Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 1

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen věděl, že podruhé s Boratem už do téže řeky úplně vkročit nemůže, a tak se tentokrát snažil opřít o filmovější řeč a příběh. Jenže právě to ve snímku bolestivě nefunguje. Zápletka o sbližování s dcerou se mi do tohoto formátu vůbec nehodí a s Cohenovými reálnýmí nachytávkami tento styl moc nedrží pohromadě. Což je problém, když tato linie zabírá podstatnou část filmu a mně byla vlastně úplně ukradená. Známý provokatér pak tentokrát v interakcích s Američany zase tolik neryje, není příliš šokující a jen v málo momentech se mu daří nastavit zrcadlo. Prostě jen dělá bordel a čeká, jak na to jeho oběti zareagují. A oni často nezareagují vůbec. Chápu, že někoho nachytat a pořádně vytočit je vzhledem k současné situaci dost těžké. I přesto se mi zdá, že se do druhé Borata dostaly scénky, jež by v případě jedničky zůstaly na podlaze střižny. Na druhou stranu, Cohen jde do své role zase naplno, v Marii Bakalove našel solidní parťáčku a jeho nekorektní sprostý humor, v němž si dělá srandu ze všech, mě bude svým způsobem bavit asi vždycky. A když už se komik trefí do černého, jako v případě country výstupu či závěrečné šlehy, stojí to rozhodně za to. Jen jsou tyto vrcholy rozmělněny ne zrovna fungující zápletkou a častými hluchými místy. A kvůli zaměření se na aktuální covidovou a politickou situaci nebude navíc druhý Borat rozhodně tak nadčasový a univerzální jako nedostižná jednička. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Borat opět přichází se svým absurdním a trapným humorem, který v jedničce tak delikátně fungoval. Bohužel se potýká s tím, že mu zhruba od příchodu linky se zvětšováním prsou dochází dech. Je jasné, že klasická skrytá kamera už kvůli jeho věhlasu moc fungovat nemůže, a tak by bylo mnohem lepší, kdyby to Cohen uznal a druhého Borata natočil čistě jako film. Takhle se není od půlky filmu až do návratu na rodnou hroudu čemu smát. Přitom kazašské scény jsou naprosto dokonalé a s covidem si mohli taky pěkně pohrát. V tomto podání je to však škoda promarněného potenciálu. Jedná se o slušné pokračování, ve kterém však ne úplně všechno funguje tak, jak má. Bohužel... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Borat 2 je taký ako samotný žáner, ktorý Cohen stvoril. Nejaká nachytávka vyjde skvelo, iná horšie a úspech do veľkej miery závisí od toho, či človek verí, že daná scéna je reálna alebo nahraná. To všetko je zlepené vsuvkami, ktoré celkom umne prepájajú jednotlivé nachytávky do celistvého príbehu. Najväčšou devízou druhého Borata je ale prekvapivo objav Marie Bakalovej, ktorá má neskutočný komediálny talent. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to určite nemá, ale nájdu sa tu vydarené scénky a celkovo to bol taký príjemnejší zážitok, hoci niekedy som sa za Borata hanbil. Obdivujem Cohena, že sa na také niečo dokáže bez problémov dať. Spočiatku som sa bál, že pôjde o predvolebnú politickú agitku, ale nakoniec to dopadlo dobre a všetky strany dostali svoju dávku, dokonca aj Židia, čo je samozrejme vzácne, lebo vtipy zo Židov si dnes môžu robiť už len Židia. Cohen na to má našťastie papier. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Prvního Borata jsem si svého času užil. Bylo to moje první setkání se Sachou Baronem Cohenem a já u něj řval smíchy, protože jeho schopnost schovávat za extrémně vulgární vtipy chytrou satiru mě jednoduše bavila. O to víc mě fascinuje, že v Boratovi 2 tohle prakticky ne nefunguje, ale vyloženě chybí. Místo další jízlivé divočiny natočil Cohen vcelku OK, i když vlastně ne moc zajímavou komedii o tom, jak se jeden dutohlav ze Střední Asie sbližuje se svou dcerou. Není to extra zajímavé, protože Borat jako takový vlastně nikdy nebyl klasický charakter a teď by Cohen chtěl, abych k němu takhle jako divák přistupoval. Jenže to nejde, když tam nejsou ani základy pro něco, co by rádo bylo třeba i dojemnou komedií a je to z velké části normální hraný film. A pak tu máme ty „boratovské scény“. Michael Pence byl asi hodně rozhozený a Robert Giuliani a jeho PR oddělení teď asi budou mít hodně těžké spaní, ale jinak? Borat se pokouší šokovat, napálit nebo zblbnout cukrářku, prodejce telefonů, prodavače tiskáren a faxů a pár dobromyslných (i když trošku tupých) buranů a všem je to víceméně jedno. A mně vlastně taky. Jako boratovská komedie je to prakticky celé úplně mimo. A když přistoupím na myšlenku, že Cohen vlastně chtěl natočit trošku jiný film s trošku jiným tématem, musím se ptát, proč to tedy sakra dělal zrovna s Boratem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama