Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Van Damme a parťák? Pre mňa trocha nezvyčajne, pretože väčšinou som bol u neho zvyknutý na sólovú úlohu, kde vládol svojimi päsťami počas celého filmu. To u mňa spôsobuje isté podozrenie, čo za tým môžem hľadať, či tvorcovia chceli starnúceho Van Dammeho posilniť mladou krvou v podobe Scotta Adkinsona, alebo ich spolupráca pramenila len naozaj ako spojenie dvoch nezlomných a konkurenčne vyrovnaných zabijakov. Každopádne to, už nebol film ako Dvojitý zásah, či Živý terč a presne tak dozreto a decentne pôsobilo aj jeho akčne počínanie. Obmedzená paleta farieb pridala filmu na temnosti, ale zase nie každý záber kamery bol presvedčivý a ideálny. V istých veciach tvorcovia ostali opatrní, keď Vincentovi nedovolili hlbší vzťah s mladou susedou, ale zase povolili v momentoch, keď niektoré veci detailne nedotiahli napr. zabitie Vincentovej susedy, či neprimeraný záverečný súboj Rolanda s tukom obaleným gangstrom. Škoda, že takmer najlepšia scéna prišla až na záver, keď nastala dobre zostrihaná akcia, prebiehajúca súčasne na dvoch miestach. Film ma zaujal a nenudil, takže dávam 60%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Rádoby oduševnělá vandammovka ukolébaná do iluze o luxusním a citovém životě nájemných zabijáků by ráda byla něčím ve stylu "Leona", ale ve výsledku nenabízí ani drama ani pořádnou akci. Zůstává jen blyštivý sen o blahobytu skrytém za zdmi východoevropské mizérie. Že by reflexe Van Dammových projektů posledních deseti let? Navíc tím, že Van Damme dává ve svých filmech role svým dětem Kristopherovi a Biance, začíná to do snímků vnášet podobné freudovské interpretace jako v případě tvorby Daria Argenta, jenž slastně snímá obnažené vnady své dcery Asie. Když zde syn hraje poskoka jednoho ze záporáků, na němž si smlsne Van Dammův protežé Adkis, a dcera je obsazena do role Van Dammovy platonické lásky, nelze si odpustit jízlivé otázky po tom, jak to vlastně u Van Varenbergů doma vypadá. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další příjemné překvapení.Když pominu ten úděsný žlutý filtr,za který bych nejradši Ernieho i s jeho kameramanem popravil,musim Erniemu vzdat poklonu za to,že nenatočil další Balkánské céčko,ale takový Béčkový Rumunský Umělecký Thriller :-) ač to zní jakkoliv šíleně,je to tak.Herecké výkony jsou slušné,i od Rumunského komparzu,což nebývá zvykem.Scott Adkins herecky dospívá,i když mu to stále kope víc,než hraje.Třešničkou na dortu a zlatým hřebem byl samozřejmě Van Damme,který hrál excelentně a jeho mlčenlivého zabijáka,šmrcnutého Bessonovým Leonem a Jarmuschovým Ghost Dogem zahrál na jedničku.Čekal jsem víc akce,to popírat nehodlám a na jednu stránku mě to i zklamalo,z osvobození Conwaye i z finální bitky se dalo vitěžit teda dááleko víc.Stejně tak mohli producenti zlomit spíše Stevena Seagala,protože Adkins toho stejně nakope málo a stěma dvěma jumpama ve vzduchu už by si Stevenův kaskadér nějak poradil a odchodit,odmluvit a odstřílet to mohl Steven lépe,než Scott,kterého nijak zvlášť nemusím.Van Dammovi děti jsou přijatelné z poloviny,zatímco Bianca je kost a dokonce dobře hraje,Kristoph je luxusní buzíček bez špetky talentu a nad jeho obsazováním by se měl Jean pozastavit.I přes hodně negativ,nějakou záhadou film funguje,hlavně proto že scénář má konečně hlavu a patu a celkem slušné koule,což Rumunsko-Bulhárské pecky opravdu nemývají.Čekal jsem akční cečko,dostal jsem Thrillerové Artové béčko :) Kde Jean Claude předvedl,za co ho mám tak rád,za jeho opravdu vynikající herecké nadání.Ať si řiká kdo chce co chce,je to tak a ten chlap nám ještě jednou vyrazí dech,až bude nominovanej na Oscara,za životní roli v dramatu El Padroni v roce 2020 :-) Tímhle výkonem dal opět najevo,že se sním jako s hercem musí počítat,čím dál častěji bere cameo role,snad se úspěšně vrátí po boku Univerzálních Vojáků a nakonec se vetře zpět do myslí lidí,jako hajzl v Expendables 2,které mu otevřou konečně cestu ke Krvavému Sportu 2 a konci kariery.Assassination Games? 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako vzpomínka na staré časy to nebylo zlé. Van Damme je celkem ve formě, druhý do nemimické dvojky, Adkins, ho slušně doplňuje a společně jim to docela šlape. Je mi jedno, že produkce byla rumunská nebo ukrajinská. Zabijáci jsou svižnou ultrabéčkovou akčňárnou, která ty, co na Van Dammových filmech vyrůstali určitě potěší. 50% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Chátrající Van Damme, neprominutelně nevyužitý Adkins, vyblitý vizuál (takhle mizerný kamerový filtr jsem dlouho neviděl) a... A dál už vlastně nic. Vůbec nic. Ten film nemá co nabídnout - akce je minimum (je jí málo a navíc vždy krátká a zcela obyčejná), zápletka nezáživně zpracovaná a emoce, o které se to docela dost snaží, nefungují. Jediným světlějším momentem je vzájemný duel hlavních "hvězd", ale i ten mohl být daleko lepší... Sice jsem rád, že ikony žánru o Adkinsovi vědí a spolupracují s ním (viz EXPENDABLES 2, UNIVERZÁLNÍ VOJÁK 4), ale pokud ho budou topit v takovýchto nudných srágorách, kde mu ani nedají příležitost pořádně předvést své úchvatné bojové schopnosti, tak možná brzy skončí na úřadu práce... 30 - 40 % ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kde Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) přebírá diamanty za odvedenou práci, se na stůl vysype jeden diamant z pytlíku. V následujícím záběru, kdy po nich Brazil sahá, je však diamant zpět v pytlíku. (masekjc)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno