján Sekáč (František Dibarbora) sa háda s manželkou (Mária Kráľovičová), že nepôjde v nedeľu oslavovať svokre (Hana Grissová) do Lučenca jej 60.narodeniny, lebo chce ísť na zápas. V skutočnosti by ani jeden z týchto dvoch hlavných protagonistov takýto problém nemal, nakoľko tento deň padol na štvrtok. (Raccoon.city)
  • Celý dej filmu sa točí okolo priateľského futbalového zápasu medzi Československom a Brazíliou, ktorý sa mal hrať v roku 1960 na Tehelnom poli v Bratislave. V skutočnosti v tomto roku sa priateľský zápas týchto dvoch reprezentácii nehral. S Brazíliou sa Československo v priateľskom zápase doma stretlo iba dva krát. V roku 1956 v Prahe a v roku 1968 na Tehelnom poli v Bratislave. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama